امروز شنبه (۱۰ مرداد) در استان‌های ساحلی دریای خزر، ارتفاعات البرز و ارتفاعات آذربایجان غربی رگبار پراکنده پیش بینی می‌شود. وزش باد شدید تا اواسط هفته در مرکز و جنوب کشور سبب خیزش گرد و خاک می‌شود.

کارشناس سازمان هواشناسی کشور به همشهری ‌آنلاین گفت: «از امروز تا سه‌شنبه بارش رگبار پراکنده در استان‌های گلستان، مازندران و گیلان پیش‌بینی می‌شود. امروز بارش رگبار به آذربایجان غربی هم می‌رسد. دوشنبه علاوه بر استان‌های ساحلی دریای خزر و ارتفاعات البرز در خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی هم در برخی ساعات رگبارهای پراکنده رخ خواهد داد. سه‌شنبه بارش پراکنده در برخی مناطق مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی مورد انتظار است.»

توفان گرد و خاک در ۸ استان

امین حسین نقشینه در مورد پدیده وزش باد شدید در روزهای آینده افزود: «در ۵ روز آینده در نیمه شرقی کشور و بخش هایی از مرکز و جنوب در برخی ساعات وزش باد شدید، سبب خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا می‌شود.»
امروز و فردا یکشنبه شدت وزش باد در استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، یزد، نیمه شمالی فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان در حد صدور هشدار هواشناسی سطح زرد است. در این مناطق خیزش گرد و خاک، کاهش کیفیت و کاهش دید افقی را نیز به همراه دارد. احتیاط در عبور از نواحی کوهستانی، احتیاط در ترددهای جاده‌ای و استفاده از ماسک در نواحی کویری برای گروه‌های حساس توصیه می‌شود.

فعالیت‌های تفریحی در خزر با احتیاط انجام شود

در ۳ روز آینده دریای خزر و شرق دریای عمان مواج و متلاطم است. افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان بوشهر و نواحی شرقی استان خوزستان، در خلیج فارس و همچنین مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان، در دریای خزر با هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد همراه است. مخاطرات این پدیده شامل احتمال غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی و تردد قایق‌های صیادی است و در این شرایط احتیاط در فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی و احتیاط در تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین توصیه می‌شود.

نوسانات بیشینه دمای پایتخت در روزهای آینده

آسمان تهران در ۳ روز آینده صاف است. به گفته نقشینه در بعضی ساعات افزایش ابر و افزایش وزش باد در مناطق جنوب استان تهران با خیزش گرد و خاک همراه خواهد بود. نوسانات دمایی امروز تهران ۲۵ و ۳۶ درجه است. بیشینه دمای یکشنبه ۳۷ درجه دوشنبه و سه‌شنبه ۳۶ درجه پیش‌بینی شده‌است.
گزارش سازمان هواشناسی کشور همچنین نشان می‌دهد میانگین دمای کشور در یک هفته اخیر نسبت به دوره بلندمدت، ۰.۹ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. بیشترین افزایش دما مربوط به استان البرز با ۲.۶ درجه و گیلان با ۲.۴ درجه بوده است. کمترین افزایش دما نسبت به میانگین بلندمدت را استان بوشهر با ۰.۱ درجه زیر صفر ثبت کرده است. استان تهران در این مقایسه ۱.۷ درجه افزایش دما نشان داده است.