با وجود نگرانی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی درباره پیامدهای کنترل «انصارالله» بر امنیت کشتیرانی در تنگه باب‌المندب، طی دو هفته گذشته میزان تردد کشتی‌ها در این گذرگاه بین‌المللی ۳۳ درصد افزایش یافته است.

به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از روزنامه الاخبار: با وجود نگرانی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی درباره پیامدهای کنترل «انصارالله» بر امنیت کشتیرانی در تنگه باب‌المندب، طی دو هفته گذشته میزان تردد کشتی‌ها در این گذرگاه بین‌المللی ۳۳ درصد افزایش یافته است. بر اساس آمار روزانه عبور و مرور منتشرشده از سوی وزارت حمل‌ونقل صنعا، این روند به‌صورت روزانه در حال بهبود است و حجم انتقال محموله‌های تجاری از خلیج عدن به سمت شمال دریای سرخ و کانال سوئز و همچنین محموله‌های عبوری از جنوب دریای سرخ به سمت دریای عرب نیز افزایش قابل توجهی داشته است.

این داده‌ها نشان می‌دهد میانگین تردد کشتی‌ها از ۲۷ فروند پیش از بازپس‌گیری کنترل تنگه توسط انصارالله در ۱۱ سپتامبر، به بیش از ۴۰ کشتی و نفتکش در روز پس از آن تاریخ رسیده است. همچنین شمار نفتکش‌های عبوری از باب‌المندب به بیش از ۵۰۰ فروند افزایش یافته که ۴۰۸ فروند از آنها در بازه زمانی ۱۴ تا ۲۱ سپتامبر از این تنگه عبور کرده‌اند. در همین راستا یک منبع اقتصادی در صنعا تأکید کرد که وضعیت کشتیرانی در جنوب دریای سرخ و تنگه باب‌المندب پایدار است. به گفته این منبع، حجم این ترددها اکنون به ۷۰ درصد سطح طبیعی پیش از بحران تنگه هرمز و پیش از اعمال ممنوعیت دریایی انصارالله علیه عربستان در ۲۰ ژوئیه رسیده است. این منبع پیش‌بینی کرد در صورت دستیابی به توافق درباره «هرمز»، تعداد کشتی‌ها و نفتکش‌های عبوری از این گذرگاه به بیش از ۵۰ فروند در روز افزایش یابد و در صورت پذیرش مطالبات صنعا از سوی ریاض و ازسرگیری عبور کشتی‌های سعودی از باب‌المندب، این میزان به ۱۰۰ درصد برسد.

انصارالله همچنین حضور نظامی و امنیتی خود را در نزدیکی مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی در دریای سرخ و باب‌المندب تقویت کرده است. مقاومت اسلامی یمن گشت‌های دریایی را در اطراف جزایر زُقَر، حُنَیش بزرگ و کوچک و میون مستقر کرده و حضور خود را در آب‌های سرزمینی جنوب دریای سرخ و سواحل بخش ذوباب تثبیت کرده است. همچنین کانال‌های ارتباطی با نیروهای دریایی جیبوتی و اریتره ایجاد کرده است. منابع کشتیرانی در ساحل غربی نیز گفتند نیروهای دریایی صنعا از طریق رادیو، پیام‌های اطمینان‌بخش خود را به ناخدای کشتی‌ها افزایش داده‌اند و همزمان بر ضرورت باز بودن سامانه‌های شناسایی کشتی‌ها (AIS) تأکید می‌کنند. در همین چارچوب، دولت صنعا از طریق وزارت خارجه و «مرکز عملیات هماهنگی امور بشردوستانه» به ارسال پیام‌های اطمینان‌بخش برای کشورها و شرکت‌های کشتیرانی بین‌المللی ادامه داده و بار دیگر بر تعهد خود به آزادی کشتیرانی بین‌المللی در دریای سرخ تأکید کرده است.

صنعا همچنین به بیانیه بین‌المللی امضاشده از سوی ۸۰ کشور که با ارائه عربستان و بحرین، خواستار خروج نیروهای صنعا از تنگه باب‌المندب شده و نسبت به پیامدهای کنترل این تنگه هشدار داده بود، پاسخ داد. محمد الفرح، عضو دفتر سیاسی «انصارالله» در واکنش به این بیانیه که آمریکا، اسرائیل، انگلیس، فرانسه و آلمان نیز آن را امضا کرده‌اند و در حاشیه نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک تهیه شده بود، گفت: اعمال حاکمیت یمن بر سرزمین‌ها، سواحل و آب‌های داخلی و سرزمینی خود، تهدیدی برای تجارت جهانی محسوب نمی‌شود. وی افزود: «تنگه باب‌المندب بخشی از حاکمیت ملی یمن است» و «تا زمانی که صنعا به آزادی کشتیرانی پایبند باشد، هیچ طرفی حق دخالت در امور یمن را ندارد.»