تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۸۵ - ۱۸:۵۲

ساسان گلفر: شجاع‌دل‌هالیوود، این‌بار تصمیم گرفته زوال تمدن کنونی را با صدای بلند به اطلاع تمام مردم دنیا برساند.

او البته برای پیشگویی‌هایش به روش خاص خود عمل کرده است؛ اول از هر چیز، فیلمی‌تمثیلی و البته جنجالی با تصاویر هولناک و فجیع و دلخراش درباره روزهای زوال و نابودی تمدن «مایا»ها در آمریکای مرکزی ساخته و در مرحله بعد، مصاحبه‌ها و کنفرانس‌های متعددی ترتیب داده تا در آنها اعلام کند فساد و حرص و جهلی که تمدن مایاها را نابود کرده، دامنگیر این تمدن نیز شده است؛ از جمله، اخیرا در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است: «[وقایعی که این روزها شاهدش هستیم] پیش‌درآمد همان چیزی است که در طول تاریخ بارها و بارها تکرار شده و حالا قرار است اتفاق بیفتد... مگر فرستادن افراد به عراق بدون هیچ دلیلی، چیزی جز قربانی کردن انسان‌هاست؟».

مل گیبسون، زیاد جنجال به پا می‌کند. اصلا سرش درد می‌کند برای جنجال‌به‌پاکردن. همین چند ماه پیش بود که وقتی پلیس به خاطر رانندگی در شرایط غیرعادی جلوی او را گرفت، چنان به افسر پلیس پرخاش کرد و بدوبیراه گفت که گزک به دست گروه‌های یهودی آمریکایی داد تا علیه او تظاهرات کنند و کارش را به دادگاه بکشانند و حتی با نفوذی که در‌هالیوود دارند، پخش فیلم تازه‌اش(آپوکالیپتو) را به خطر بیندازند. اما او با هر ترتیبی که بود، فیلم را به پرده رساند و «آپوکالیپتو» بعد از تأخیری چندماهه - که به گفته تهیه‌کننده فیلم، باران‌های شدید موسمی‌ در زمان فیلمبرداری در وراکروز مکزیک علت آن بوده است- از جمعه 17آذر اکران شد.

گیبسون مانند اثر موفق قبلی خود یعنی «مصائب مسیحع» که به زبان لاتین و «آرامی» ساخته شده بود تا از نابودی آن زبان‌ها جلوگیری کند، فیلمنامه‌اش را با کمک یک فیلمنامه‌نویس ایرانی به نام فرهاد صفی‌نیا به زبان مایایی نوشته و فیلم را با استفاده از نابازیگران سرخپوست و مکزیکی ساخته است. داستان فیلم در آمریکای مرکزی و در روزهای پایانی تمدن مایا اتفاق می‌افتد. یک قبیله آرام و صلح‌طلب که در دهکده‌ای زیبا در قلب جنگل زندگی می‌کنند، مورد هجوم لشگری از سربازان قسی‌القلب و سادیست شهرنشین قرار می‌گیرند و به شکل فجیعی قتل عام می‌شوند و تعدادی از آنها به عنوان اسیر، نزد حاکم حیوان‌صفت و کاهنان وحشی شهر فرستاده می شوند تا در معبدی هرم‌مانند قربانی شوند.

یکی از این اسرا که مردی به نام «پنجه جگوار» است، برای نجات‌دادن زن و بچه خود که در غاری پنهان شده‌اند، از معبد می‌گریزد(اتفاقی که باعث می‌شود او بتواند فرار کند، بسیار شبیه داستان «معبد خورشید» از ماجراهای «تن‌تن» است) و در جریان تعقیب، تعداد زیادی از سربازان را از بین می‌برد. البته یک اشتباه تاریخی باعث شده تا وقایع فیلم که به اعتقاد تاریخ‌نگاران باید در قرون هشتم تا دهم میلادی اتفاق افتاده باشد، همزمان با ورود سربازان اسپانیایی به این منطقه(قرن شانزده میلادی) نشان داده شود.

گیبسون طبق سنتی که از فیلم «شجاع دل» شروع شد و در «مصائب مسیح» به اوج رسید، مقادیر فراوانی خشونت بصری و صحنه‌های فجیع بریده‌شدن سر و دست و پا و بیرون‌کشیدن قلب از سینه و پوست‌کندن و شکنجه و... را چاشنی این فیلم کرده که باعث شده این فیلم درجهR  بگیرد و تماشای آن برای زیر 18سال ممنوع شود. نام فیلم -بر خلاف انتظار- از واژه انجیلی «آپوکالیپس» به معنی فجایع آخرزمان گرفته نشده بلکه فعلی در زبان یونانی است که ترجمه آن می‌شود «پیشگویی می‌کنم». ظاهرا مل گیبسون استرالیایی که از بازیگری در مجموعه فیلم‌های «مکس دیوانه» شروع کرد و در‌هالیوود به کارگردانی رسید، قصد دارد حرفه رمالی را در سطحی جهانی دنبال کند.