به گزارش همشهری آنلاین، تیرماه پارسال با حکم قانون بودجه قرار شد که خرید بیمه شخص ثالث مشروط به تسویه بدهی عوارض بزرگراهی دارندگان خودرو شود به این معنا که تا زمانی که فرد بدهی عوارض بزرگراهیاش را نپردازد، نمیتواند بیمه شخص ثالث خریداری کند.
این اتفاق اگر چه به کمک وزارت نیرو و بهرهبرداران بزرگراهها آمد اما یک مانع دیگر بر سر خرید بیمه شخص ثالث تبدیل و راه بیمهگریزی را باز کرد. در سالهای اخیر به واسطه افزایش حق بیمه شخص ثالث و البته عوارض مختلفی که از هر بیمهنامه گرفته میشود، وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه افزایش یافت و بحران بیمهگریزی را تشدید کرد.
آمارها نشان میدهد که تعداد وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه شامل موتورسیکلت و خودرو به بیش از ۱۲ میلیون دستگاه رسیده است. حال سوال اینجاست که آیا برداشتن مانعی به نام الزام به پرداخت عوارض بزرگراهی به افزایش خرید بیمه شخص ثالث میانجامد؟ پاسخ منفی است و حال که این مانع برداشته شده، سوال مهمتر این است که برای وصول به موقع عوارض بزرگراهی چه باید کرد؟
کافی است در برخی بزرگرهها رانندگی کنید آنگاه متوجه میشوید که دستاندازهای زیادی ایجاد شده که هم به خودروها آسیب زده و هم سلامت رانندگان و سرنشینان را به خطرمیاندازد چرا که شرکتهای بهرهبردار به بهانه وصول نشدن عوارض، از نوسازی و بهسازی سرباز میزنند. راه بهتر این است که وزارت راه و شهرسازی به فکر تدابیری برای وصول به موقع مطالبات معوق ناشی از تردد خودروها در بزرگراهها باشد و افرادی که به موقع بدهیشان را نمیپردازند، مشمول جریمه شوند.