همزمان با دورقمی شدن موارد مرگ ناشی از کرونا، وزیر بهداشت شناسایی نخستین مورد ابتلا به گونه جدید کرونا را در ایران تأیید کرد. جهش ویروس کرونا تابلوی بالینی بیماری را تغییر نداده و تنها سرایت آن بیشتر است.

كرونا در جهان

به گزارش همشهری‌آنلاین، همزمان با دو رقمی شدن موارد فوت کرونا روز گذشته وزیر بهداشت از شناسایی نخستین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در کشور خبر داد. این در حالی بود که پیش از این، درباره ابتلای پزشک سنندجی تازه از انگلستان برگشته به این ویروس گمانه‌زنی‌هایی شده بود اما سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ابتلای او به این ویروس را منوط به انجام آزمایش‌های بیشتر در تهران کرده بود. 

توضیحات دیروز وزیر بهداشت درباره نخستین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی نشان می‌دهد، موارد مشکوک دیگری جز پزشک سنندجی در کشور وجود دارند که وضعیت آنها در حال بررسی است. 

سعید نمکی درباره وضعیت پزشک سنندجی توضیح داد که از او بارها تست کرونا گرفته شد و بیش از ۲۴۰نفر از اطرافیان او بررسی شدند اما ردی از کرونای جهش‌یافته انگلیسی پیدا نشد. 

مورد شناسایی‌شده مبتلا به کرونای انگلیسی فردی است که به تازگی از این کشور بازگشته اما تست پی‌سی‌آر او در بدو ورود به کشور منفی بود. با شروع نشانه‌ها، او در یکی از بیمارستان‌های خصوصی بستری شد. حالا وضعیت او خوب است و از همان ابتدا در شرایط ایزوله به سر برده. رفت‌وآمدی با کسی نداشته و تمام اطرافیان او ارزیابی شده‌اند بدون اینکه ردی از ویروس پیدا شود.

پزشک سنندجی مرخص شد

با اینکه همچنان احتمال ابتلای پزشک سنندجی به کرونای انگلیسی مطرح است اما ابراهیم قادری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید که هنوز از وزارت بهداشت چیزی درباره نتیجه آزمایش این فرد گفته نشده در حالی که مسئله ابتلای این پزشک، مربوط به هفته‌های گذشته بود و او اکنون مرخص شده است. 

به ‌گفته قادری، هنوز برای دانشگاه علوم پزشکی کردستان ابتلای این فرد به کرونای انگلیسی قطعی نشده، اما از آنجایی که او به تازگی از انگستان بازگشته و مبتلا به کرونا بود، موضوع با حساسیت بیشتری پیگیری شد. 

حدود ۲۳۰نفر از اطرافیان این فرد که با او در ارتباط بودند مورد بررسی قرار گرفتند. از ۸۰نفر تست گرفته شد و هیچ‌کدام علامت‌دار نبودند. دانشگاه علوم پزشکی نزدیک به یک هفته است که درگیر این ماجراست اما موضوع اخیرا رسانه‌ای شد. 
او می‌گوید قبل از این هم سابقه داشته که برای اطمینان از درگیر نشدن یک گروه، نزدیک به ۱۰۰نفر از افرادی که با بیمار کرونایی در ارتباط بودند، رصد شده‌اند. قادری می‌گوید پزشک سنندجی هم دارای همان نشانه‌های عمومی ابتلا به کرونا بود. 

به ‌گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، افرادی غیر از این پزشک سنندجی در هفته‌های گذشته از انگلستان به کشور برگشته‌اند و شاید مورد مثبت ابتلا در یکی از آنها تأیید شده است. 

کنترل ورود مسافران از کشور انگلستان از اوایل دی‌ماه آغاز شد زمانی که معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشور از توقف پروازها بین ایران و انگلستان خبر داد، چند روز بعد ممنوعیت پروازهای غیرمستقیم به این کشور هم مطرح شد.

