عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اطلاعیه وزارت اطلاعات درباره حضور غیرقانونی دو دیپلمات فرانسوی در محل قرار متهمان یک پرونده نفوذ گفت: در شرایط جنگی، حفاظت از زیرساخت‌های نفت، گاز و برق تنها یک موضوع فنی نیست و مستقیماً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد.

غلامرضا دهقان ناصرآبادی عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفت‌وگو با همشهری آنلاین، با اشاره به اطلاعیه وزارت اطلاعات درباره شناسایی دو دیپلمات فرانسوی در محل قرار متهمان یک پرونده نفوذ و مداخله خارجی، اظهار داشت: موضوع نفوذ خارجی در شرایط جنگی اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند و نباید آن را صرفاً در سطح یک تخلف دیپلماتیک مورد توجه قرار داد.

وی افزود: امروز بخش مهمی از امنیت ملی کشور به امنیت زیرساخت‌های حیاتی گره خورده است و حوزه انرژی یکی از مهم‌ترین این حوزه‌هاست. اگر شبکه‌های نفوذ بتوانند به اطلاعات، ارتباطات و ساختارهای داخلی کشور دسترسی پیدا کنند، یکی از اهداف آنها می‌تواند شناسایی نقاط آسیب‌پذیر زیرساخت‌های حیاتی باشد.

دهقان ناصرآبادی ادامه داد: وزارت اطلاعات در اطلاعیه خود از شناسایی، برقراری ارتباط پنهان و شبکه‌سازی سخن گفته است؛ بنابراین باید مراقبت شود فعالیت‌هایی که در ظاهر اقتصادی، فرهنگی یا دیپلماتیک هستند، به پوششی برای جمع‌آوری اطلاعات و ایجاد شبکه نفوذ تبدیل نشوند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: در شرایط جنگی، حفاظت از تأسیسات نفت، گاز، برق و سایر زیرساخت‌های انرژی صرفاً یک موضوع فنی نیست، بلکه مستقیماً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد و دستگاه‌های مسئول باید نسبت به این مسئله حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی گفت: اگر اسناد و ادعاهای مطرح‌شده درباره فعالیت سازمان‌یافته طرف فرانسوی در روند قضایی اثبات شود، دولت فرانسه باید درباره رفتار دیپلمات‌های خود پاسخگو باشد و جمهوری اسلامی نیز متناسب با نتایج تحقیقات، تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

دهقان ناصرآبادی خاطرنشان کرد: کشور برای توسعه به همکاری و تعامل خارجی نیاز دارد، اما این تعامل باید در چارچوب منافع ملی و قوانین جمهوری اسلامی ایران صورت گیرد و هیچ طرف خارجی نباید اجازه داشته باشد از ارتباطات خود برای شناسایی ظرفیت‌ها و نقاط آسیب‌پذیر کشور استفاده کند.