یک مقام ارشد اروپایی در مصاحبه با یک شبکه خبری عربی گفته مذاکرات برجام با چالش‌هایی مواجه است اما امکان رسیدن به توافق نهایی وجود دارد.

مذاکرات وین

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، یک مقام ارشد اروپایی خبر داد که امکان ادامه مذاکره درباره احیای برجام تا ابد وجود ندارد و زمان به نفع طرف‌ها نیست.

این مقام ارشد اروپایی که با الجزیره صحبت می‌کرد، گفت: «پرونده هسته‌ای ایران با چالش‌هایی مواجه است اما امکان رسیدن به توافق در پایان وجود دارد».

با گذشت حدود دو هفته از پایان ششمین دور مذاکرات به منظور احیای برجام در شهر وین اتریش، هنوز زمان دور بعدی مذاکرات وین (دور هفتم) اعلام نشده و در همین خصوص «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در این مذاکرات در توئیتی نوشت که طرف‌های مذاکره کننده به زمان بیشتری نیاز دارند.

البته این مقام روس امروز نیز در توییتری نوشت: « وقفه در مذاکرات وین برای احیای برجام طولانی‌تر از انتظار شده است. به نظر می‌رسد با توجه به انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر در ایران، این کشور به زمان بیشتری برای آماده شدن نیاز دارد. انتظارات درباره به نتیجه رسیدن این روند (گفت‌وگوهای احیای برجام) تا ششمین سالگرد توافق هسته‌ای برآورده نشد».

این مقام اروپایی در ادامه مصاحبه خود با الجزیره گفت: «ارائه ضمانت‌های سیاسی و قانونی به تهران سخت است و این خواسته غیر قابل تحقق است».

این مقام اروپایی مدعی شد: «واشنگتن اراده صادقانه‌ای برای رسیدن به توافق با تهران بر اساس چارچوبی معین و نه به هر بهایی دارد».

این مقام اروپایی در حالی از اراده صادقانه واشنگتن صحبت می‌کند که خروج یکجانبه آمریکا از برجام باعث به وجود آمدن شرایط کنونی شده است.

دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

مقام‌های چین و  روسیه بارها آمریکا را عامل بوجود آمدن شرایط کنونی در وضعیت توافق هسته‌ای با ایران دانسته‌اند.

روز گذشته «هووا جان‌ینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در پیامی توییتری نوشت: «خروج یکجانبه آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک و فشار حداکثری علیه ایران ریشه دلایل بحران کنونی هسته‌ای ایران است. به طور طبیعی، آمریکا باید اقدامات اشتباه خود را تصحیح کند. برای آغاز، این کشور باید به طور کامل تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی خود علیه ایران و طرف‌های ثالث را بردارد تا ایران تشویق شود که در مسیر مشابه گام بردارد و باعث دستیابی به موفقیت در مذاکرات شود».

کد خبر 612427

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha