به گزارش همشهریآنلاین ، سرکوب تظاهرکنندگان در دانشگاه کلمبیا در نیویورک موجی از فعالیت را در دانشگاههای سراسر آمریکا به راه انداخت که براساس آخرین گزارشها بیش از ۹۰۰ بازداشتی داشته است.
در سرتاسر ایالات متحده، رهبران دانشگاهها تلاش کرده - و تا حد زیادی شکست خوردهاند - تا تظاهراتها را سرکوب کنند، تظاهراتهایی که اغلب شاهد مداخله خشونتآمیز پلیس بودهاند، با ویدئوهایی که از ایالتهای مختلف منتشر شده و نشان میدهد که صدها دانشجو - و حتی اعضای هیئت علمی - به زور دستگیر شدهاند. معترضان خواستار عفو دانشجویان و اعضای هیأت علمی که به دلیل اعتراض تنبیه یا اخراج شدهاند، هستند.
افسران پلیس و مدیران دانشگاهها در روزهای اخیر با معترضان طرفدار فلسطین در تعداد فزایندهای از دانشگاههای سراسر کشور درگیر شدهاند و دانشجویان را بازداشت کرده، اردوگاهها را برچیده و دانشجویان را به عواقب تحصیلی تهدید کردهاند.
موج تازهای از فعالیتهای دانشجویی علیه جنگ غزه با دستگیری حداقل ۱۰۸ معترض در دانشگاه کلمبیا در ۱۸ آوریل، پس از حضور مدیران در مقابل کنگره و قول سرکوب آن آغاز شد. از آن زمان، مداخلات پلیس در چندین دانشگاه، از جمله در برخی از بزرگترین شهرهای آمریکا، منجر به دستگیری بیش از ۹۰۰ نفر شده است.
خواسته اصلی بسیاری از معترضان این است که دانشگاهها سرمایه خود را از شرکتهای مرتبط با رژیم صهیونیستی که میگویند از جنگ غزه سود میبرند، بیرون بکشند.
دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد دریافت هدایا و کمکهای مالی از شرکت بوئینگ - که با رژیم صهیونیستی ارتباط دارد - را تا زمانی که کالج بحث در مورد اخلاقیات را برگزار کند، متوقف خواهد کرد. رئیس دانشگاه در تصمیم خود برای توقف کمکهای مالی به خواست دانشجویان و اساتید اشاره کرد.
کاخ سفید: نمیخواهیم کسی آسیب ببیند
با وجود برخوردهای خشن پلیس با دانشجویان و معترضان، کاخ سفید مدعی است که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به حق تظاهرکنندگان برای شنیدن صدایشان - به صورت مسالمتآمیز - احترام میگذارد. ما نمیخواهیم شاهد صدمه دیدن کسی در این روند باشیم.»
جان کربی، مشاور ارتباطات امنیت ملی کاخ سفید به ایبیسی نیوز گفت: برخی از اعتراضات با سرکوب پلیس مواجه میشوند. رئیسجمهور میداند که احساسات بسیار شدیدی در مورد جنگ در غزه وجود دارد. او این را درک میکند، به آن احترام میگذارد و همانطور که بارها گفته است، ما مطمئناً به حق اعتراض مسالمت آمیز احترام میگذاریم. مردم باید این توانایی را داشته باشند که نظرات خود را بیان کرده و برای به اشتراک گذاشتن دیدگاههای خود به صورت عمومی مجاز باشند، اما همه اینها باید صلحآمیز باشد.