رییس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای به معاون اول رییس جمهور درخواست کرد که مسئله ثبت سفارش و خرید واکسن کرونا با لحاظ شرایط کشورمان و درایت در انتخاب مبدأ خرید، در اولویت برنامه‌های بهداشتی کشور قرار گیرد.

کرونا در ایران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در نامه عباس آقازاده، رییس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی کشور به اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور آمده است: «احتراما با توجه به تحولات اخیر در جریان پاندمی ویروس کرونا، و نیز از روی احساس وظیفه در قبال سلامت مردم شریف کشورمان اجازه می‌خواهم موارد مهمی را خدمتتان عرض نمایم:

۱- خبر تولید و عرضه واکسن کرونا، با مبادی مختلف و از شرکت‌ها و کشورهای گوناگون، طلیعه امیدی است برای امکان کنترل و محدود کردن دامنه سرایت ویروس کرونا و در نهایت خارج شدن از پاندمی موجود که تا این لحظه مسئول مرگ صدها هزار انسان در ممالک مختلف، از جمله در کشور عزیزمان ایران بوده است.

تدوین سیاست راهبردی صحیح و درایت در برنامه‌ریزی برای برخورداری ملت شریف ایران از واکسیناسیون ضد کرونا، در حال حاضر مهم‌ترین مسئله برای برون‌رفت از این بحران است. ضمن پذیرش این نکته که تلاش‌های دانشمندان و فن‌آوران ایرانی برای تولید واکسن ضد کرونا، از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است. لازم می‌داند یادآوری کند که به نتیجه رسیدن تلاش‌های شرکت‌ها و مؤسسات ایرانی برای تولید واکسن فوق به مدت زمانی نیاز دارد که صرف این مدت، باز هم ما را در مقابله با اپیدمی و پاندمی ویروس کرونا بیشتر عقب نگاه خواهد داشت.

در زمینه استفاده از دستاوردهای علمی دانش بشری و نیز جایی که مسئله حیات و زندگی میلیون‌ها ایرانی مطرح است، طبیعتاً نمی‌توان بر مسائل رقابت‌های فرهنگی و سیاسی و ایدئولوژیک پای فشرد. همچنان‌که تاکنون نیز برای برخورداری از کمک‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO) دولت ایران انعطاف داشته است. لذا به طور روشن خواهشمند است دستور بفرمائید تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر وزارتخانه‌ها و نهادهای ذیربط، مسئله ثبت سفارش و خرید واکسن ضد کرونا (با لحاظ شرایط کشورمان و درایت در انتخاب مبدأ خرید) را در اولویت برنامه‌های بهداشتی آینده‌نگر کشورمان قرار دهند.

برای تحقق این امر مهم اولاً لازم است امروز از تمامی منابع مالی ممکن در چارچوب این کشور استفاده شود و ثانیاً در بودجه سال ۱۴۰۰ کشور، پیش‌بینی لازم و قاطع در این زمینه به عمل آید. اینک فرصت هنوز باقی است تا در بحث‌های مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۰، سهم سلامت در حدی افزایش یافته و پیش‌بینی شود که پاسخگوی چنین فرآیندهایی باشد. تخصیص بودجه برای سلامت مردم ایران و اولویت تأمین اعتبار برای خرید واکسن، از «سرمایه‌گذاری‌های» اساسی برای تقویت زیرساخت‌های توسعه کشور است.

در عین حال بنده طرفدار ادامه تلاش‌ها و به سرانجام رسیدن زحمات دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن هستم و اطمینان دارم که نتیجه زحمات ایشان نیز در آینده در ادامه واکسیناسیون ضد کرونا به شدت به کار سلامت مردم کمک خواهد کرد. ولی مسئله مهم از دست ندادن زمان، و از اپیدمی عقب نماندن است.

۲- همانطور که مدیرکل سازمان بهداشت جهانی اظهار کرده‌اند: «نتایج مثبت آزمایش‌های واکسن کرونا در شرکت‌ها و کشورهای مختلف، نباید به این نتیجه منجر شود که حقوق فقیران و حاشیه‌نشینان توسط ثروتمندان و قدرتمندان در لشکرکشی واکسن‌ها لگدمال شود».

بنابراین لازم است درایت و روشن‌بینی ویژه‌ای در مسئله ثبت سفارش و خرید واکسن از سوی مسئولین امر انجام پذیرد و ملاحظات صرفاً سیاسی، مبنای این اقدام اساسی نباشد. ضمن خرید واکسن، باید از حقوق یکایک مردم ایران، به درستی و قاطعانه دفاع کرد.

۳- از حضرتعالی اکیداً استدعا داریم که دستورات لازم را صادر بفرمائید تا لشکر دروغ‌پردازان و حیله‌گران و شیادان‌ از تریبون‌های رسمی مانند صداوسیما محروم شوند و بیش از این با تبلیغ اراجیف ضد علمی بر روح و روان ملت ایران خدشه و ضربه وارد نکنند. تبلیغات شرم‌آور ضد واکسن و اشاعه تئوری‌های ضد علمی و بی‌شرمانه متضاد با منافع واقعی مردم در امر سلامت و بهداشت باید متوقف شود تا راه موفقیت برنامه‌های بهداشتی جامع‌نگر و آینده‌محور باز و هموار شود.

۴- ضمن تشکر از برنامه‌های «فاصله‌گذاری اجتماعی» که اخیراً با جدیت بیشتری در دستور قرار گرفته، به عرض می‌رساند که بسیار حیاتی است که در مجموعه تصمیم‌گیرندگان اداره کشور، سیاست «ایمنی جمعی» یا «ایمنی گله‌ای» مورد نقد قرار گرفته و به طور کلی کنار گذاشته شود. این سیاست در هیچ کجای دنیا نتیجه مثبت در برنداشته و غلبه بر اپیدمی کرونا، تنها از راه سیاست‌های بهداشتی روشن و مبتنی بر فاصله‌گذاری اجتماعی و واکسیناسیون مقدور می‌باشد.»

کد خبر 570953

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha