مدیر بحران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: با دستور اکید رئیس جمهوری و با هماهنگی مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بالگردهای هوانیروز ارتش و سپاه امروز برای اطفای حریق جنگل‌های استان بوشهر و خوزستان به این مناطق اعزام شدند.

به گزارش همشهری آنلاین، آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس از هفته گذشته آغاز شده است و تا کنون جنگل‌های استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان کرمانشاه و بوشهر طعمه حریق شده‌اند. در این میان بیشترین آسیب آتش‌سوزی فعلا به منطقه خائیز کهگیلویه و بویراحمد وارد شده است. به طوری که آتش بیش از ۲۵۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع این منطقه حفاظت‌شده را طعمه خود کرده است.

در هفته نخست خرداد ماه ۹۹، آتش بیش از ۲۰۰ هکتار از مراتع گچساران را نابود کرد و چند شبانه‌روز است که منطقه حفاظت‌شده خائیز دهدشت نیز در حال سوختن است و هنوز نه تنها خاموش نشده بلکه در حال گسترش هم است. در این بین تعداد زیادی از گونه‌های جانوری از جمله سنجاب‌ها و بسیاری از گونه‌های گیاهی طعمه زبانه‌های آتش شده‌اند و از بین رفته‌اند.

جواد مصطفایی، مدیر بحران وزارت دفاع در این رابطه در گفتگو با ایسنا، از اعزام بالگردهای اطفای حریق به جنگل‌های خوزستان و بوشهر خبر داد و گفت: بالگردهای هوانیروز ارتش و سپاه امروز برای اطفای حریق جنگل‌های استان بوشهر و خوزستان به این مناطق اعزام شدند.

وی افزود: طی هفته گذشته نیز ۷ فروند بالگرد از ظرفیت یگان‌های بالگردی ارتش و سپاه برای اطفای حریف جنگل‌های گچساران، بهبهان و دهدشت به این مناطق اعزام شده بودند.

مصطفایی در تشریح موضوع اطفای حریق هوایی در کشور اظهار کرد: ارائه خدمات اطفای حریق هوایی در عرصه منابع طبیعی کشور برابر ابلاغیه معاون اول ریاست جمهوری از سال ۹۴ با تشکیل مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با بکارگیری همه یگان‌های بالگردی لشکری و کشوری شکل گرفت که ثمره این همکاری‌ها کاهش وسعت آتش سوزی‌ها به میزان قابل توجه در سال‌های گذشته بود.

مدیر بحران وزارت دفاع با اشاره به دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر پرداخت ۱۵ میلیارد تومان به سازمان جنگل‌ها و مراتع، گفت: یگان‌های بالگردی کشوری، لشکری و خصوصی در اختیار وزارت دفاع نیستند و تامین هزینه‌های سنگین خدمات پروازی شامل سوخت، بیمه سرنشینان، بروزرسانی تجهیزات پروازی، سبدهای ویژه و ... نیازمند حمایت‌های مالی و تأمین اعتبار است.

مصطفایی با ابراز خرسندی از تصمیم دولت مبنی بر تأمین اعتبار یگان‌های بالگردی اطفای حریق هوایی کشور افزود: پیش از این با مساعدت وزیر دفاع، بخشی از هزینه‌های یگان‌های خدمات پروازی که به صورت قرارداد فی‌مابین با یگان‌های کشوری، لشکری و خصوصی منعقد شده بود، تا انتهای سال ۹۸ پرداخت شد و با تلاش همکاران در نیروهای مسلح، هواپیمای آتش‌نشان با ظرفیت ۱۸ و ۴۰ تن حمل آب در کشور مورد بهره‌برداری قرار گرفت و انواع بالگرد نیز متناسب با شرایط مختلف آب و هوایی کشور به تجهیزات اطفای حریق هوایی تجهیز شدند.

وی تامین اعتبار یگان‌های بالگردی اطفای حریق هوایی کشور را گامی اساسی در احیای مرکز کنترل و پشتیبانی اطفای حریق در وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح عنوان کرد و گفت: طبق مصوبات دولت و دستورات معاون اول رئیس جمهور و بر اساس واگذاری اعتبار از طریق سازمان برنامه و بودجه، اجرای برنامه‌ها و اعتبارات پیش‌بینی شده مطابق با طرح جامع مدیریت پیشگیری و اطفای عرصه‌های منابع طبیعی کشور که در برنامه پنج ساله ششم توسعه توسط دستگاه‌های متولی تایید شده است؛ به موضوع اطفای حریق هوایی کشور از طریق یگان‌های بالگردی کشوری، لشکری و خصوصی جامه عمل خواهد پوشاند.