مطالعه جدید نشان می‌دهد استعمال هر یک نخ سیگار توسط افراد شدیداً سیگاری خطر ابتلا به برخی از بیماری ها را تا بیش از ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

سيگار

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرنگار مهر، مطالعه محققان دانشگاه استرالیا جنوبی نشان می‌دهد سیگارکشیدن زیاد و شدید با ۲۸ مشکل سلامتی مرتبط است و باعث افزایش ۱۷ برابری بیماری آمفیزم ریوی، ۸ برابری آترواسکلروز (تصلب شریان)، و افزایش ۶.۵ برابری ابتلاء به سرطان ریه می‌شود.

در این مطالعه، داده‌های بیمارستانی و آمار مرگ و میر بیش از ۱۵۲ هزار سیگاری مورد بررسی قرار گرفت.

مصرف سیگار عامل خطرساز ابتلا به کووید ۱۹ در بین جوانان

«الینا هایپونن»، پژوهشگر ارشد، در این باره می‌گوید: «خطر ابتلاء به بیماری‌های تنفسی، سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی عروقی به ازای استعمال هر یک نخ سیگار افزایش می‌یابد.»

به گفته محققان، ارتباط بین سیگار کشیدن شدید و ابتلاء به آمفیزم ریوی، بیماری قلبی، ذات الریه و سرطان‌های تنفسی بسیار بالاست اما محققان به ارتباط با سایر بیماری‌های تنفسی، نارسایی کلیوی، عفونت خونی، اختلالات چشمی و عوارض بعد از جراحی نیز پی بردند.

هایپونن در ادامه می‌افزاید: «سیگارکشیدن علت اصلی و قابل پیشگیری مرگ در جهان است و معمولاً افراد سیگاری ۱۰ سال زودتر از افراد غیرسیگاری می‌میرند.»

به گفته وی، «اگرچه روند سیگارکشیدن جهانی در طول ۲۰ سال گذشته نزولی بوده است اما همچنان حدود ۲۰ درصد جمعیت بالا ۱۵ سال جهان سیگار می‌کشند.»

کد خبر 539287
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha