سه‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
۰ نفر

شربت سکنجبین با گلاب و نعناع یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌های سنتی ایرانی است. در این مطلب طرز تهیه این شربت خوشمزه و خواص سکنجبین آشنا می‌شوید.

sekanjabin  - شربت سکنجبین

به گزارش همشهری آنلاین، سکنجبین در اصل از ترکیب دو واژه سرکه و انگبین به وجود آمده است. در گذشته، سرکه و عسل را به مقدار معین در هم می‌آمیختند و از مخلوط آن شربتی لذیذ، معطر و فرح‌بخش به وجود می‌آوردند. در برخی نقاط که عسل پیدا نمی‌شد یا می‌خواستند شربتی ارزان‌قیمت درست کنند، سکنجبین را از ترکیب سرکه و شکر تهیه می‌کردند ولی همچنان آن را سکنجبین می‌نامیدند.

با گرم شدن شربت‌ها هم خواهان زیادی پیدا می‌کنند. در این مطلب شما را با طرز تهیه سکنجبین طبیعی و جذاب آشنا می‌کنیم. 

مواد لازم برای درست کردن سکنجبین سنتی:

نعناع؛ ۲ کیلو

سرکه سفید؛ نصف تا یک پیمانه ( طرز تهیه سرکه سیب خانگی | نکات مهم درست کردن این معجون لاغری  )

شکر؛ ۳ کیلو

آب؛ ۱۰ تا ۱۲ لیوان سکنجبین با دلمه بخصوص دلمه برگ انگور مصرف می‌شود

گلاب  نصف پیمانه

طرز تهیه شربت سکنجبین سنتی:

۱. شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند و شکر کاملا در آب حل شود. سپس نعناع پاک‌شده و شسته‌شده را  ۳ تا ۴ دسته می‌کنیم و با نخ می‌بندیم و داخل شهد شکر و آب می‌کنیم و با حرارت ملایم اجازه می‌دهیم تا شهد بجوشد و غلیظ شود.

۲. وقتی شهد قوام کافی را به دست آورد و عطر نعنا در شهد جدا شد گلاب و سرکه را هم اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا چند قول بزنند. وقتی که شربت را با کفگیر برداشتیم و شربت در لبه کفگیر به صورت نیم‌دایره جمع شد و وسطش شکاف خورد شربت سکنجبین آماده است. شربت را از صافی رد کنید و بعد از خنک شدن در شیشه‌های دربسته در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه شربت سکنجبین | فوت‌وفن درست کردن این شربت خوشمزه

خواص سکنجبیندر بعضی از نقاط کشور سکنجبین با کاهوی تازه و معمولاً در فصل تابستان خورده می‌شود

طبع سکنجبین، گرم و خشک است، زیرا از ترکیب سرکه و عسل تهیه می‌شود و سرکه و عسل به اندازه معینی جوشانده می‌شوند و در نهایت، اثرات گرم و خشکی را بر جای می‌گذارند. از جمله فواید شربت سکنجبین، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خارج کردن صفرای اضافی بدن 
  • رفع عطش
  • افزایش نفوذ غذا به سلول‌های بدن از جمله سلول‌های کبد، تقویت کبد
  • تقویت معده
  • جلوگیری از بروز سکته مغزی
  • کاهش فشار خون
  • کاهش التهاب ناشی از گرما و خارج کردن سموم بدن به همراه ادرار یا عرق
  • ملین و مسهل مفید
  • بازکردن انسداد عروق
  • رفع سردرد
  • ترکیب سکنجبین با تخم کاسنی و کمی گلاب برای افرادی که طبع گرمی دارند یا به نفخ دچار می‌شوند، بسیار مفید است.
  • مصرف کاهو با سکنجبین اشتهاآور است.
  • ترکیب آب کاسنی پخته با سکنجبین، برای درمان تب‌های طولانی و مداوم مفید است.

فواید شربت خیار سکنجبین

  • شربت خیار و سکنجبین حاوی انواع ویتامین‌های A ،C ،D ،K و گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶، پتاسیم، سدیم، سیلیس، پروتئین، آهن، منیزیم، فسفر، آنتی‌اکسیدان، اسید فولیک و فیبر است.
  • شربت خیار و سکنجبین به‌ علت وجود ویتامین‌های A ، D ، کلسیم، منیزیم و فسفر، موجب استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و از بروز پوکی استخوان در افراد به‌خصوص در دوران پیری جلوگیری می‌کند.
  • شربت خیار سکنجبین، حاوی آنتی‌اکسیدان است که نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به‌خصوص انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.
  • شربت خیار سکنجبین با تصفیه کردن خون، غلظت خون را کاهش می‌دهد و به همین دلیل، برای مبتلایان به نقرس و اسید اوریک بالا مفید است.
  • این شربت به‌ علت داشتن فیبر زیاد، نقش موثری در احساس سیری، لاغر شدن و رفع یبوست در افراد دارد.
  • کمک به طراوت، شادابی و جوان‌سازی پوست 
  • کمک به کاهش چربی، قند و فشار خون و جلوگیری از سکته مغزی
  • مفید برای سلامت قلب و باز کردن انسداد عروق
  • کمک به رفع عطش و تب بدن در فصل گرما و جلوگیری از گرمازدگی
  • کمک به دفع مواد زائد و سموم از اندام‌های مختلف بدن به‌ویژه از کبد و کلیه‌ها 
  • کمک به رفع تنش‌ها و استرس‌های روزمره 
  • کاهش حرارت معده و دستگاه گوارش
  • تسکین دردهایی مانند دل‌پیچه، دلدرد، نفخ، سکسکه و اسهال

منابع: ایرنا، کجارو

کد خبر 593050

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • الهام IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
    3 1
    زعفران هم برای خوش رنگ شدن
    • IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
      1 2
      یا نعناع و خیار که رنگش به سبزی گرایش داشته باشه
  • IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
    4 1
    برای داشتن سنکنجبین سنتی برای سه کیلو شکر ۱۲ استکان سرکه و ۴ استکان آب لازم است وقتی شهد قوام م آمد ، شعله را خاموش می کنیم و دسته نعنا را داخل قابلمه گذاشته درش را می بندیم تا خوب عطر نعنا داخل شهد برود
  • IR ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
    10 0
    یک نوع سکنجبین سالهاست درست میکنیم دوقسمت عسل دوقسمت نعنا ویک قسمت سرکه که نیازی به حوشاندن نداردبخورید ونوش جان کنید
  • محمد معمولی نسب اقدم IR ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۲
    17 2
    با سلام و احترام، اگر این مبلغ را نقد می داشتم حداقل برای خودم یک همدم یا همان همسر اختیار میکردم که بچه ام اگر پانزده سالش شد نگه ارواح پدرم بگه جان بابا یا جان پدر،
    • IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
      11 2
      انشالله شما هم بختتون سفید می شه اما انقدر همه چیز رو به پول ربط ندید دیگه سکنجبین که قیمتی نداره حداقل از قیمت اینترنتی که الان دارید استفاده میکنید ارزون تره
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
    9 1
    سکنجبین رو با کاهوی تازه بخورید به به
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
    6 1
    ما توی سکنجبین خیار رنده میکنیم
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
    9 1
    مراقب باشید قندتون بالا نره تو این تابستون آدم همش هوس نوشیدنی شیرینی می کنه خطرناکه
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
    9 0
    لطفا نوشیدنی های رژیمی هم آموزش بدید