سلامت
-
تشخیص زودهنگام پارکینسون با اسکن ساده چشم
محققان روشی ساده و غیرتهاجمی برای تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون با استفاده از اسکن چشم ابداع کردهاند. با تشخیص زودهنگام از طریق این روش، پزشکان میتوانند درمانهایی با هدف کاهش سرعت روند بیماری انجام دهند.
-
تداوم سی سال تجربه و نوآوری
نقشآفرینی داروسازی دکتر عبیدی در ارائه راهکارهای نوآورانه درمان بیماریهای گوارش
سی سال پیش، دنیای پزشکی با معرفی اولین داروی مهارکننده پمپ پروتون (PPI) دستخوش تحول شد. این دارو راهکاری موثر و ماندگار برای کنترل اسید معده ارائه داد. همزمان با دنیا در ایران...
-
احتمال اپیدمی گردن درد در کشور | قلیان کشیدن چطور باعث درد گردن میشود؟
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، دردهای ناحیه گردن بعد از کمردرد، دومین علت ناتوانی ناشی از اختلالات عضلانیـاسکلتی هستند.
-
آمپول مانجارو؛ مرگ آرام در پی لاغری سریع
با افزایش تقاضا برای داروی لاغری مونجارو (تیرزپاتاید) در بازار قاچاق، سازمان غذا و دارو هشدار داد؛ این دارو فاقد مجوز رسمی است.
-
دروغی به نام آب شدن شکم کورتیزولی؛ ترند اخیر فضای مجازی
در ترندهای اخیر دنیای سلامت و تندرستی، عباراتی مانند شکم کورتیزولی و «چهره کورتیزولی» بهسرعت در فضای مجازی پخش شدهاند و وعده میدهند که اگر سطح هورمون استرستان را کاهش دهید، بدنی آرامتر، لاغرتر و چهرهای درخشانتر خواهید داشت.
-
گیاه جادویی با خواص درمانی بینظیر
آنغوزه یک گیاه مفید است که در ایران و افغانستان رشد میکند، اما در هند بیشتر از سایر نقاط دنیا کاربرد دارد. اگر به عکس این گیاه نگاهی بیندازید یا آن را از نزدیک ببینید، ممکن است آن را با یک علف هرز اشتباه بگیرید، اما این گیاه در طب سنتی کاربردهای متعددی دارد و از قویترین داروهای گیاهی محسوب میشود.
-
فایده های روغن اکالیپتوس برای تسکین مشکلات تنفسی
روغن اکالیپتوس که از برگهای درخت اکالیپتوس استخراج میشود، میتواند بهعنوان یک درمان مکمل برای تسکین مشکلات تنفسی مورد استفاده قرار گیرد.
-
علائمی که نشان میدهد پا به سن گذاشتن شما در مسیر طبیعی است
افرادی که با ذهنی پویا، جسمی فعال، و روابطی عمیقتر به استقبال سالهای پیشرو میروند، نهتنها از سلامت بیشتری برخوردارند، بلکه رضایت بیشتری هم از زندگی دارند.
-
هشدار متخصصان؛ این ادویه را زیاد مصرف نکنید !
متخصصان دانشگاه میسیسیپی دریافتند که سینامالدئید (cinnamaldehyde)، ترکیب اصلی موجود در دارچین میتواند گیرندههایی را در بدن فعال کند که روند تجزیه برخی داروها را تسریع میکنند و در نتیجه اثربخشی آنها را کاهش میدهند.
-
راهنمای جامع برای پیشگیری از بیماریهای قلبی
بیماریهای قلبی یکی از شایعترین دلایل مرگ و میر در جهان هستند، اما خبر خوب این است که بسیاری از این بیماریها قابل پیشگیریاند. بر خلاف تصور رایج که بیماریهای قلبی تنها مشکل افراد مسن هستند، این اختلالات میتوانند از دهههای اولیه زندگی آغاز شوند.
-
چرا مسموم میشویم؟
اخیرا اخباری مبنی بر مسمومیت تعدادی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در فضای مجازی منتشر شده و در ادامه نیز فیلمی تحت عنوان «اعتراض دانشجویان علوم پزشکی زاهدان» در این بستر منتشر شد که توجهها را دوباره به مسمومیتهای غذایی در زمان گرمای هوا جلب کرد.
-
عوارض قرصهای ضدافسردگی چیست؟
افسردگی یکی از رایجترین اختلالات روانی محسوب میشود که بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است.
-
سه عادت بد، سلامت شما را در ۳۰ سالگی تهدید می کند
یک مطالعه جدید میگوید عادتهای بدی مانند سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و ورزش نکردن میتوانند از اواسط دهه ۳۰ زندگی بر سلامت فرد تأثیر بگذارند.
-
۱۰ چالش عمده نظام سلامت با سالمندان | برای دوره پیریِ دهه شصتیها و دهه پنجاهیها خانه سالمندان کم داریم
تا کمتر از ۳۰ سال آینده، بیش از یکسوم جمعیت ایران، سالمند (بالای ۶۰ سال) خواهند بود. در حالی که ما هنوز زیرساختهای لازم برای نگهداری، تامین رفاه و نیازهای تخصصی و درمانی سالمندان را نداریم.
