امروز چهارشنبه (۲۷ اسفند) در برخی ساعات در آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، ارتفاعات البرز مرکزی، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و نقاطی از سیستان و بلوچستان احتمال رگبار وجود دارد. از عصر پنجشنبه سامانه بارشی بعدی از غرب وارد می‌شود.

کارشناس سازمان هواشناسی کشور در گفت و گو با همشهری ‌آنلاین گفت: «امروز شدت بارش در استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و ارتفاعات سمنان با هشدار هواشناسی سطح زرد همراه است. در نقاط سردسیر و کوهستانی این مناطق بارش برف و مه نیز پیش‌بینی می‌شود. اختلال در تردد شهری و بین‌شهری، لغزندگی جاده‌ها و کندی حرکت خودروها به‌ویژه در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف و یخ زدگی نیز از مخاطرات این هشدار است.»

امین حسین نقشینه افزود: «از عصر فردا با ورود سامانه بارشی از غرب کشور، بارش در نوار غربی و مناطقی از مرکز و جنوب کشور آغاز خواهد شد.»

نخستین روز سال ۱۴۰۵ بارانی است

با گسترش فعالیت سامانه بارشی در روز جمعه نیمه غربی کشور به ویژه در زاگرس مرکزی و جنوبی و شمال غرب کشور شدت بارش را تجربه می‌کند. نقشینه ادامه داد: «بارش در مناطق سردسیر و کوهستانی به شکل برف است و در برخی نقاط از مرکز، شرق، جنوب شرق و شمال شرق نیز رگبار پراکنده را انتظار داریم.»
کارشناس سازمان هواشناسی کشور برای نخستین روز سال ۱۴۰۵ در بیشتر مناطق کشور بارش پراکنده پیش‌بینی کرد. نقشینه گفت: «روز شنبه کاهش نسبی دما هم پیش‌بینی می‌شود و در مناطق جنوبی کشور بارش‌ها با رعد وبرق نیز همراه است.»

وزش باد شدید در این مناطق

افزایش سرعت وزش باد امروز برای جنوب، شرق و جنوب شرق کشور انتظار می‌رود. در مناطق مستعد با خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا همراه است. نقشینه ادامه داد: «پنجشنبه در مرکز و غرب کشور نیز وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.»

هشدار نارنجی برای دریای عمان

دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم است.
امروز و فردا دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم است. امروز افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان با هشدار هواشناسی دریایی سطح نارنجی و در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران و گلستان، در دریای خزر و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان سیستان و بلوچستان، در دریای عمان با هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد همراه است. در این شرایط خطر غرق شدن شناگران و احتمال پاره شدن تورهای صیادی وجود دارد.

آسمان تهران صاف و آفتابی است

امروز آسمان تهران صاف و آفتابی است و گاهی وزش باد پیش‌بینی می‌شود. نوسانات دمایی تهران ۱۰ و ۱۷ است. پنجشنبه نیز در تهران وزش باد پیش‌بینی می‌شود. نقشینه گفت: «شنبه در اول فرودین، آسمان تهران صاف و افتابی است و نوسانات دمایی ۱۱ و ۱۳ را دارد.»
گزارش سازمان هواشناسی کشور همچنین نشان می‌دهد که دمای میانگین کشور در یک هفته اخیر نسبت به مقایسه بلند مدت ۰.۴ درجه زیر صفر شده‌است. در این مقایسه ۱۰ استان‌ کشور افزایش دما نشان داده‌اند. استان هرمزگان افزایش دمای ۱.۸ درجه‌ای، بوشهر افزایش دمای ۱.۵درجه‌ای نشان داده‌اند. کمترین افزایش دما برای استان خراسان رضوی با ۳.۲ درجه زیر صفر بوده‌است. استان تهران در این مقایسه ۱.۷ درجه کاهش دما داشته است.