به گزارش ایرنا، دکتر حسن روحانی همزمان با ولادت امیرالمومنین علی (ع) با حضور در آیین گرامیداشت روز مددکاری ، سخنانی در این مراسم ایراد کرد.
رییس جمهوری در آغاز سخنان خود، روز میلاد حضرت علی(ع) را تبریک گفت و اظهار داشت: علی (ع)مولای ما و مولای همه آزادگان است.
روحانی اظهار داشت: کلمه مدد و مددکار را همیشه در کنار نام مولایمان یاد گرفتیم و هر وقت مشکل داشتهایم گفتهایم یا علی مدد.
وی افزود: ما آموختهایم که بزرگترین مددکار تاریخ مولای ما امیرالمومنین بوده و هست؛ او بود که هیچ شبی را به بالین استراحت نگذاشت مگر آنکه مطمئن بود فقرای شهرش در کوچههای مدینه یا در کوفه غذای شب به آنها رسیده است.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: امیرالمومنین هیچ شبی آرام نگرفت مگر آنکه قبل از آن بچههای یتیم خانوادههای کوفه یا مدینه را آرام کرده باشد.
روحانی تصریح کرد: علی(ع) به معنی مدد تاریخی،آرامش بشریت و آرامش همه انسانها است.
وی به مددکاری اشاره کرد و گفت: مددکاری از داوطلبی آغاز میشود؛ شغلی نیست که کسی به خاطر دستمزد یا مزایا آن را برگزیده باشد؛ مددکاری شغلی است که از عشق آغاز میشود؛ عشق به بشریت، به انسانها و عشق به آنهایی که در زندگی روزمره خود نیاز به کمک و مدد دارند؛ آنها ناچارند مددجو باشند و ما باید مددکار باشیم.
رئیس جمهوری اظهار داشت: هر کاری که انسان خود داوطلب و پیشقدم میشود هیچ کس اجر و مزدش را جز خدا نمیتواند بدهد؛ آنهایی که داوطلبند و خود به صحنه میآیند جایگاهی رفیع و بلند دارند.
روحانی خاطر نشان کرد: در هرجامعهای افرادی هستند که با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند؛ شاید زیبایی یک جامعه به فراز و نشیب آن، چهرههای متفاوت و لهجههای متفاوت باشد.
وی ادامه داد: رنگارنگ بودن گل به آن زیبایی میدهد؛ اگر همه گلهای عالم یکرنگ و یک بو بودند و در یک فصل میروییدند زیبایی کمتری داشت.
رئیس جمهوری با بیان اینکه خداوند خلقت بشر را نیز همچون گل در تفاوت قرار داده است گفت: تفاوت غیر تبعیض و بیعدالتی است ؛ در تفاوت ظهور بروز استعدادها آغاز میشود و در تفاوت زیبایی و تنوعها به چشم میخورد ؛ با این تنوع خداوند ما را مورد امتحان تاریخ قرار داده است .
دکتر روحانی اظهار داشت: شاید در ذهن این مطرح شود که فرد مددکار که با علم، دانش، مال، و مهارت به مدد میپردازد نیازی ندارد اما در واقع مددکار هم نیاز دارد؛ او نیاز به مددکردن و مددکار بودن دارد.
وی اضافه کرد: کار مددکاری لذت دارد و آنجایی که انسان احساس میکند وظیفه اخلاقی و انسانی اش را انجام داده احساس لذت می کند.
رئیس جمهوری بزرگترین مددکار تاریخ را امیرالمومنین علی (ع) خواند و گفت: وقتی مددکار رفتاری را انجام میدهد به یاد حضرت علی (ع) میافتد.
روحانی با بیان آنکه همه نیاز به مدد داریم، گفت: مددجو و مددکار همه نیاز دارند تا آن حس مسئولیت و اخلاقی اشباع شود.
برخی با زبانشان نیش میزنند، اینها بیمارانیاند که باید دستشان را بگیریم
وی جهان را جهان نیاز به یکدیگر دانست، و گفت: خدا گونهای خلقت کرده که زن به مرد و مرد به زن، فرزند به پدر و مادر، همسایه به همسایه و این قومیت به آن قومیت و استان به آن استان و حتی این کشور به آن کشور نیاز داشته باشد.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: جهان و جامعه ما جامعه مددکاری و مددجویی است ؛ همه باید به هم مدد کنیم.
روحانی تاکید کرد: نکند در یک فضایی قرار بگیریم که به جای مددکاری به دیگران، آزاردهی به دیگران جزء افتخار فردی یا گروهی قرار بگیرد.
وی با انتقاد از برخی کسانی که با زبانشان به نیش زدن میپردازند گفت: البته خیلی کم پیدا میشوند عدهای که با زبانشان نیش میزنند و به تعبیر عامیانه ، طرف را در جامعه خیت میکنند و بعد لذت میبرند که خوب خرابش کردم؛ اینها آدمهای بیمار در جامعه هستند؛ اینها نیاز به مددکاری دارند و باید دستشان را بگیریم.
با شعر و شعار استقلال و عظمت کشور درست نمیشود
رئیس جمهوری گفت: در یک کشور و جامعهای که بخش بزرگی از مردم ما نیازمند هستند یا به تعبیری زیر خط فقر زندگی میکنند، در جامعهای که ما هنوز برای مواد غذایی اساسی نیاز به واردات داریم، افتخار نیست برای هیچ ملت و دولتی که در فکر آن باشد برای نان مردم از بازار دیگران گندم تهیه کند.
روحانی ادامه داد: ما در سالی که گذشت یعنی سال 92 و از آغاز دولت در اولین محاسبه دیدیم که نیاز به واردات 7 میلیون تن گندم داریم.
رئیس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه همه باید تکان بخوریم و کمربندها را ببندیم تصریح کرد: با شعر و شعار استقلال و عزت درست نمیشود، و با فریاد و هوچی بازی عظمت مملکت بوجود نمیآید.
روحانی ادامه داد: همه باید به صحنه بیاییم و روزی که دیگران به ما نیاز دارند روز غرور و افتخار ما است.
رئیس جمهوری با یادآوری این نکته که ملت ایران ملت بزرگی است گفت: این ملت فراز و نشیبهای مختلفی را پشت سر گذرانده و سختیهای فراوانی دیده و ملتی است که راه استقامت و ایستادگی را برگزیده است.
روحانی ادامه داد: این ملت همواره به خاندان رسالت افتخار کرده، پیروی راه آنها را مسیر زندگی خود قرار داده و به یاد روزهای شاد خاندان رسالت ، خندان بوده و در روز شهادت آنها گریان بوده است اما در عین حال ما نیاز به کار، تلاش و فعالیت بیشتر داریم.
کاملا به آینده این کشور امیدوارم
رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه با بیان اینکه نیاز به کار، تلاش و فعالیت بیشتری در کشور داریم، تاکید کرد: من کاملا به آینده این کشور امیدوارم. ملت ما از مشکلات نمیهراسد اما یک نکته ضروری است؛ در راهی را که باید برگزینیم و هدف بلندی که باید دست یابیم، میبایست حواس ما جمع اهداف بلندمان باشد که کجا میرویم و چه کار میکنیم.
حواسمان باشد حاشیه سازان مسیر ما را منحرف نکنند
رئیس جمهوری گفت: باید حواسمان را جمع کنیم که حاشیه سازان حواس ما را پرت و مسیر ما را منحرف نکنند.
رئیس جمهوری گفت: در مسیر راه، آدم همیشه به سه راهی و چهار راهی میرسد، باید چراغ راهنما درست علامت دهد و نقشه راه پیش روی ما باشد، باید بدانیم از کدام جاده برویم و در دو راهی سه راهی یا چهارراهی راه را درست انتخاب کنیم.
روحانی ادامه داد: در غیر این صورت راه طولانی میرویم و بعد میفهمیم که خطا رفتهایم که هزینه بازگشت آن برای مردم ما است.
عدهای به نام ایستادگی در برابر ابرقدرتها اموال مردم را غارت کردند
رئیس دولت یازدهم ادامه داد: در این روز میلاد و شادی نمیخواهم سخنی بگویم که شما را آزرده کنم اما در همین کشور عدهای به نام اینکه باید برابر ابرقدرتها بایستیم و مبارزه کنیم، جیب مردم را زدند و اموال مردم را غارت کردند.
نگذاریم عدهای دوباره راه بزرگی که ملت برگزیدهاند را منحرف کنند
رئیس جمهوری ادامه داد: نگذاریم عدهای دوباره با شعر و شعار راه بزرگی که ملت ما در خرداد سال گذشته برگزید و انتخاب کرد، منحرف کنند.
رئیس دولت تدبیر و امید گفت: من به عنوان یک خادم به شما میگویم که خداوند تا امروز به من حوصله زیادی داده است، حرفها را می شنوم و در سایتها می خوانم و از گوشه کنار به گوش من میرسد اما تا امروز کاملا بیاعتنا بودم.
روحانی ادامه داد: فقط یک نکته به ذهن من آمد که خدایا گویی میخواهی با این نیشها و آزارها انشاءالله اجر ما را مضاعف کنی و امیدوارم ملت ما و همه رهروان راه امیرالمومنین (ع) هم صبر را پیشه خود کنند.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: بیاعتنایی کنید، اگر هر روز کسی از گوشهای تهمتی و فریادی برآورد، بنا به پاسخگویی باشد و ما بخواهیم وقت خود را صرف پاسخ آن کنیم به معنای آن است که از اهداف خود دور شدهایم و به اهداف بلند دست نمییابیم.
باید تورم را مهار کنیم
رئیس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه باید تورم را مهار کنیم، اظهار داشت: باید گام به گام تورم را که در سطح فزآینده بود مهار کنیم و این اسب سرکش را در مسیر درست قرار دهیم.
روحانی تصریح کرد: باید برای جوانان عزیز شغل ایجاد کنیم، چه کسی میتواند تحمل کند که در یک خانواده دو فرزند پسر و دختر جوان که تحصیلات عالیه خود را به پایان رساندهاند به جای آنکه خوشحال باشند دنیایی از غصه بر دل آنها سرازیر شود که چه کنم؟
رئیس شورای عالی اشتغال اضافه کرد: بحث سر پول نیست بلکه اشتغال بالاتر از پول است، بیکاری تنها بیپولی نیست و آغاز دهها مشکل و گرفتاری است.
روحانی یادآور شد: بسیاری از آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد، جرایم، جدایی و طلاقها از بیکاری نشات میگیرد و آغاز میشود.
باید غول بزرگ رکود را از کشور دور کنیم
رئیس جمهوری با تاکید مجدد بر اینکه باید همه دست به دست هم دهیم و مددکار شویم گفت: باید این غول بزرگ را که به نام رکود بر اقتصاد ما سایه انداخته از این کشور و ملت دور کنیم.
وی ادامه داد: باید شرایط رونق اقتصادی را در کشور فراهم کنیم به همین دلیل امروز نیاز به مددکاریهای بزرگ داریم.
رئیس جمهوری گفت: باید کشور، ملت و نظام را مدد کنیم چون خداوند گاهی برای دین خود هم از ما مدد خواسته و گفته که خدا را یاری کنید.
روحانی یادآور شد: جایگاه بلند انسان جایگاهی است که مددکار است و حتی باید به مدد دین خدا و راه حق بشتابد، به گفته وی همه ما باید مددکار باشیم.
علما، بزرگان، فرهیختگان، اندیشمندان، کارآفرینان و همه و همه باید احساس کنند که امروز وظیفه مددکاری را برعهده دارند.
رئیس دولت یازدهم با بیان این نکته که مددکاری را باید از مولایمان امام علی (ع) بیاموزیم گفت: امروز در جامعه ما باید مددکار به مددجو بگوید تو خود توان داری و من فقط میخواهم کمکت کنم تا استعدادت شکوفا شود.
رئیس جمهوری در ادامه، گفت: اینگونه نیست که اگر کسی در بخشی از جسم، جان یا روحش معلولیتی یافته، نتواند از بخش دیگر از توان خود استفاده کند.
انسانها دنیای خلاقیت هستند و این مددکار است که با مهارت، دانش و تخصص خود باید بفهمد که استعداد این معلول چیست و چگونه باید به او کمک کند.
روحانی خطاب به مددکاران اظهار داشت: ما باید استعدادهای مددجویان را شکوفا کنیم و بدانیم که خداوند در این راه ما را پیروز و موفق میکند.
همه باید به فکر مدد باشیم نه مچ گیری و تخریب
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در همه امور باید تکیه ما به مردم باشد گفت: مردم قدرت بزرگ این کشور هستند و اگر میخواهیم اشتغال و رونق ایجاد کنیم مردم باید به صحنه بیایند.
روحانی با اشاره به نامگذاری امسال به نام فرهنگ گفت: اگر میخواهیم فرهنگ را بسازیم این مردم هستند که میتوانند آن را محقق کنند.
وی ادامه داد: امسال سال فرهنگ است، برخی سال را خوب آغاز نکردند اما میتوانیم اصلاح کنیم زیرا وقت بسیار داریم.
رئیس جمهوری ادامه داد: امسال سال فرهنگ است به معنی ادب و احترام به یکدیگر، نمیخواهم بگویم که کسی نقد و انتقاد نکند و ننویسد که حق همه است و این آزادی حق همه است.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی این بخش از سخنان خود را اینگونه ادامه داد: اما همه باید به فکر مدد باشیم نه مچ گیری و تخریب، همه به فکر اصلاح امور باشیم و نه انحراف جامعه.
رئیس دولت تدبیر و امید توضیح داد: امسال سال فرهنگ، اخلاق، هوشیاری و مدد است و چه خوب که روز سیزده رجب به عنوان مدد و مددکاری انتخاب شده است.
روحانی با بیان اینکه در همه امور مهم جامعه از جمله در بحث مددکاری مردم باید به صحنه بیایند خطاب به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهزیستی گفت: تردید نکنید اگر یک گروه داوطلب مردمی بیایند بهتر از ما کار را انجام میدهند؛ به همین دلیل باید زمینه را برای فعالیت مردم آماده کنیم.
رئیس جمهوری با اشاره به عشق و توانمندی مردم ایران گفت: مردم خیر فراوانی داریم؛ اینجا ایران و اسلام است اینجا خاندان رسالت و مکتب آنها است و سرزمینی است که عشق به امیرالمومنین در دل مردم ما موج میزند.
رئیس جمهوری ادامه داد: مردم ما آمادگی دارند. باید زمینه و شرایط را فراهم کنیم تا مردم به خلق و خوی دیرین خود یعنی نیکوکاری و مدد به دیگران بازگردند.
رئیس جمهوری در پایان از همه کسانی که در طول سالیان دراز در راه مدد اقشار آسیب پذیرجامعه تلاش کردند و میکنند قدردانی کرد.
در این مراسم همچنین از دو خیر و سه مددکار نمونه تجلیل شد.