-
این اسید معجزه شادابی برای پوست شماست
هیالورونیک اسید بر خلاف نامش، مادهای ملایم است که به طور معمول در محصولات مراقبت از پوست استفاده میشود.اما سوال این است که هیالورونیک اسید بهعنوان یک ماده مراقبت از پوست چه تاثیری بر این بافت حیاتی دارد و آیا برای کودکان یا نوجوانان هم ایمن است؟
-
وزارت بهداشت فهرست کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت را اعلام کرد
وزیر بهداشت در نامهای به وزرای علوم و آموزش و پرورش، فهرست کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت را به منظور صیانت از سلامت جامعه و با هدف طرح و اجرای برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی برای آگاهی جامعه هدف، اعلام کرد.
-
به این چند دلیل، دست به توتهای درختهای تهران نزنید
خیلی از مردم به چیدن توت از درختهای کنار خیابانها و اتوبانها علاقه دارند اما نمیدانند چه خطراتی سلامت آنها و کودکانشان را تهدید می کند.
-
۱۰ مورد آلوده کننده دست که روزانه با آنها سروکار داریم
دستها شاید مهمترین راه انتقال بیماریها باشند. البته ما نقش این اعضای مهم بدن در انتقال عفونتها و میکروبها را چندان مهم تلقی نمیکنیم و اغلب با شست و شوی سر سری دستان خود آن را نادیده میانگاریم. اما آیا این همه چیزی است که ما باید در مورد خطر مرگبار دستان آلوده بدانیم؟
-
حضور ۷۰ هزار فرد توانیاب در رویدادهای فرهنگی ورزشی
در مراسم اختتامیه رویداد"شهرمن، سلام" که توسط اداره کل سلامت شهرداری تهران برگزار شد، از ۱۰ نفر افراد توانیاب و دارای معلولیت که آثارشان در این رویداد برگزیده شده بود، تقدیر شد.
-
با این خوراکیها انرژی روزانهتان را دو برابر کنید
خستگی و کمانرژی بودن یکی از شایعترین مشکلاتی است که بسیاری از افراد در طول روز تجربه میکنند. برنامههای فشرده، خواب ناکافی و استرس بالا تنها بخشی از دلایل این احساس دائمی بیحالی هستند.
-
رژیم غذایی که التهاب بدن را کاهش می دهد
التهاب واکنش بدن به آسیب یا عفونت است. برای مثال وقتی مچ پا پیچ میخورد, متورم میشود زیرا بدن برای بهبودیاش ترکیباتی آزاد میکند تا آن را تسکین بخشد.
-
پیاده روی یا دویدن؛ کدامیک برنده است؟
متخصصان از دیرباز پیاده روی و دویدن را دو فعالیت بدنی اصلی برای کاهش وزن و حفظ سلامت کلی به حساب میآورند، اما از میان این دو کدام یک اهمیت و کارایی و دوام بیشتری دارد و پایدارتر است؟
-
چرا استرس از دود سیگار خطرناکتر است؟
استرس کاری تا حدی خطرآفرین است که سالانه باعث مرگ یا خودکشی هزاران نفر در دنیا میشود و هزینههای اجتماعی و درمانی و اقتصادی سنگینی روی دست افراد و جوامع میگذارد.
-
مدیریت خشم؛ چگونه با آرامش واکنش نشان دهیم؟
خشم احساسی کاملاً طبیعی و انسانی است. همه ما در زندگی با موقعیتهایی مواجه میشویم که میتوانند باعث خشم و ناراحتی ما شوند؛ از بحثهای خانوادگی گرفته تا ناکامیهای شغلی. اما تفاوت اساسی بین افراد، در نحوه واکنش آنها به این احساس است.
-
۱۰ مشکل رایج که سلامت حجاج را تهدید میکند
میانگین حضور زائران در حج تمتع امسال ۳۳ روز است و با توجه به این که بسیاری از زائران، مسن و دارای بیماریهای زمینهای هستند، بسیار مهم است که در این یک ماه مراقب سلامت خود باشند.
-
در رژیم میوهخواری چه بخوریم و چه نخوریم؟
هر رژیم غذایی چه بلندمدت و یا کوتاهمدت لزوماً برای همه افراد مناسب نیست و خیلی از این برنامهها واقعاً مفید نیستند، خصوصاً در بلندمدت. شما باید شیوهای از تغذیه را در پیش بگیرید که متناسب با شرایط و نیازهای خاص شماست.
-
چاقی شکم انواع متفات دارد؛ شکم شما چه مدلی است؟
با نگاه کردن چاقی شکم خود و سایر افراد چاق، متوجه نوعی تفاوت در چاقی شکم خواهید شد. اما دلیل اشکال مختلف چاقی شکم در افراد چیست و به چه علتی رخ میدهد؟
-
سردی بیش از اندازه بدن را چطور درمان کنیم؟
از آنجایی که احساس سرمای مداوم میتواند نشانه یک بیماری جدی باشد، مهم است که نسبت به علائم خود آگاه باشید.
-
۶ عادتی که مغز را پیر میکنند
پیری مغز لزوما با تغیبر ظاهری رنگ موهای سر و ایجاد چین و چروک در جهره رخ نمیدهد. این ایده که فقط سن مشکلات حافظه را به همراه دارد یک افسانه است، نکتهای که در این میان نادیده گرفته میشود این است که عادات روزانه نقش اصلی را در پیری مغز ایفا میکنند.
-
بعد از ۳۰ سالگی چه بخوریم جوان بمانیم؟
دهه سوم زندگی یک دهه مرزی است. عبور از سالهای ۳۰ اغلب حس نمیشود. اما متابولیسم کند میشود، بهبودی ناشی از بیماریها و زخمها بیشتر طول می کشد و استرس در زندگی روزمره بیشتر نمود پیدا میکند. بنابراین در این دهه مرزی باید مراقب تغذیه و نواقص مواد مغذی در بدن خود باشیم.