تیم فوتبال رئال مادرید در فصلی که گذشت عملکرد فاجعه‌باری داشت و موفق به کسب هیچ جامی نشد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، این دومین فصل بدون جام رئال مادرید بود؛ آن هم با این همه ستاره و بازیکن گران. فصل پیش حداقل یک جام بین قاره‌ای بردند، اما امسال هیچی. با ژابی آلونسو به نظر می‌رسید همه چیز عالی پیش برود، اما توطئه باندی از بازیکنان در رختکن، او را کله‌پا کرد. آربلوا سبک بازی تیم را تماشاگرپسندتر کرد اما در بازی‌های بزرگ -غیر از دو بازی با منچسترسیتی- نشان داد مربی بزرگی نیست.

در آستانه انتخابات ریاست باشگاه و بازگشت مورینیو، خلاصه‌dای از وضعیت رئال در این فصل را ببینیم:

لالیگا: دوم

سوپرجام اسپانیا: فینالیست‌ها

لیگ قهرمانان اروپا: یک چهارم نهایی

کوپا دل ری: مرحله یک هشتم نهایی

بهترین گلزن: کیلیان امباپه (۴۲)

جام‌های کسب شده: هیچ

گل‌های زده: ۱۱۹

گل‌های خورده: ۶۴

*

رئال مادرید فصل ۲۰۲۵-۲۰۲۶ لالیگا را با رکورد ۲۷ برد، پنج تساوی و شش شکست به پایان رساند، اما این حتی نزدیک به کسب عنوان قهرمانی هم نبود، چرا که بارسلونا در آغاز ماه مه در ال کلاسیکو عنوان قهرمانی را از آن خود کرد و غول‌های کاتالان در نهایت با وجود شکست در دو بازی از سه بازی پایانی خود، هشت امتیاز بیشتر از رقیب کسب کردند.

لوس بلانکوس (سفیدها) فصل لالیگا را با شش برد متوالی آغاز کردند، اما در پایان ماه سپتامبر، با شکست ۵-۲ مقابل اتلتیکو مادرید، به زمین سفت برخوردند. واکنش به آن شکست فوق‌العاده بود، آنها چهار بازی بعدی خود را بردند و به نظر می‌رسید تیم آلونسو در آن مرحله از رقابت‌ها، مدعی جدی قهرمانی باشد.

دومین شکست لیگ در ماه دسامبر مقابل سلتاویگو رخ داد و آلونسو سپس در اوایل سال ۲۰۲۶ شغل خود را از دست داد، از قضا در دوره‌ای که بردهای زیادی در لیگ به دست می‌آمد، از جمله پیروزی ۲ بر یک در الکلاسیکوی رفت که اختلاف گل باید خیلی بیشتر می‌شد.

با رفتن آلونسو، مربی تیم دوم سرمربی تیم اول شد. آربلوا هم در مدیریت رختکن به مشکل خورد.

رئال مادرید بین ۱۴ دسامبر و ۱۴ فوریه در ۸ بازی متوالی لیگ پیروز شد، اما شکست‌های متوالی مقابل اوساسونا و ختافه و سپس شکست ۲ بر یک مقابل مایورکا در آغاز ماه آوریل، رئال را از کورس دور نگه داشت.

دو تساوی در ماه آوریل مقابل خیرونا و رئال بتیس برای آنها گران تمام شد، و سپس بارسلونا با پیروزی ۲ بر صفر در ال کلاسیکو در ۱۰ مه، قهرمانی خود را قطعی کرد.

رئال مادرید در جام حذفی اسپانیا (کوپا دل ری) با شکست ۳ بر ۲ مقابل تیم دسته دومی آلباسته در مرحله یک هشتم نهایی در ماه ژانویه، غافلگیر شد، در حالی که آنها در فینال سوپرجام اسپانیا، پس از غلبه بر اتلتیکو در نیمه نهایی، مغلوب بارسلونا شدند.

رئال مادرید در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا فصل ۲۰۲۵-۲۰۲۶ در جایگاه نهم قرار گرفت و سه بازی از ۸بازی خود را باخت، اما آنها بنفیکا را در مرحله حذفی پلی‌آف شکست دادند و سپس در مرحله یک هشتم نهایی با نتیجه ۵ بر یک منچستر سیتی را بردند.

با این حال، قوی سپید نتوانست به مرحله بعد صعود کند و در مجموع با نتیجه ۶ بر ۴ از بایرن مونیخ شکست خورد و در مرحله یک چهارم نهایی حذف شد.

در این فصل مشکلات شدیدی در رختکن رئال مادرید وجود داشته است، گفته می‌شود رابطه کیلیان امباپه با هم‌تیمی‌هایش خراب شده است، در حالی که اورلین شوامنی و فدریکو والورده پیش از ال کلاسیکو در رختکن با هم درگیر شدند و درگیری‌هایی بین رودیگر با کارراس و آربلوا با کارواخال و... روی داد و در نهایت، امباپه هم علیه سرمربی موقت مصاحبه کرد.

