تهران با ثبت ۵۱ روز هوای پاک و قابل قبول از ابتدای سال تاکنون، یکی از کم‌نوسان‌ترین دوره‌های کیفی هوای خود را تجربه کرده است.

همشهری‌آنلاین: افزایش غلظت آلاینده‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی و تردد خودروها، لکه‌هایی از آلودگی را در برخی مناطق مرکزی، غربی و جنوبی کشور ایجاد کرد اما بیشتر مناطق ایران همچنان در وضعیت پاک و قابل قبول باقی ماندند.

براساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، طی شبانه‌روز گذشته افزایش غلظت آلاینده‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی و تردد خودروها، لکه‌هایی از آلودگی هوا را در برخی شهرها برجا گذاشت. با این حال هوای پاک مثل روزهای گذشته در شمال، شمال ‌شرق، شمال‌غرب و نواحی غربی کشور تمرکز بود.

تهران در مقایسه با روز قبل با اندکی تغییر و افزایش آلاینده‌های جوی، میانگین قابل قبول را ثبت کرد، اما مناطق ۹ و ۱۵ و همچنین شهرهای اسلامشهر و قرچک با افزایش غلظت آلاینده‌ها در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفتند. سایر مناطق پایتخت در مرز میان قابل قبول و پاک ثبت شدند. نکته قابل توجه اینکه تهران از ابتدای سال جاری تاکنون درمجموع ۵۱ روز در وضعیت قابل قبول و پاک قرار داشته که شامل ۴۰ روز قابل قبول و ۱۱ روز پاک است و به‌ عنوان یکی از پایدارترین دوره‌های کیفی هوا در سال‌های اخیر در پایتخت ثبت شده است. ساوجبلاغ در استان البرز نیز که روز یکشنبه رکورد آلودگی هوای کشور را ثبت کرده بود، طی شبانه‌روز گذشته به شرایط قابل قبول بازگشت.

خوزستان اما که برخلاف پاییز و زمستان، هفته‌های نسبتا قابل قبول و پاک را پشت سر گذاشته، طی شبانه‌روز گذشته با افزایش نسبی آلاینده‌های جوی مواجه شد و سه شهر اهواز، هندیجان و ماهشهر در این استان در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفتند، هرچند میانگین کیفیت هوا همچنان در محدوده قابل قبول باقی ماند.

بر اساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، منطقه ویژه اقتصادی پارس یک (بیدخون) در استان بوشهر و همچنین شهر ملایر در استان همدان به‌ترتیب با ثبت شاخص‌های ۲۰۰ و ۱۵۸، دو شهر آلوده کشور طی شبانه‌روز گذشته بودند و تنها نقاطی محسوب می‌شوند که شرایط ناسالم برای همه گروه‌های سنی را ثبت کردند. در نقطه مقابل، بیدخون که آلوده‌ترین منطقه ایران در این بازه زمانی بود، بندر شرفخانه در استان آذربایجان شرقی با ثبت شاخص ۱۵ پاک‌ترین شهر ایران شد.

در مرکز ایران، اصفهان نسبت به روز قبل با افزایش غلظت آلاینده‌ها مواجه شد و شهرهای اصفهان، سگزی و سپاهان‌شهر در همین استان در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفتند. در غرب کشور نیز چگنی در استان لرستان مانند روز گذشته در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس باقی ماند و سایر مناطق غرب ایران هوای پاک و قابل قبول را تجربه کردند.

منبع: همشهری آنلاین