تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۰

نتانیاهو امیدوار بود موفقیت در این جنگ، شکست امنیتی بزرگ اسرائیل در حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳ را از حافظه عمومی پاک کند.

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «پایان جنگ علیه ایران و توافق آتش‌بس میان تهران و واشنگتن، بیش از همه به ضرر بنیامین نتانیاهو تمام شده است.»‌

روزنامه اسپانیایی ال پائیس نوشته: نتانیاهو جنگ را با هدف مهار برنامه هسته‌ای ایران، تضعیف حکومت جمهوری اسلامی و تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه آغاز کرد، اما هیچ‌یک از این اهداف محقق نشد. او امیدوار بود موفقیت در این جنگ، شکست امنیتی بزرگ اسرائیل در حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳ را از حافظه عمومی پاک کند و جایگاه سیاسی او را پیش از انتخابات تقویت کند.

با این حال، توافق جدید نه‌تنها برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نکرده، بلکه بسیاری از مسائل را به مذاکرات آینده موکول کرده است. همچنین حکومت ایران با وجود ترور رهبر و هفته‌ها حملات نظامی، پابرجا مانده و حتی از نظر سیاسی تقویت شده است.

در این میان روابط نزدیک نتانیاهو و ترامپ هم شدیدا آسیب دیده است. خاورمیانه امروز با وعده‌های نتانیاهو فاصله زیادی دارد: حماس همچنان در غزه حضور دارد، حزب‌الله درگیر نبرد با اسرائیل است، ایران از فشار اقتصادی رها می‌شود و اسرائیل با انتقادهای گسترده بین‌المللی و پرونده‌های حقوقی مرتبط با جنگ غزه روبه‌رو است.