همشهری آنلاین: نخودپلو یکی از پلوهای مخلوط خوشمزه فصل است که کشورها و مناطق مختلف، آن را به روش خاص خود می‌پزند.

 این پلوی مخلوط در کشور مکزیک نیز پخته می‌شود ولی تفاوت اصلی آن با نخودپلوهای ایرانی، طعم تند آن است که شما می‌توانید میزان تندی آن را با کم کردن مقدار فلفل پیشنهادی در مواد لازم کم کنید؛ در غیر این صورت، نخودپلو را با همان تندی مکزیکی میل کنید.

  مواد لازم برای 4 نفر:

- گوجه‌فرنگی؛ نیم‌کیلوگرم
- روغن زیتون؛ 2 قاشق سوپ‌خوری
- پیاز؛ یک عدد متوسط (نگینی خرد شود)
- سیر؛‌ 2 حبه (له شده)
- برنج؛ 2 و نیم پیمانه
- آب جوشیده؛ 3 پیمانه
- قرص عصاره سبزیجات؛ یک و نیم پیمانه
- نمک؛ به مقدار لازم
- فلفل قرمز خشک شده؛ 3 عدد
- نخودفرنگی؛ 150 گرم
- پودر فلفل سیاه؛ کمی

  روش تهیه:

1 - برنج را در مقداری آب و نمک بریزید و چند ساعت خیس کنید. در این فاصله گوجه‌فرنگی‌ها را نیز شسته و در غذاساز یا مخلوط‌‌کن خرد کنید تا به سسی آب‌دار تبدیل شود. سپس روغن زیتون را در تابه‌ای بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت دهید. نخودفرنگی را هم در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بپزید.

2 - سس گوجه را در تابه دیگری بریزید و روی اجاق‌گاز قرار دهید تا آب آن کمی کشیده شود؛ سپس همراه با آب جوشیده، قرص عصاره سبزیجات و نخودفرنگی پخته داخل قابلمه‌ای حاوی برنج خیس‌خورده بریزید. نمک، فلفل قرمز و سیاه و همچنین سیر داغ و پیاز داغ را نیز به این مخلوط اضافه کنید و روی اجاق‌گاز قرار دهید. حالا کمی صبر کنید تا در اثر حرارت، آب برنج تمام شود. در پایان دم‌کنی را روی قابلمه قرار دهید و بعد از نیم ساعت، این کته مخلوط را میل کنید.

نکته: هنگام اضافه کردن مواد به برنج، آبی را که در آن خیسانده شده است، ‌خالی کنید.

کد خبر 54463

برچسب‌ها