به گزارش همشهری آنلاین، تیم ملی ایران در حالی با فهرست ۳۰ نفره خود راهی ترکیه خواهد شد که ۲۲ بازیکن از لیست داخلی و ۸ بازیکن از جمع لژیونرها به تیم ملی دعوت شدهاند. این در حالی است که در دوره قبلی ۱۴ بازیکن لژیونر در ترکیب تیم ملی حضور داشتند و حالا سهم لیگ برتر به اوج خود رسیده است. در ادوار جام جهانی و بعد از دوره ۱۹۷۸ که همه بازیکنان از لیگ بودند، این نخستین بار است که ۲۲ بازیکن لیگ داخلی در فهرست حضور دارند.
البته در این بین مصدومیت مجید حسینی و علی قلیزاده نیز مزید بر علت شده که تعداد لژیونرها تک رقمی باشد. البته احتمالا چهار بازیکن خط خورده هم از لیگ برتر خواهند بود تا در نهایت نسبت به ۱۸-۸ برسد که همچنان نسبت به دورههای قبلی بیشتر است. در جام جهانی ۲۰۲۲ و زمانی که هدایت تیم ملی برعهده کارلوس کیروش بود، او نهایت سعی خود را انجام داد تا اکثریت فهرست تیم ملی را به لژیونرها بدهد و در شرایطی که ایران به عنوان تنها تیم جهانی با ۲۵ بازیکن به جای ۲۶ نفر راهی دوحه شد، تیم ملی هم نسبت ۱۴-۱۱ را در برتری لژیونرها به ثبت رساند.
اما نکته مهم این است که در این چهار سال کیفیت و کمیت بازیکنان لژیونر ایران کاهش معناداری داشته است. حتی بازیکنانی که جایگاه خود در خارج از کشور را حفظ کردند نیز از تیمهای اروپایی به حاشیه خلیج فارس تنزل پیدا کردند. البته این مورد برای بازیکنی نظیر سعید عزتاللهی شاید متفاوت بوده و او اگرچه از اروپا (دانمارک) به حاشیه خلیج فارس (امارات) پیوسته اما آمادگی بهتری را نسبت به گذشته به دست آورده و شاید در اوج فوتبال خود قرار دارد.
این سرنوشت ۱۴ بازیکن لژیونر است که در این چهار سال شرایط متفاوتی را پیدا کردند:
۱- صادق محرمی (دیناموزاگرب) - انتقال به تراکتور، دعوت نشده
۲- احسان حاج صفی (آاک آتن) - انتقال به سپاهان
۳- شجاع خلیل زاده (الاهلی دوحه) - انتقال به تراکتور
۴- میلاد محمدی (آاک آتن) - انتقال به پرسپولیس
۵- سعید عزت اللهی (وایله دانمارک) - انتقال به شباب الاهلی
۶- مهدی طارمی (پورتو) - انتقال به المپیاکوس
۷- کریم انصاریفرد (اومانیا قبرس) - خداحافظی از فوتبال
۸- حسین کنعانی (الاهلی دوحه) - انتقال به پرسپولیس
۹- سامان قدوس (برنتفورد) - انتقال به کلباء
۱۰- علی قلیزاده (شارلوا) - مصدومیت
۱۱- علی کریمی (کایسری اسپور) - انتقال به سپاهان، دعوت نشده
۱۲- سردار آزمون (بایرلورکوزن) - انتقال به شباب الاهلی - دعوت نشده
۱۳- امیر عابدزاده (پونفرادینا) - انتقال به کاستیون، دعوت نشده
۱۴- علیرضا جهانبخش (فاینورد) - انتقال به دندر
در دوره قبلی ۱۲ بازیکن در اروپا حضور داشتند که از بین آنها تنها مهدی طارمی، علی قلیزاده، علیرضا جهانبخش و امیر عابدزاده توانستند موقعیت خود را در قاره سبز حفظ کنند. البته جهانبخش نیز از تیم فاینورد به تیم قعر جدولی دندر در لیگ بلژیک رسیده و طارمی هم پیراهن پورتو در پرتغال را با المپیاکوس در یونان عوض کرده است. همچنین امیر عابدزاده هم از دروازهبان شماره یک پونفرادینا به گلر ذخیره کاستیون تبدیل شده است.
همچنین سردار آزمون از بایرلورکوزن به شباب الاهلی رسیده و سعید عزت اللهی هم از وایله دانمارک به این تیم ملحق شده است. احسان حاج صفی، میلاد محمدی، علی کریمی و صادق محرمی از یونان، ترکیه و کرواسی به لیگ ایران ملحق شدند و کنعانی و شجاع هم از لیگ ستارگان به پرسپولیس و تراکتور پیوستند. کریم انصاریفرد نیز تنها بازیکنی است که با خداحافظی از فوتبال به جرگه مدیران ورزشی ملحق شده است.
در این دوره تیم ملی چهار لژیونر جدید هم خواهد داشت که اسامی آنها به این شرح است:
*محمد محبی (رستوف)
*مهدی قایدی (النصر دبی)
*محمد قربانی (الوحده)
*دنیس درگاهی (استاندارد لیژ)
به جز دنیس اکرت (درگاهی) که در این دوره برای اولین بار پیراهن تیم ملی را بر تن خواهد کرد، سه بازیکن دیگر لژیونرهای جدید هستند که البته در لیگ روسیه و امارات فوتبال خود را ادامه میدهند. در نهایت اما نکته مهم این است که لیست ۲۶ نفره تیم ملی با کمترین بازیکن بین المللی و لژیونر شاخص پای به آمریکا خواهد گذاشت، با این امید که نفرات جوان بتوانند نظرها را جلب کنند و به نسل جدید لژیونرها تبدیل بشوند که البته در این بازار متعلق به بازیکنان کره و ژاپن و به تازگی ازبکستان، کار سختی را در پیش خواهند داشت.
اما به هر حال نکته مهم این است که در این دوره رقابتهای جام جهانی تیم ملی از نظر نیروی انسانی با افت کلی مواجه شده که کار را برای کادرفنی تیم ملی هم سخت تر خواهد کرد.