سامانه بارشی در دومین روز فعالیت خود، امروز یکشنبه (۱۹ بهمن) سبب بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور شده‌است. بارش شدید برف  و باران امروز در ۴ استان با هشدار هواشناسی سطح نارنجی همراه است.

به گزارش همشهری ‌آنلاین، کارشناس سازمان هواشناسی کشور گفت: «امروز بارندگی در همه استان‌ها پیش‌بینی می‌شود به طوری که سازمان هواشناسی کشور برای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، نیمه جنوبی اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، خوزستان، قزوین، البرز، تهران، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، کرمان، یزد، قم، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، دامنه و ارتفاعات گلستان، گیلان و مازندران، هرمزگان، بوشهر، مرکزی و سمنان هشدار هواشناسی سطح زرد صادر کرده‌است. اما شدت بارش‌ها در جنوب و غرب آذربایجان غربی، نیمه غربی کردستان، شمال شرق خوزستان، شمال چهارمحال و بختیاری با هشدار هواشناسی سطح نارنجی همراه است. در این مناطق علاوه بر بارش باران و برف، رعد و برق و وزش باد شدید موقتی، در نقاط مستعد بارش تگرگ، پدیده مه، در مناطق کوهستانی کولاک برف مورد انتظار است. احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر و جاری شدن روان آب نیز وجود دارد.»
امروز در گلستان، مازندران، گیلان و اردبیل در بعضی از ساعات وزش باد شدید انتظار می‌رود.

بارش برف و باران در همه استان‌ها

بارش در روز دوشنبه بیشتر در نیمه شمالی کشور پیش‌بینی می‌شود. کبری رفیعی افزود: «فعالیت سامانه بارشی در روز دوشنبه محدود می‌شود و بخش‌هایی از شمال غرب، شمال شرق، بخش‌هایی از شرق و در استان‌های دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز بارندگی را خواهند داشت. بارش در ارتفاعات به شکل برف است.»
سامانه بارشی تا چهارشنبه به فعالیت خود ادامه می‌دهد. رفیعی ادامه داد: «سه‌شنبه و چهارشنبه نیز در مناطقی که گفته شد شاهد بارش برف و باران و وزش باد شدید موقتی خواهیم بود. همچنان بارش در مناطق سردسیر به شکل برف و در مناطق جنوبی همراه با رگبار و رعد و برق است. در برخی از مناطق مستعد هم بارش تگرگ رخ می‌دهد.»
به طور کلی شدت بارش به معنای برف بالای یک متر و بارش باران بیش از ۱۰۰ میلی‌متر از امروز تا سه‌شنبه بر روی استان‌های حاشیه زاگرس مرکزی و جنوبی رخ می‌دهد. با این حال تمام ۳۱ استان کشور تا سه‌شنبه بارش را تجربه می‌کنند.


خلیج فارس مواج است

شدت وزش باد در جنوب کشور سبب تلاطم دریای جنوب شده‌است. امروز وزش باد افزایش ارتفاع امواج تا ۱.۵ متر را در بر دارد و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در شرق خلیج فارس، تنگه هرمز و غرب دریای عمان با هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد روبه‌رو هستند. اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی و شناورهای سبک و نیمه سنگین و غرق شدن شناگران و غواصان از مخاطرات این هشدار است.

شهرستانک سردترین منطقه کشور شد

امروز نیز بارش پراکنده در تهران پیش‌بینی می‌شود. نوسانات دمایی پایتخت ۵ و ۸ درجه است.
در شبانه‌روز گذشته شهرستانک در استان البرز با دمای ۱۱ درجه زیر صفر عنوان سردترین منطقه کشور را کسب کرده‌است. لاله‌زار کرمان نیز با دمای ۱۰ درجه زیر صفر، رکورددار بعدی است.
در بین مراکز استان هم ارومیه با ۲ درجه زیر صفر سردترین معرفی شده‌است. زرآباد استان سیستان و بلوچستان نیز پس از یک هفته دوباره گرم‌ترین منطقه کشور شد و دمای ۲۹ درجه را ثبت کرد. در بین مراکز استانی هم بندرعباس با دمای ۲۷ درجه شناخته شده‌است.
گزارش سازمان هواشناسی کشور همچنین نشان می‌دهد که دمای میانگین کشور در یک هفته اخیر نسبت به مقایسه بلند مدت ۳.۱ درجه شده‌است. در این مقایسه همه استان‌های کشور افزایش دما نشان داده‌اند.
استان گیلان افزایش دمای ۵.۶ درجه‌ای نشان داده و کمترین افزایش دما برای استان هرمزگان با ۱.۴ درجه بوده‌است. استان تهران در این مقایسه ۳.۵ درجه افزایش دما داشته است.