شهر شنزن در جنوب چین، یک کانون تکنولوژی در این کشور که به خاطر ساعت‌های طولانی کاری‌اش شهرت دارد، به نخستین شهری در این کشور بدل می‌شود که گرفتن مرخصی استحقاقی را اجباری می‌کند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این اقدام برای کمک به کاهش موارد فرسودگی کارگران در این شهر چین انجام می‌شود، ممکن است در سایر بخش‌های این کشور هم انجام شود.

بر اساس مقرراتی که در ماه اکتبر در این شهر به تصویب رسید و کمیته کار این شهر آن را اعلام کرده است کارفرمایان در شهر شنزن از سال آینده باید به طور سختگیرانه‌ای مرخصی استحقاقی با حقوق را اجرا کنند تا بتوان از فرسودگی مفرط در افرادی که بار کاری سنگین روانی و جسمی دارند، جلوگیری کرد.

میزان مرخصی استحقاقی متفاوت است، اما معمولا کارکنان پس از یک سال کار پنج مرخصی می گیرند. با این که مرخصی گرفتن در قوانین کار چین آمده است، اغلب اعمال نمی‌شود و کارفرمایان آن را نادیده می‌گیرند.

ساعت کار در بخش تکنولوژی چین که فرهنگ «۹۹۶» بر آن حاکم است، طاقت‌فرسا است: ۹۹۶ به کار کردن از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب شش روز در هفته اشاره دارد که اغلب از آن استقبال می‌شود.

جک ما، رئیس گروه علی‌بابا در چین سال قبل پس از اینکه در وبلاگش فرهنگ ۹۹۶ را به عنوان «نعمتی بزرگ» ستود، با انتقاد بسیار مواجه شد و مجبور شدن نظرش را عوض کند.

شنزن، محل استقرار غول‌های ضنعتی چین مانند هوآوی، تنسنت و SZ DJI است.

دولت شنزن در تابستان اعلام کرد اصلاحاتی که در مقررات کار در این شهر به عمل می‌آید، الگوی برای بقیه چی خواهد بود.

هنوز معلوم نیست چند روز مرخصی استحقاقی بر اساس مقررات جدید اجباری خواهد شد و وضعیت پیمانکارها هم مشخص نشده است. کارمندان و کارگران در چین علاوه بر مرخصی با حقوق استحقاقی در هنگام سال قمری جدید این کشور در زمستان و هفته ملی تعطیلات در ماه اکتبر (مهر) هم سر کار نمی‌روند.

برچسب‌ها