همشهری آنلاین: رئیس اداره بهداشت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی از کاهش سه هزار زنبور عسل در استان خبر داد.

به گزارش مهر، قاسم عجم گفت: در حال حاضر ۳۴۲ زنبورستان با جمعیت ۱۷ هزار و ۵۴۵ کندو در خراسان جنوبی وجود دارد.

وی با بیان این که طی سال ۹۵ بیش از به ۲۰ هزار زنبور در خراسان جنوبی وجود داشت، اظهار کرد: این تعداد تاکنون قریب به سه هزار تا کاهش داشته است.

عجم خشکسالی را یکی از عوامل کاهش زنبور عسل در استان دانست و گفت: آفت‌کش‌هایی که از سوی کشاورزان برای مزرعه‌ها استفاده می‌شود، از دیگر عوامل کاهش زنبور عسل در استان است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: زنبورداران باید در فصل بهار مراقب سم‌پاشی‌های کشاورزان باشند تا با کاهش تعداد زنبورها مواجه نباشیم.

وی با بیان این که این آفت‌کش‌ها باعث ضعیف شدن کندوها می‌شود، گفت: این امر زنبورهای کارگر را ضعیف کرده و به دنبال آن به بیماری‌ها حساس می‌شوند.

عجم بیان کرد: بیماری‌هایی مانند واروآ و نوزما به صورت کنترل شده در کندوها وجود دارد و تا زمانی که کندوها و زنبورها نیز قوی باشند این بیماری‌ها عوارضی ندارند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی از اجرای طرح پایش زنبور عسل در استان خبر داد و گفت: این طرح در دو مرحله بهاره و پاییزه اجرایی می‌شود.

وی با بیان این که فاز بهاره از این طرح آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد، افزود: در راستای اجرای این طرح، ۳۴ واحد از زنبورستان انتخاب شده و برای چهار بیماری واروآ، نوزما، لوک و آکارین نمونه‌گیری می‌شوند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: از هر زنبورستان، ۱۰۰ زنبور نمونه‌گیری خواهند شد.

عجم با بیان این که این بیماری‌ها برای زنبور عسل آسیبی بسیار جدی بوده اما خطری برای انسان ندارند، اظهار کرد: هر کدام از این بیماری‌ها به تنهایی می‌تواند یک کندو را فلج کند.

وی با بیان این که این طرح طی سال گذشته در ۴۱ واحد اجرایی شد، افزود: از این تعداد سه واحد دچار بیماری واروآ شدید بودند که درمان شدند.