بهترین گلزن

با این‌که سفر امباپه به ایتالیا و فرانسه اعتراض‌های زیادی را از سوی هواداران متوجه او کرد، مهاجم فرانسوی بهترین بازیکن تیمش در ۲فصل اخیر بود. او برای هشتمین فصل پیاپی جایزه آقای گلی لیگ را (۶ بار در فرانسه، ۲بار در اسپانیا) برد که سابقه نداشته. کیلیان با وجود مصدومیت در برهه‌ای از فصل، ۴۲ گل در همه رقابت‌ها برای رئال زد و آقای گل لالیگا و لیگ قهرمانان شد؛ ۲۵ گل در ۳۱ بازی لیگ، دو گل در کوپا دل‌ری، ۱۵ گل در ۱۱ بازی لیگ قهرمانان اروپا.

برای مقایسه، وینیسیوس جونیور فصل را با ۲۲ گل در تمام رقابت‌ها به پایان رساند و والورده با ۹ گل (با هت‌تریک مقابل منچسترسیتی) در رتبه بعدی قرار داشت.

بهترین لحظه

رئال مادرید با پیروزی ۲ بر یک مقابا منچسترسیتی در ورزشگاه اتحاد در ۱۷ مارس، جواز حضور در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا را کسب کرد؛ در ۲بازی رفت و برگشت با نتیجه ۵ بر یک.

وینیسیوس در ورزشگاه اتحاد دو گل زد، از جمله گل پیروزی‌بخش در دقیقه ۹۳، و در آن زمان، همه چیز در برنابئو خوب بود، اما این جو مثبت خیلی دوام نیاورد. پیروزی ۲ بر یک در الکلاسیکوی رفت هم جزو لحظه‌های خوب بود؛ اما نتیجه باید خیلی بهتر می‌شد.

بدترین لحظه

حذف از کوپادل‌ری مقابل تیم دسته دومی آلباسته، شکست در الکلاسیکوی برگشت لالیگا و فینال سوپرجام و حذف از لیگ قهرمانان اروپا مقابل بایرن مونیخ، دعوای بین والورده و شوامنی، قهر وینیسیوس با ژابی بعد از تعویض، اتحاد هواداران علیه امباپه و ملامت او به خاطر سفر بی‌موقع و... از لحظه‌های تاریک فصل بود.

آربلوا در ژانویه به عنوان جانشین آلونسو به رئال مادرید آمد و در نهایت ۲۸ بازی برای رئال مادرید هدایت این تیم را بر عهده گرفت و رکورد ۱۸ برد، دو تساوی و هشت شکست را به ثبت رساند.

دوران مربیگری این مربی ۴۳ ساله با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بود، اما روابط او با تعدادی از بازیکنان تیم اصلی نیز رو به وخامت گذاشت.

آربلوا هرگز گزینه بلندمدتی برای رئال مادرید نبود، و این مربی قاعدتا باید در پایان فصل به سمت سرمربیگری تیم ذخیره‌های باشگاه برمی‌گشت، اما او اعلام کرده که می‌خواهد از رئال برود. شاید یک تیم در لالیگا به او پیشنهاد بدهد.

خریدهای جدید

دین هاوسن (۵۰ میلیون پوند از بورنموث)

ترنت الکساندر-آرنولد (۸.۳ میلیون پوند از لیورپول)

فرانکو ماستانتونو (۳۸.۵ میلیون پوند از ریور پلاته)

آلوارو کاررس (۴۳ میلیون پوند از بنفیکا)

از میان این چهار خرید، هاوسن عالی شروع کرد اما در ادامه دچار افت شدید و مصدومیت‌های زیاد شد. کارراس پست دفاع چپ را بیمه کرد و در الکلاسیکو مقابل یامال درخشید و او را کاملا از کار انداخت. اما در اواخر فصل با آربلوا و رودیگر به مشکل خورد و حتی در الکلاسیکوی برگشت لالیگا جای خود را به فران گارسیا داد تا سمت چپ رئال حتی در غیاب یامال مصدوم هم تبدیل به بزرگراهی برای تاخت و تاز رشفورد شود.

ماستانتونو خیلی زود در ترکیب اصلی قرار گرفت و مورد حمایت ژابی بود. اما این آرژانتینی که قرار بود همتای یامال در رئال باشد و نفرت آرژانتینی‌ها و هواداران مسی را از این تیم کم کند، یک خرید فاجعه بود.

آرنولد خیلی طول کشید تا در ترکیب جا بیفتد. مصدومیت کارواخال هم به رشد او کمک کرد. کم‌کم خودش را پیدا کرد و با پاس‌های عالی، توجه‌ها را به خود جلب کرد. با حضور او، رئال مادرید در

کرنرها هم خطرناک شد، در حالی که با کرنرهای گولر هیچ خطری درست نمی‌کرد.

منبع: روزنامه همشهری