تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۸۹ - ۰۴:۳۸

همشهری آنلاین - شهره فرجی: خوردن بامیه به خاطر داشتن اسید فولیک فراوان، به خانم‌های باردار توصیه می‌شود.

بامیه با نام علمی Hibiscus به خانواده پنیرک یا Malvaceae تعلق دارد.

بوته بامیه دارای ساقه اصلی ضخیمی است که در بعضی ارقام آن شاخه‌های فرعی زیادی تولید می‌کند. ارتفاع بوته در انواع مختلف پاکوتاه و پابلند به 50 تا 150 سانتی‌متر می‌رسد.

برگ‌های آن پهن و دارای 5 لوب یا بریدگی است. گل‌های آن به صورت منفرد و به رنگ زرد و وسط آن‌ها به رنگ قهوه‌ای می‌باشد. تشکیل گل و میوه در گیاه تدریجی است بنابراین بامیه دارای طول دوره رشد نسبتا طولانی می‌باشد.

میوه بامیه، شامل غلاف گوشتی است که دارای مقطعی 5 یا 6 ضلعی بوده که از قاعده به طرف راس به تدریج باریک و نوک تیز می‌شود. طول میوه به 3 تا 7 سانتی‌متر می‌رسد.

درون میوه در چند ردیف،‌ دانه‌های سفید رنگ و نرمی قرار دارند که پس از رسیدن به رنگ سبز کم رنگ تغییر یافته و سفت می‌شوند.[خوراک بامیه در سواحل مدیترانه]

بامیه علاوه بر اینکه دارای مقدار کمی کالری است سرشار از ویتامین‌های گروه A، تیامین، ب6، ث، اسید فولیک، ریبوفلاوین، کلسیم، روی و فیبر رژیمی نیز می‌باشد.[نکته بهداشتی روز: اهمیت اسید فولیک]

برخی خواص درمانی بامیه:

• موسیلاژ و فیبر موجود در بامیه، میزان قند خون را تنظیم می‌کند.[نکته بهداشتی روز: اندازه‌گیری قند خون]

• به خاطر اینکه درصد بیشتری از آن را آب تشکیل می‌دهد، از ایجاد گاز و یبوست و نفخ در شکم پیشگیری می‌کند.

• برای کاهش وزن مفید است و برای حفظ تمام خواص مفید آن، باید با حرارت کم پخته شود.[خورش بامیه]

• به انتشار باکتری خوب به نام پروبیوتیک در بدن، کمک می‌کند.

• برای تقویت و شادابی مو مفید است.

برای این‌کار، ‌بامیه را به صورت افقی برش داده و تا وقتی به حداکثر لزجی برسد آن را بجوشانید سپس بگذارید خنک شود و چند قطره آب لیمو به جوشانده اضافه کنید و و آن را به هنگام آبکشی آخر روی موهایتان بریزید.

• با داشتن خاصیت ملین، روده‌های حساس را تسکین می‌دهد و زخم‌های دستگاه گوارش را ترمیم می‌کند.

• پروتئین و روغن موجود در دانه‌های بامیه از نوع درجه یک پروتئین گیاهی محسوب می‌شود.

• بامیه سرشار از اسیدهای آمینه نیز می‌باشد و به خاطر داشتن مقادیر فراوان اسید فولیک مصرف آن به خانم‌های باردار توصیه می‌شود.

برچسب‌ها