بازارهای مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی که حوزه آگهی باشند؛ اگر مسئولان وزارت راه و شهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکوهای اینترنتی، بساط قیمت سازی برای آشفته کردن بازار مسکن جمع خواهد شد.

آگهي مسكن

به گزارش همشهری آنلاین، تقریباً ۷ ماه از تغییر مقررات انتشار آگهی املاک در سکوهای اینترنتی و توافق اولیه وزارت راه و شهرسازی و پلتفرم‌ها می‌گذرد و حالا آن‌گونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: سکوهای میزبان آگهی‌های مسکن، فقط یک هفته برای اجرای مقررات جدید فرصت دارند و در غیر این صورت بخش املاک آنها با مجوز کمیته ذیل شورای امنیت ملی مسدود خواهد شد.

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و با این کار، عملاً انتشار آگهی احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کد پستی ملک (ثبت شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست.

ابوالفضل نوروزی، در گفت‌وگو با همشهری، می‌افزاید: بعد از چند ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت، در جلسه دیروز با مسئولان سکوهای آگهی مسکن، آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای عالی مسکن بررسی و مقرر شد ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود؛ در غیر این صورت بخش املاک آنها مسدود خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

راز املاک باد کرده روی دست بانک‌ ها | چه‌کسی بانک‌ها را خانه‌ دار کرد؟

او درباره پیشرفت این کار، اظهار می‌کند: ارتباط دو سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است. یکی از سکوها مصوبه را کامل اجرا کرده و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آن‌گونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند.

نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکوها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند. به گفته او، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

مقررات جدید آگهی مسکن در سکوهای اینترنتی

انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت، فقط یک بخش از قواعد جدیدی است که برای سکوهای اینترنتی وضع شده؛ آن‌گونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند.

نوروزی همچنین جلوگیری از آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکوهای اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین ۵۰ هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوارهای مشمول و ...، هر اقدامی که احساس کند یک درصد به نفع حوزه مسکن است وارد عمل می‌شود و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟

کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود که مناسب به نظر می‌رسد و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد؛ اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد...».

فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌های، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نبوده و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آن‌هاست.

نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآوردهای قیمتی آن را تحت تأثیر قرار دهند به‌گونه‌ای که حتی برآوردهای یک فروشنده واقعی نیز تحت تأثیر آگهی‌های دروغ آنها تغییر کند.

به گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

کد خبر 846785
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار راه و مسکن

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • علی IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    16 0
    بزک نمیر بهار میاد.... مستاجر بدبخت شد... خانه دار بی خانمان شد... و دلال و رانت خوار صاحب ثروتهای بادآورده...!!!!
  • IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    9 3
    فقط اکتفا به بستن نباید کرد. جریمه های سنگین باید گذاشت تا دلال براش به صرفه نباشه جولان بده . واقعا اینو نمیفهمید یا ...!!
  • مهدی IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
    4 2
    اگه دولت میخواد به داد مستاجر وکسایی که خونه ندارن برسه یه سر بزنه شهریاراندیشه ببینه هرپنج مغازه سه تاش املاک بدونه مجوز هستش وکمیسیونهای سرسام اوراز خریدارو فروشنده میگیرن
  • علیرضا IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    9 3
    با سلام اگه واقعن حوزه راه و شهرسازی این راه و ادامه بده و قیمتها رو حذف کنه .خداییش قیمت ملک متعادل میشه روز به روز بهتر میشه .بخدا همه قیمتها حبابه هیچ کدوم از قیمتهایی که میگن نیس .خداشاهده ملک ۷۵۰۰ تومنی گوهردشت خودم دیدم به قیمت ۴۸۰۰ فروختن .فریب نخورین هموطن عزیز
  • علی IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    5 4
    قیمت اول باید کار شناسی بشه بعد تایید ومنتشر چرا که دلالان هم زمان به چند دسته تقسیم شده واگهی مسکن رو چند برابر منتشر میکنند وکسانی که خانه برای فروش دارند هم طبق اگهی های اخر قیمت گذاری میکنند وبااین کار قیمت مسکن ملتهب میشه دلالان خانه های مردم رو با هزار دوز وکلک ازچنگشون به قیمت ارزان در میارند وهر دلالی شاید ۲۰ یا۳۰خانه خریداری میکنه البته اکثرشون در مناطق فقیر نشین میخرند وبعد وقتی بازار رو ملتهب کردند خانه هایی که خریداری کردند رو شاید به چهار پنج برابر قیمت خرید بفروشن واین امر هم در بازار خودرو هم همینه وهیچ فرغی نمیکنه
  • ایراتی IR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    1 0
    جهت احراز مالکیت، سند رویت شود. سند بارگزاری شود که آیا اجاره دهنده، مالک است یا مستأجر کلاهبردار و یا فروشنده مال غیر...! در مورد باغات و زمین‌های کشاورزی و صنعتی و... هم این موضوع اعمال شود.
  • رضا IR ۱۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    1 0
    سلام طرح خوبی هست ولی چرا مالیات زیادی به افزایش رهن و اجاره ای که بیش از عرف میگیرن از مالکین نمیگیرین که هرکی هر مبلغی دوس داره برا ملکش اعلام میکنه
  • حسین IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    0 1
    کاری نداره که اگه واقعا راست میگین مصالح ساختمان بیارین پایین اون موقع ما هم باور کنیم.شما هیچ کاری برای مردم نمیکنین فقط به فکر جیب خودتون هستین
  • رضا IR ۰۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
    0 0
    با این کارا چیزی درست نمیشه . خوبه اما کافی نیست.باید املاک دارن و سامان دهی کنن و نظارت بیشتری بشن. بی رحمانه از ملت کمیسیون میگیرن.بماند که هزار راه و روش دارن که جیب مردم و خالی کنن. نظارت شدید و جریمه های سنگین برای املاک ها میتونه مفید باشه.مال خودتو بخوای بفروشی تو سر مال میزنن تا با پایین ترین(زیر قیمت واقعی) قیمت خودشون یا دلال های که باهاشون کار میکنن میخرن دوباره همون مال و در کوتاه ترین زمان با بالاترین قیمت(بالاتر از قیمت واقعی)به یه بیچاره میفروشن.همین شده که هر دو قدم یه املاک باز شده.
  • ازاد IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
    0 0
    به ضرر مستاجر خواهد بود اخرش
  • IR ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
    0 1
    مشکل جای دیگه است خود خریدار سره را از ناسره تشخیص میده الکی وقتشان را تلف کردن
  • بینام IR ۰۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    0 0
    حالا در آینده و بعد از این کار هم کاملا مشخص میشه که این کار هم هیچ فایده ای نداشته و مشکل از تورم هست نه چیزه دیگری و صورت مسئله اشتباه هست
  • IR ۰۵:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    1 0
    الان مشکل مستاجر فقط دادن یکبار کمیسیون بنگاهه،البته ک اونم زور داره ولی این اجاره‌ای سر به فلک ای که به چه خون دلی تهیه میشه در ماه وبه سرعت برق ماه بعدی میرسه رو کی نظارت می‌کنه.اجارها رو دریابید مسئولین و وجدان کجاست صاحبان خانه!
  • شهروند اراک IR ۰۷:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    1 0
    سلام بهتر است که یه فکر اساسی به حال بنگاه های املاک بکنید
  • اسی NL ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    0 0
    ایا این درسته که میگن دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن چسب و مقوا کم آورده ؟؟؟🤣