کتاب «"ما" در جنگ "مادر" صلح» و «رد پای نی نی نو» زیبا برجی فلاح با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دومین برنامه «کتاب ماه» در فرهنگسرای خانواده رونمایی شد.

رونمایی

همشهری آنلاین-معصومه حق جو: در این برنامه که دوشنبه ۱۱ اسفند برگزار شد، زیبا برجی فلاح(نویسنده)،  مهدی جمالی(کارشناس مجری)، شیوا مقدم(رئیس فرهنگسرای خانواده)، آرین ناصری مهر(نویسنده و کارگردان)، حسن موذنی(هنرمند و بازیگر)، امیر مشهدی عباس(مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)،  لیلا نوروزی(مدیر انتشارات اوستای پارسیان)، میلاد رمضانی ورجاوند، شادی کارآیین و هلیا نصرالهی (نمایشنامه خوان) حضور داشتند.

شیوا مقدم، رئیس فرهنگسرای خانواده در مراسم رونمایی از کتاب «"ما" در جنگ "مادر" صلح» و «رد پای نی نی نو» گفت: علاوه بر ویژگی های یک کتاب به عنوان سرمایه نمادین، این کتاب دارای زبان نافذ و اثرگذار هنر است، موضوع اصلی کتاب بحث فرزندآوری و خانواده ای از نظر اقتصادی متوسط و دارای مادر و پدر دغدغه مند، همراه و مهربان است، مسائل و فشار اقتصادی باعث شده ما از آسیب های روانی و فرهنگی تک فرزند غافل شویم و هم اکنون یکی از آسیب های روانشناسی، تک فرزندی است.

وی ادامه داد: فرزند دوم نشاط خانواده و امید به زندگی را بیشتر می کند و نمایشنامه هایی از این دست به جهت تاثیرگذاری و فرهنگ سازی باید بیشتر تولید شود. موضوع بعدی فرزندپروری است و آسیب ها را به خوبی با توجه به شناخت نویسنده جوان کتاب، به خوبی ترسیم شده است. 

مقدم گفت: ترسیم فضا از نگاه کودکان توسط نویسنده کاملا مشهود است، کودک دیروز در یک فضای حقیقی بسیار محدود زندگی می کرد و جامعه ارتباطی محدودی داشت فضای ارتباطی کودک امروز در حقیقی گسترش پیدا کرده و در فضای مجازی کودک با یک فضای ناشناخته مرتبط است که یکی از رسالت های حوزه نمایش کودک در جامعه کنونی آشنایی کودک و شیوه کنش و واکتش او در این فضاها می باشد. 

زیبا برجی فلاح، نویسنده هم با تشکر از سازمان فرهنگی هنری برای ایجاد فضای حضور جوانان در عرصه نمایشنامه نویسی پیشنهاد برگزاری جشنواره نمایشنامه نویسی در روزهایی کرونایی و خانه نشینی را مطرح کرد و درباره هدف خود از نگارش نمایشنامه «رد پای نی نی نو» بیان کرد: در اطرافیان و نزدیکانم دغدغه فرزند دوم بود. در ردپای نی نی نو به این فکر می کردم که کار برای خانواده و کودک تولید شود تا به این صورت تئاتر در سبد فرهنگی خانواده ها قرار بگیرد. نمایش با محوریت اصلی فرزند دوم پیش می رود اما در روند داستان به موضوعات بسیاری چون روابط بین اعضا خانواده، استفاده از فضای مجازی، غذا خوردن کودک، آداب معاشرت و.... نیز اشاره می‌شود .

برجی درباره نمایشنامه «"ما" در جنگ "مادر" صلح» اظهار کرد: این کار بیشتر درباره دلتنگی های درونی کودکی است که پدرش به منطقه جنگی اعزام شده و فرزند می ماند و جنگ های درونی اش. در ادامه شاهد هستیم در همسایگی آنها خانواده ای بیگانه ای زندگی می کند که از قضا در حال جنگ با یکدیگر هستند و مادر تلاش می کند که بچه را به صلح درونی دعوت کند. از دیدگاه نویسنده صلح از خانه و کوچه ما برخاسته و تا زمانی‌که انسان ها با محیط اطراف خود به صلح نرسند هیچ جنگی خاتمه نمی یابد و کوشش شده در این کتاب به این موضوع پرداخته شود. 

نویسنده کتاب درباره هدف خود از نگارش این متون گفت: هدفم نوشتن دغدغه های کودک آپارتمان نشین و امروزی است و به نظر من باید از موضوعاتی بدیهی تر از مشکلات و دغدغه های کودکان و نوجوانان نوشت و آن ها را بیان کرد، موضوعاتی همچون خانواده، جامعه و کنش ها و واکنش هایی که کودک در جهان بزرگتر با آنها روبه رو می شود.

این کتاب در برگیرنده دو نمایشنامه با محوریت کودک و خانواده است و در زمستان ۱۳۹۹ با ۸۲ صفحه توسط انتشارات اوستای پارسیان به چاپ رسید. درپایان از کتاب «"ما" در جنگ "مادر" صلح» و «رد پای نی نی نو» رونمایی شد و اجرای نمایشنامه خوانی «رد پای نی نی نو» از دیگر بخش های این برنامه بود.

کد خبر 588830

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha