شامگاه دوشنبه، چهارم آبان‌ماه، شبستان مسجد جابری در شرق تهران میزبان جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای شهر و جمعی از مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی بود که مطالبات شهروندان شرق پایتخت را شنیدند و از نزدیک بررسی کردند.

به گزارش همشهری آنلاین، این خدمت مردمی پس از اقامه نماز مغرب و عشاء برگزار شد و طیف وسیعی از خدمتگزاران مردم؛ از جمله نمایندگان مجلس، اعضای شورای اسلامی شهر تهران، مدیران ارشد شهری، نمایندگان سازمان آب و فاضلاب، آموزش و پرورش، امور مالیاتی، پلیس راهور و فراجا و دیگر نهادهای خدمت‌رسان را زیر یک سقف گرد هم آورد تا به مشکلات اهالی منطقه رسیدگی کنند.

دراین میان پیمان فلسفی، نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، پردیس و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی، به عنوان یکی از مسئولان حاضر در دیدار مردمی، در حاشیه این نشست با اشاره به استمرار این حضورهای میدانی تاکید کرد: «این جلسه، سی‌وپنجمین میز خدمتی است که به صورت گروهی با دست‌اندرکاران بخش‌های اجرایی مناطق مختلف تهران در مساجد برگزار می‌کنیم. این روال، جزو برنامه‌های روتین نمایندگان مجلس در حوزه انتخابیه تهران بزرگ است و تا کنون به کرات تکرار شده است.»

وی با تأکید بر اینکه ویژگی بارز این طرح، حضور رودرروی مدیران اجرایی در میان مردم است، افزود: «هدف این است که مسائل و مشکلات شهروندان در مناطق مختلف به‌صورت چهره‌به‌چهره بررسی شود، دستورات مقتضی همان‌جا صادر گردد و گره‌گشایی در قالب خدمت‌رسانی واقعی به عمل آید. بسیاری از شهروندان در شرایط عادی دسترسی سختی به مسئولان دارند، اما اینجا بدون واسطه مطالبات خود را مطرح می‌کنند.»

فلسفی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه انتخاب مناطق برای برپایی میز خدمت گفت: «ما عمدتاً یک دسته‌بندی بر اساس میزان برخورداری انجام داده‌ایم که طبیعتاً مناطق کمتربرخوردار و محروم‌تر در اولویت قرار دارند؛ با این حال، مساجدی را که از نظر جغرافیایی در مناطق محوریت و مرکزیت داشته و حضور مردم در آن‌ها پرشورتر است، انتخاب می‌کنیم.»

از وام و اشتغال تا مسائل انتظامی و مدیریت شهری

نماینده تهران درباره عمده‌ترین مطالبات مطرح‌شده توسط شهروندان در این نشست‌های مردمی بیان داشت: «بخشی از مشکلات، عمومی است و در هر محله‌ای تکرار می‌شود؛ اما در کنار آن، دغدغه‌های اقتصادی نظیر اشتغال جوانان، درخواست دریافت تسهیلات بانکی، مباحث صنفی اقشار مختلف همچون معلمان عزیز، کارگران، فعالان تاکسیرانی، خدمات شهری و مسائل مربوط به ادارات خدمت‌رسانی چون آب، برق، گاز و مخابرات در این جلسات بررسی می‌شود.»

وی خاطرنشان کرد: «حضور نهادهای نظارتی و قضایی، از جمله دادستانی و حضور وکیل پایه یک دادگستری به‌عنوان مشاور حقوقی، و همچنین نمایندگان فراجا و کلانتری محل، این امکان را فراهم می‌کند که طیف متنوعی از مشکلات حقوقی و انتظامی شهروندان نیز در همین فرصت محدود مورد رسیدگی قرار گیرد.»

تعامل تنگاتنگ بهارستان با بهشت

فلسفی درباره سطح هماهنگی و تعامل مجلس با پارلمان محلی شهر تهران نیز گفت: «شورای اسلامی شهر یکی از نهادهای مردمی برآمده از اراده شهروندان است و طبق قانون، نظارت بر شوراها بر عهده مجلس شورای اسلامی قرار دارد. در همین راستا، دو تن از نمایندگان ناظر از سوی مجمع نمایندگان استان تهران در شورای شهر حضور دارند و ارتباط و تعامل ما با اعضای محترم شورای شهر تهران بسیار تنگاتنگ، مستمر و سازنده است؛ کما اینکه در این سلسله جلسات میز خدمت نیز همواره نماینده‌ای از شورای شهر حضور فعال دارد.»

منبع: خبرگزاری شهر