به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی با بیان اینکه نگاه مقام معظم رهبری به تهران در دو جمله خلاصه می شود، اظهار کرد: تهران فراتر از یک کلانشهر است زیرا نماد سبک زندگی در کشور است. نکته دوم فرمایش ایشان این است که تهران الگو و خط دهنده به تمام کشور است، لذا ما در مورد موجودیتی سخن می گوییم که با دیگر موجودیت ها تفاوت دارد.
وی با بیان اینکه برخی ممکن است تهران را در این قامت نبینند که اشتباه می بینند، یادآور شد: باید در حرکت و افقی پیش رفت که رهبر جامعه آن را تعیین می کند. ما افقی برای سال ۱۴۱۰ تحت عنوان «تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام» و شعاری با عنوان «تهران؛ شهر تلاش و سرزندگی» را در پیش گرفته ایم.
زاکانی با پرداختن به فرمایشات مقام معظم رهبری ناظر بر مدیریت شهری و عناصر تشکیل دهنده آن در ارتباط با مردم و سایر مسئولان، تصریح کرد: وقتی صحبت از حقوق عامه مردم می شود، معنای خاص خود را پیدا می کند. اگر مردم از آلودگی هوا در عذاب هستند، در ترافیک فرصت های زندگی خود را از دست می دهند و از بدمسکنی می نالند، به معنای نقض حقوق آنهاست.
وی همچنین خاطرنشان کرد: تهران بیش از ۲۰۰ سال است که پایتخت است اما هیچ گاه به قواره نبوده بلکه کاریکاتوری رشد کرده و به صورت گرته برداری از آمریکا و اروپا بوده و نقشه ای نداشته است؛ لذا می بینیم تهران ۳۵۰ هزار خانه خالی آنچنانی دارد که برای سوداگری مسکن از آن استفاده می شود و از سویی یک میلیون واحد مسکونی کم دارد که همین موضوع منجر به مهاجرت معکوس شده است.
شهردار تهران با طرح این پرسش که وقتی صحبت از حقوق عامه و شهروندی می کنیم در عمل به دنبال چه هستیم، گفت: ما فرمایشات مقام معظم رهبری را در چهار تحول دسته بندی کردیم که اولین تحول به درون شهرداری بازمی گردد تا مجموعه ای فعال، پویا و خدمتگزار برای دقت در خدمت و پاسخ به نیاز مردم و مسئولیت در برابر همگان باشد.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت ما مشارکتی و مسئولیت پذیر است، یادآور شد: آنچه به ما بازمی گردد انجام می دهیم و آنجا که دیگران به کمک نیاز دارند، کمک می کنیم. مبارزه با فساد نیز یکی دیگر از قواعد ماست و آن را به سه دسته تقسیم کرده ایم که در اولین بخش ۴۰ هزار میلیارد تومان از اموال به غارت رفته را بازگرداندیم و امسال نیز تاکنون ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان بازگشته است.
زاکانی با اعلام اینکه به دنبال این هستیم جلوی ریخت و پاش ها را بگیریم که این اقدامات کاملاً بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: ما در تحول درون زا به دنبال این هستیم که از خدمتگزاری، سطح خدمات را بالا ببریم؛ چراکه مقام معظم رهبری تأکید دارند که خدمات صادقانه و عالمانه باشد و باید تسریع در امور مردم انجام شود و اعتمادسازی صورت بگیرد.
معماری بر پایه کارکردهای دینی
زاکانی با تأکید بر اینکه در افق ۱۴۱۰ به دنبال این هستیم که در بستر هوشمند شهر را هوشمندسازی کنیم، گفت: یکی دیگر از نکات مدنظر مقام معظم رهبری توجه به معماری ایرانی- اسلامی است. تمام ساحت های کالبدی شهر با این معماری درگیر هستند و اگر ما نتوانیم شهر را نوسازی کنیم و بر مبنای فرهنگ و ایجاد ساحت های مختلف خدمتگزاری که در آن نه ترافیک، نه آلودگی، نه ناایمنی، نه بدمسکنی و نه عدم توزیع مناسب خدمات باشد، برویم؛ ناکام خواهیم بود. بین جنوب و شمال دریایی فاصله است. ما تحول کالبدی را در دستور کار قرار دادیم و بر همین اساس باید معماری بر اساس کارکردهای دینی مورد توجه قرار بگیرد.
