مدیر عامل انجمن دوست‌داران میراث فرهنگی آذربایجان شرقی گفت: پیدا شدن استخوان در حفاری‌های مترو در باغ گلستان تبریز کاملا قابل پیش‌بینی بود و این صحبت امروز و دیروز نیستند.  

حفاری باغ گلستان تبریز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر احد نژادابراهیمی، در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: همیشه نگرانی‌هایی در مورد چهار ایستگاه مترو در تبریز داشتیم و طی جلساتی نیز این نگرانی‌ها را مطرح و تاکید کرده بودیم که حتما آثاری در زیر این ایستگاه‌ها وجود دارد.  

مدیر عامل انجمن دوست‌داران میراث فرهنگی آذربایجان شرقی ادامه داد: ایستگاه‌های باغ گلستان، میار میار (سه راه امین)، ایستگاه روبه‌روی استانداری آذربایجان شرقی و ایستگاه میدان ساعت به طور دقیق در بافت تاریخی تبریز قرار داشته و حفاری‌ها نیز در این محل‌ها انجام شده‌اند.  

وی متذکر شد: حفاری‌ها در این محل باید با مطالعات باستان‌شناسی قبلی انجام می‌شدند که متاسفانه تا جایی که من مطلع هستم، این طور نیست و میراث فرهنگی باید در این‌خصوص اظهار نظر کند.  

عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: در مورد ایستگاه قونقا نیز مطرح شد که اجازه حفاری دهند و مانند دیگر نقاط آثار پیدا شده در محل حفاری در معرض نمایش عموم قرار بگیرد.  

نژادابراهیمی اظهار کرد: در گذشته سه قبرستان مهم در تبریز شامل مقبره‌الفضلا در محله چرنداب، مقبره‌الشعرا در محله سرخاب و مقبره‌العرفا در باغ گلستان خروجی دروازه گجیل و محدوده وزیر آباد وجود داشت.  

وی بیان کرد: بنیانگذاری مقبره‌العرفا را به زبیده خاتون، همسرهارون‌الرشید نسبت می‌دهند که به دستور او باغی در این محل ایجاد و سپس این باغ به گورستان تبدیل شده است.  

نژادابراهیمی گفت: عارف‌های زیادی در مقبره‌العرفا دفن شده‌اند و روایت‌هایی نیز مبنی بر وجود داشتن قبر شمس تبریزی در این گورستان است که از صحت داشتن یا نداشتن آن مطلع نیستیم.  

وی اضافه کرد: پس از روی کار آمدن پهلوی و تبدیل گورستان‌ها به پارک، دو باغ تحت عناوین باغ دلگشا و باغ گلستان ایجاد شدند که باغ دلگشا ما بین مسجد کبود و موزه آذربایجان قرار داشت و بعدها تخریب شد و باغ گلستان نیز با طراحی بسیار فاخر در محدوده‌ی تعریف شده ایجاد شد.  

عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز افزود: خوشبختانه این باغ هنوز هم باقی است، اما دخالت‌هایی مانند حفاری‌های ایستگاه مترو و ساخت چند سوله و تبدیل بخشی از آن به گلخانه و ساخت کانون پرورشی و فکری کودکان در آن انجام شده است.  

مدیر عامل انجمن دوست‌داران میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در ادامه اظهار کرد: یکی از تبریزیان مقیم استانبول خواهان سرمایه گذاری برای طراحی این یادمان به کمک یک معمار اهل باکو بود که با این خواسته وی مخالفت شد و یادمانی کوچک طراحی و در این باغ نصب شد.  

نژادابراهیمی گفت: باغ گلستان از سال ۷۴ با تصمیم غلط شهرداری تبریز و برداشتن دیوارهای باغ از یک مکان فرهنگی به مکانی ناامن و محل بزه تبدیل شد و مردم رغبتشان را برای رفتن به این باغ از دست دادند.  

وی بیان کرد: باغ گلستان دیگر باغ گلستان دهه ۶۰ یا دهه ۷۰ نیست که آرزو داشتیم تا پدر و مادرمان ما را برای تفریح به آنجا ببرند.  

بر اساس این گزارش، تصاویری در برخی شبکه‌های مجازی مبنی بر بیرون زدن استخوان‌های متوفیان مقبره‌العرفای تبریز به هنگام حفاری‌های ایستگاه مترو باغ گلستان منتشر شده‌اند که به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، موضوع در دست بررسی است.  

کد خبر 521061

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha