رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز از اجرای طرح ارتقای کیفیت تخم‌مرغ از تابستان امسال خبر داد.

تخم مرغ

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر،  دکتر سید محسن ابوترابی در گفت‌وگو با خبرنگار ضمن اشاره به طرح ارتقای کیفیت تخم‌مرغ که از سال گذشته دستورالعمل آن توسط سازمان دامپزشکی ابلاغ‌شده است، اظهار کرد: قرار است فازهای اول و دوم اجرایی آن در تابستان امسال عملیاتی شود.

وی با این توضیح که در طرح ارتقای کیفیت تخم‌مرغ یکی از موارد مهم عرضه آن به‌صورت بسته‌بندی است، گفت: موضوع بااهمیت دیگر بحث رتبه‌بندی آن به‌صورت تخم‌مرغ ممتاز یا رتبه «ای» و دیگری تخم‌مرغ معمولی یا رتبه «بی» است.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز بیان کرد: حداقل وزن تخم‌مرغ ممتاز برابر ۵۵ گرم است، این تخم‌مرغ ازنظر ظاهری نیز بدون هیچ‌گونه ترک و لکه روی پوسته بوده و کیفیت زرده و سفیده آن نیز با تخم‌مرغ معمولی تفاوت دارد.

ابوترابی با اشاره به اینکه حداقل وزن تخم‌مرغ معمولی برابر ۵۰ گرم است، افزود: در بحث ظاهری نیز ممکن است کمی لکه بر روی پوسته این تخم‌مرغ باشد.

وی با اشاره به اینکه از دیگر الزامات طرح ارتقای کیفیت تخم‌مرغ این است که تخم‌مرغ‌ها در مراکز عرضه در یخچال نگهداری شود، توضیح داد: این مورد به همراه الزام رتبه‌بندی و بسته‌بندی تخم‌مرغ در تابستان امسال در سطح تمامی واحدهای عرضه‌کننده ازجمله فروشگاه‌های بزرگ و کوچک، خواربارفروشی‌ها، سوپرمارکت‌ها، بقالی‌ها و غیره اجرایی می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز افزود: برخی واحدهای عرضه‌کننده تخم‌مرغ آن را در محیط بیرون و در دمای ۴۰ درجه نگهداری می‌کنند، این در حالی است که تخم‌مرغ در اثر گرما سریع فاسد می‌شود و برای جلوگیری از این مهم باید درون یخچال و دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود.

ابوترابی عنوان کرد: یخچال نگهداری تخم‌مرغ در فروشگاه‌ها باید از دیگر فرآورده‌های خوراکی، دامی و غیره جدا باشد، فاز نخست طرح ارتقای کیفیت تخم‌مرغ ازجمله نگهداری آن در درون یخچال از ابتدای تیرماه امسال در سطح فروشگاه‌های زنجیره‌ای، مراکز عرضه عمده و خرد ازجمله‌ هایپرمارکت‌ها و میدان‌ها میوه و تره‌بار اجرایی می‌شود.

وی تأکید کرد: از ابتدای شهریورماه نیز تمامی واحدهای عرضه‌کننده تخم‌مرغ ازجمله بقالی‌ها و خواربارفروشی‌ها نیز باید الزامات طرح ارتقای کیفیت تخم‌مرغ مشتمل بر رعایت رتبه‌بندی، بسته‌بندی و همچنین نگهداری آن در یخچال را اجرایی کنند.

ابوترابی با اشاره به اینکه طرح ارتقای کیفیت تخم‌مرغ از سال‌های گذشته توسط سازمان دامپزشکی موردبررسی قرار داده‌شده است، افزود: اجرای این دستورالعمل ضروری است؛ چون اکنون در فصل تابستان و با افزایش دمای هوا نگهداری تخم‌مرغ در محیط بیرون بر کاهش زمان ماندگاری آن تأثیرگذار است.

کد خبر 518657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

دیدگاه خوانندگان