محمد صادق کوشکی گفت: آنچه که به عنوان هدف اصلی دشمنان انقلاب اسلامی برای کاهش مشارکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس تعیین شده بود، محقق نشد.

به گزارش همشهری آنلاین، محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی و استاد دانشگاه در گفتگو با همشهری درباره اهمیت مشارکت در انتخابات مجلس گفت: خوشبختانه آنچه که به عنوان هدف اصلی دشمنان انقلاب اسلامی برای کاهش مشارکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس تعیین شده بود، محقق نشد و مشارکت در انتخابات نسبت به دوره قبل کاهش پیدا نکرد و حتی اگر میانگین مشارکت در انتخابات مجلس از سال ۱۳۵۹ تاکنون را بررسی کنیم، مشاهده خواهیم کرد که حتی در دهه شصت حداکثر مشارکت حدود ۵۶ درصد بوده است. اما در حال حاضر که در معرض جنگ ترکیبی دشمنان قرار گرفته‌ایم، مشارکت بالای ۴۰ درصد قطعا قابل قبول خواهد بود. مخصوصا که در دو سال اخیر ، پیاده نظام های آمریکا و دیگر کشورهای غربی در فضای مجازی ولنگار تلاش کردند تا مشارکت در انتخابات را به کمتر از ۲۰ درصد برسانند.

وی ادامه داد: بنابراین مشارکت ۴۱ درصدی مردم در انتخابات عددی معنادار است که اثرات خود را در سیاست های داخلی کشور، منطقه ای و فراملی نشان خواهد داد. درک بالای شرکت کنندگان انتخابات و آگاهی بالای آنان از زمانه خود و وضعیت کشور باعث شد تا با تشخیص درست خود در انتخابات شرکت کنند و مانع تحقق اهداف دشمنان و ضد انقلاب شوند. اما زمانی این مشارکت و افراد شرکت کننده در انتخابات با ارزش تر جلوه میکند که جمهوری اسلامی را در معرض جنگی همه جانبه و ترکیبی ببینیم و با وجود مشکلات اقتصادی نیز که بوجود آمده است اما مردم فهیم و با درک انقلاب اسلامی با تمام قوا از کشور و نظام انقلابی خود حمایت میکنند.از سوی دیگر نباید سرما و مشکلات حمل و نقل در برخی روستاها و شهرستان‌ها را نادیده بگیرم. چرا که به نظرم اگر این سرما نبود مشارکت میتوانست به ۵۰ درصد نیز برسد.

کوشکی در پایان یادآور شد: اما چند نکته قابل توجه نیز حائز اهمیت است که در صورت برطرف شدن آن قطعا افزایش کیفیت مشارکت مردم را به دنبال خواهد داشت. البته نیاز بود که در اصلاح قانون انتخابات این موارد برطرف شود که بنا به هر دلیلی اتفاق نیفتاد. از جمله این موارد آرای باطله است که نیاز است تا سازوکاری بوجود آید که دیگر شاهد آرای باطله نباشیم و حتی اگر رای دهندگان معترض هم هستند، به گونه ای دیگر اعتراض خود را به گوش مدیران و مسئولین برسانند. موضوع دیگر تعداد بسیار زیاد نامزدها مخصوصا در شهرهای بزرگ و پیچیدگی فهرست های انتخاباتی است. این موضوع در مواردی باعث سردرگمی رای دهندگان و دشوار شدن شایسته گزینی شده است. بنابراین باید تلاش شود تا انتخاب افراد شایسته برای مردم آسان شود تا در بعد داخلی نیز کیفیت خود را نشان دهد.