زاکانی با بیان اینکه زیرساخت های حمل و نقلی تهران در حال برقی شدن هستند، تأکید کرد: آلودگی هوا به مردم آسیب می زند. گرچه شهرداری مسئول مستقیم آن نیست اما برای آن تلاش می کند. برای رشد ساخت و ساز در بافت فرسوده نیز تلاش شده و امسال شاهد افزایش ۲۵۰ درصدی صدور پروانه در این بافت هستیم.
۵۳ میلیون مترمکعب بازچرخانی آب
شهردار تهران با بیان اینکه امسال دو هزار هکتار کمربند فضای سبز به صورت مثمر ایجاد می شود، گفت: امسال ۵۳ میلیون متر مکعب بازچرخانی آب انجام می شود. این در حالی است که قرار بر این بوده تا سال ۱۴۱۰ این رقم به ۱۵۰ میلیون مترمکعب برسد. اما با این روند ما سه ساله بازچرخانی آب را به اتمام می رسانیم. ما امسال ۲۸ کیلومتر مترو را نیز اجرا کرده ایم و با این اقدامات به دنبال تحقق حقوق عامه هستیم.
وی با بیان اینکه بیش از سه هزار پروژه با ۹ همت اعتبار توسط مردم انتخاب شده است، یادآور شد: بیش از یک میلیون و ۳۵۲ هزار نفر در دومین دوره از طرح من شهردارم مشارکت کرده اند.
زاکانی تأکید کرد: این مسیر مخالفینی دارد و کسانی هم منافعشان در خطر قرار می گیرد، اما مقام معظم رهبری به شورا و شهرداری تأکید کرده اند که همچون کوه بایستید.
شهردار تهران با بیان اینکه آزادراه شهید شوشتری در سلایق برخی دستگاه ها گرفتار شده است، اعلام کرد: دادستانی می تواند به ما در این زمینه کمک کند.
توزیع یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن آسفالت در سطح شهر؛ امسال
وی با اعلام اینکه امسال یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن آسفالت در سطح شهر توزیع شده است، تصریح کرد: دو کارخانه آسفالت راه اندازی کرده ایم که میزان آلایندگی آن به اندازه یک اتوبوس است و ۹۲۰ هزار بک فیلتر دارد. برخی می گویند چرا چنین کارخانه ای را راه اندازی کرده اید؟ تمام چارچوب ها در اختیار قرار گرفته و نشان می دهد آلودگی ندارد. تسهیل در چنین اموری نیاز به کمک دارد.
زاکانی با تأکید بر اینکه مسجدمحوری و پیوستگی با مدرسه و خانواده، مشارکت پذیری و شهر خانواده محور از چارچوب های تحول چهارگانه است، یادآور شد: چهار تحول پیش بینی شده تهران را متحول خواهد کرد. تهرانی که در آن زندگی می کنیم با آنچه مدنظر اسلام است تناسب ندارد و با وصله و پینه نیز نمی توان کاری کرد.
شهردار تهران با اشاره به حضور خود در ۱۲ دانشگاه و برگزاری جلسات با اساتید و نخبگان این دانشگاه ها، اظهار کرد: خوشبختانه پشتوانه علمی ایجاد شده تا بتوانیم گام به گام در این مسیر حرکت کنیم.
عبور از بودجه مصوب امسال
وی با بیان اینکه سال ۹۹ بودجه غیرنقد و نقد شهرداری ۲۷ همت بوده است، خاطرنشان کرد: در شهریورماه سال ۱۴۰۰ شهرداری با تنش مالی ۲.۵ ساله روبه رو بود و بودجه ۱۲ همتی تا این مدت محقق شده بود اما تا پایان سال ۳۴.۴ همت محقق شد. سال قبل ۸۱ همت بودجه محقق شد و امسال ما از ۷۵.۹ همت بودجه مصوب، عبور کردیم و تا پایان سال با بودجه تکمیلی که ارائه کرده ایم، ۱۳۰ همت خواهد بود. در سال آینده ۵۰ تا ۶۰ درصد به این رقم اضافه خواهد شد تا بتوانیم حقوق عامه را محقق کنیم.
زاکانی با تأکید بر اینکه برخی موارد مطرح می شود که نیاز داریم دادستانی این مباحث را حلاجی کند، یادآور شد: نیاز داریم که دادستانی به شورا و شهرداری در تسهیل خدمات رسانی در راستای تحقق حقوق عامه و شهروندی کمک کند.