امارات تصور دارد میتواند با نزدیک‌شدن به رژیم صهیونیستی به بازیگر موثر در منطقه تبدیل شود. آنچه در عمل رخ داده برعکس تصورات حاکمان ابوظبی بوده است؛ تشدید انزوا.

به گزارش همشهری آنلاین؛‌ امارات تصور دارد میتواند با نزدیک‌شدن به رژیم صهیونیستی به بازیگر موثر در منطقه تبدیل شود. آنچه در عمل رخ داده برعکس تصورات حاکمان ابوظبی بوده است؛ تشدید انزوا.

بلومبرگ گزارش داده امارات تلاش کرده بود عربستان سعودی، قطر و دیگر همسایگان خود در خلیج فارس را متقاعد کند تا به ایران حمله نظامی هماهنگ انجام دهند اما همه آن کشورها دست رد به سینه امارات زدند. برای همین امارات تصمیم گرفت از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) خارج شود و در عوض همکاری هایش با اسرائیل را توسعه دهد.

برخلاف امارات،‌ سعودی‌ها و قطری‌ها نگاهی واقع بینانه به تحولات منطقه و به خصوص قدرت ایران دارند. بلومبرگ می‌نویسد بعد از چند حمله به ایران در ماه مارس، عربستان از تلاش‌های میانجی‌گرانه پاکستان برای دستیابی به توافق میان واشنگتن و تهران حمایت کرد.

قطر هم پس از آنکه ایران یکی از تأسیسات گاز طبیعی مایع این کشور را هدف قرار داد، گزینه پاسخ نظامی را بررسی کرد اما در نهایت تصمیم گرفت مسیر تنش‌زدایی را در پیش بگیرد.

درباره عربستان سعودی همچنین روزنامه فایننشال‌تایمز اخیراً مدعی شد که این کشور «طرح ایجاد یک پیمان‌ عدم تعرض در خاورمیانه با ایران را به عنوان بخشی از گفت‌وگوها برای مدیریت تنش‌های منطقه‌ای پس از جنگ آمریکا و اسرائیل مطرح کرده است».