مدیرعامل سازمان شرکت کنترل ترافیک شهر تهران گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های توسعه سامانه‌های هوشمند ترافیکی، نصب ۵۰۰ دوربین جدید برای برداشت ترافیک و کنترل سرعت متوسط خودروهاست. تاکنون ۱۶۸ دوربین از این مجموعه نصب شده و اجرای این طرح در بزرگراه‌هایی از جمله شهید همت و امام علی(ع) آغاز شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، اکبر اختیاری گفت: همزمان با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، شرکت کنترل ترافیک تهران با اجرای برنامه‌ای ویژه برای بازبینی و به‌روزرسانی سامانه‌های حمل‌ونقل هوشمند، آمادگی دوربین‌ها و چراغ‌های راهنمایی و رانندگی را افزایش داده است؛ به‌طوری که اکنون حدود ۹۵ درصد سامانه‌های نظارت تصویری شهر به‌صورت برخط در حال ارسال داده هستند.

مدیرعامل سازمان شرکت کنترل ترافیک شهر تهران افزود: در آستانه بازگشایی مدارس، شرکت کنترل ترافیک تهران بازبینی ویژه سامانه‌های حمل‌ونقل هوشمند را از حدود دو ماه پیش در دستور کار قرار داد و پیمانکاران با چند تیم تخصصی، وضعیت دوربین‌ها و تجهیزات را در سطح شهر بررسی و نسبت به رفع نواقص اقدام کردند.

وی ادامه داد: بر اساس شاخص‌های عملیاتی شرکت کنترل ترافیک، به‌طور معمول باید حداقل ۸۰ درصد سامانه‌ها فعال و در حال ارائه داده باشند، اما در بازه‌های پرترافیک و مناسبت‌های ویژه، این میزان به حدود ۹۵ درصد افزایش می‌یابد. در حال حاضر نیز حدود ۹۵ درصد سامانه‌ها به‌صورت برخط اطلاعات ترافیکی را ارسال می‌کنند.

اختیاری گفت: چراغ‌های راهنمایی و رانندگی نیز در این برنامه مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند. با توجه به نقش حیاتی تقاطع‌ها در مدیریت شبکه ترافیکی، اقداماتی از جمله تأمین برق اضطراری و نصب UPS برای جلوگیری از خاموشی چراغ‌ها انجام شده است. بر اساس اعلام شرکت کنترل ترافیک، در حال حاضر تقاطع خاموشی در شبکه وجود ندارد.

نصب ۵۰۰ دوربین جدید برای کنترل سرعت

مدیرعامل سازمان شرکت کنترل ترافیک شهر تهران افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های توسعه سامانه‌های هوشمند ترافیکی، نصب ۵۰۰ دوربین جدید برای برداشت ترافیک و کنترل سرعت متوسط خودروهاست. تاکنون ۱۶۸ دوربین از این مجموعه نصب شده و اجرای این طرح در بزرگراه‌هایی از جمله شهید همت و امام علی(ع) آغاز شده است.

اختیاری تاکید کرد: جانمایی این دوربین‌ها بر اساس مطالعات تصادفات و با همکاری پلیس راهور و بخش‌های ایمنی و ترافیک شهرداری تهران انجام شده و نقاط دارای سابقه بیشتر تصادفات در اولویت قرار گرفته‌اند. این دوربین‌ها امکان محاسبه سرعت متوسط خودرو در مسیر بین دو دوربین را فراهم می‌کنند و اطلاعات تخلفات احتمالی نیز می‌تواند در اختیار پلیس راهور قرار گیرد.

وی ادامه داد: در کنار دوربین‌های کنترل سرعت، هزاران دوربین نظارتی و ثبت تخلف در سطح شهر تهران فعال هستند و تخلفاتی مانند عبور از چراغ قرمز و سایر تخلفات قابل ثبت از طریق سامانه‌های هوشمند را رصد می‌کنند.

زیرساخت شناسایی پلاک موتورسیکلت‌ها آماده است

مدیرعامل سازمان شرکت کنترل ترافیک شهر تهران گفت: همچنین زیرساخت فنی لازم برای شناسایی پلاک موتورسیکلت‌ها از طریق برخی دوربین‌های موجود فراهم شده است. دوربین‌هایی که از پشت وسایل نقلیه برداشت تصویری انجام می‌دهند، پس از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری، قابلیت شناسایی پلاک موتورسیکلت‌ها را نیز دارند.

وی افزود: بر این اساس، در صورت تصمیم و ابلاغ ضوابط اجرایی مربوط به معاینه فنی موتورسیکلت‌ها، زیرساخت فنی لازم برای اجرای این طرح در شرکت کنترل ترافیک وجود دارد و فعال‌سازی آن نیازمند اعمال تنظیمات و هماهنگی‌های اجرایی مربوط خواهد بود.

منبع: همشهری آنلاین