کرونای انگلیسی تابلوی بالینی متفاوتی با ویروس ندارد

کرونای انگلیسی نخستین بار اواسط آذرماه در انگلستان مشاهده شد. همان موقع اعلام شد که این ویروس را احتمالا مسافران منتقل کرده‌اند. کرونای انگلیسی نوع جدیدی از ویروس به نام «B۱.۱.۷» است که به‌احتمال زیاد شیوع آن از جنوب شرق انگلیس شروع شده است. 

خبر شناسایی گونه جدیدی از ویروس کرونا همزمان با آغاز واکسیناسیون علیه کرونا منتشر شد و نگرانی‌های تازه‌ای ایجاد کرد. حالا با گذشت نزدیک به یک ماه، این نوع از ویروس در بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آسیایی دیده شده و کشورهای زیادی محدودیت‌های سفر به انگلیس را اعلام کرده‌اند. 

براساس اعلام دانشمندان قدرت سرایت این نوع از کرونا، بسیار بیشتر از گونه قبلی است. حمید سوری، اپیدمیولوژیست و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در تهران اما به همشهری می‌گوید که کرونای انگلیسی، ویروس جهش‌یافته‌ای از کروناست اما جهش آن تابلوی بالینی بیماری را تغییر نداده است. تنها سرایت آن بیشتر است. بنابراین همان اقدامات و فعالیت‌های کنترلی گذشته باید ادامه داشته باشد. 

رویکرد مقابله با این ویروس جهش‌یافته تفاوتی با گذشته ندارد، بلکه باید همان اقدامات با کمی تشدید ادامه پیدا کند. به ‌گفته این متخصص، ممکن است با شیوع ویروس جدید کانون‌های طغیان بیماری حتی در شهرها و روستاهای کوچک هم دیده شود که نیاز به ورود تیم‌های واکنش سریع خواهد داشت تا افراد را تحت مراقبت قرار دهند.

آمار دو رقمی مرگ‌های کرونا پس از ۲۰۱روز

آخرین بار ۲۹خرداد بود که آمار فوتی‌های کرونا دو رقمی اعلام شد. آن روز ۸۷نفر جانشان را از دست دادند و ۲هزار و ۵۹۶نفر هم مبتلا شدند. حالا پس از گذشت ۲۰۱روز، آمار فوتی‌های روزانه کرونا در کشور بار دیگر دو رقمی شد. 

براساس اعلام وزارت بهداشت روز گذشته، ۹۸نفر در اثر ابتلا به کرونا جانشان را از دست دادند، هر چند موارد ابتلا همچنان بالاتر از ۶هزار نفر در روز است. پیش از این سوری اعلام کرده بود اگر موارد فوت کرونا به عدد ۱۱۰نفر در روز برسد، می‌توان گفت که شیوع ویروس کرونا در کشور مدیریت شده است. 

حالا او می‌گوید که ما به نقطه مدیریت رسیده‌ایم اما شرایط بسیار شکننده است و هنوز با میانگین جهانی فوت کرونا فاصله وجود دارد:«میانگین مرگ ناشی از کرونا به ازای یک میلیون نفر جمعیت در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، در دنیا این عدد ۲۳۰است و در کشور ما ۶۵۹ رتبه ایران از نظر مرگ کرونا در جهان ۳۹است و هنوز برای رسیدن به وضعیت ایده‌آل فاصله زیادی داریم.» 

به‌ گفته او، در این وضعیت نباید مردم دوباره به زندگی عادی بازگردند، چراکه احتمال ایجاد پیک‌های جدید وجود دارد. از سوی دیگر هم نباید وحشت شیوع کرونای انگلیسی داشته باشند چراکه این وحشت‌زدگی به نفع اپیدمی است: «ادامه روند فعلی بستگی به مدیریت دارد. با اقدامات کنترلی و رفتارهای مردم، می‌توان روند را ادامه داد و تعداد موارد مرگ را کاهش داد. هر چقدر که جلوتر می‌رویم کنترل اپیدمی هم سخت‌تر می‌شود.»

منبع: همشهری ـ زهرا جعفرزاده

کد خبر 577897

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha