معاون شهردار تهران از افتتاح ۲۲ پروژه کوچک مقیاس محلی طی ماه‌های آتی خبر داد و گفت: با اختصاص دو هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی شورای شهر، امسال حدود ۱۰۰۰ پروژه در مناطق ۲۲گانه افتتاح می‌شود.

حامد مظاهريان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حامد مظاهریان در مراسم بهره‌برداری از نخستین پروژه کوچک مقیاس محلی پایتخت در منطقه ۱۸ تهران که با حضور شهردار، مدیران شهری، شورایاران و شهروندان این منطقه برگزار شد، اظهار کرد: بنا به رویکرد جدید شهردار تهران برای ایجاد «شهری برای همه»، تغییر نگاه از پروژه‌های بزرگ مقیاس شهری به سمت پروژه‌های محله‌ای در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است تا مشکلات کلانشهر از پایین‌ترین سطوح شهری رو به اصلاح رود.

وی اجرای پروژه‌های محلی و کوچک مقیاس در سال جاری را وجه تمایز پروژه‌های عمرانی با سال‌های گذشته عنوان کرد و افزود: شورای شهر و شهرداری تهران حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای عملیاتی کردن این پروژه‌ها اختصاص داده‌اند که تعداد ۱۰۰۰ پروژه در سطح مناطق ۲۲گانه تأمین اعتبار می‌شوند تا خدمات خود را به صورت مستقیم به مردم ارائه کنند.

مظاهریان همچنین شناسایی نیازهای محله از طریق شورایاران، دریافت مستقیم نظرات شهروندان و در اولویت قراردادن خواسته‌های آنها را از جمله ویژگی‌های پروژه‌های محلی برشمرد و اذعان داشت: علاوه بر اینکه مردم در برخی مواقع به صورت مستقیم می‌توانند نظرات خود را ابراز کنند، شورایاران به عنوان زبان گویای مردم محله ایفای نقش می‌کنند. شهروندان ضمن انتخاب این اعضا، بخشی از سخنگویی خود را به آنان واگذار و شورایاران باید به عنوان نمایندگان مردمی، خواسته‌ها و نیازهای اصلی محله را اعلام تا در اولویت اجرا قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به آغاز افتتاح پروژه‌های محلی، ابراز امیدواری کرد که تعداد بیشتری از پروژه‌ها به صورت ماهیانه و فصلی در تمامی مناطق به ویژه مناطق کم برخوردار افتتاح و مردم از نتایج آن منتفع شوند.

معاون شهردار تهران با تآکید بر لزوم تعامل مناسب دفاتر توسعه محله‌ای با شورایاران به عنوان نمایندگان مردم اذعان داشت: شاید بسیاری از پروژه‌ها برای اجرا در سطح محله‌های شهر تهران مدنظر مدیران شهری باشد اما اولویت‌های ما را مردم تعیین و بنا به نیاز، تشخیص و مطالبه آنان پروژه‌ها در اولویت اجرا قرار خواهد گرفت.

وی خواسته مردم را برای اجرای پروژه‌های محلی در اولویت دانست و افزود: اگرچه این پروژههای خرد محلی در قیاس با پروژه‌های کلان به لحاظ ابعاد کوچک به نظر برسد اما از آنجایی که هدف مدیریت شهری ایجاد آرامش، امنیت و جلب رضایت مردم در محل سکونت‌شان است اهمیت اجرای این پروژه‌ها دوچندان می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران تأکید کرد: صدای رسا و تعیین‌کننده مردم در شهر باید راهنمای شهرداران در پاسخ به کدام پروژه، کجا، چگونه و در چه ابعادی باید باشد. اگر در این پروژه‌های محلی بتوانیم مشارکت مردم را هم جلب کنیم، گامی پیشرفته و رو به جلو برای اداره شهر است و باید مشوق مردم محله باشیم تا در کنار مدیران شهری برای افزایش کیفیت زندگی در محله و شهرشان تلاش کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: مشارکت مردم نیز فقط محدود به مسائل مالی نیست بلکه جنبه‌های متعددی را دربرمی‌گیرد. ایجاد این فضاها موجب می‌شود که شهرداران نواحی با مردم وارد گفتگو شوند؛ برنامه‌ها را با آنان در میان بگذارند و قبل از آغاز هر پروژه و پیش از ورود به فاز اجرایی به اطلاع مردم رسانده شود.

مظاهریان خاطرنشان کرد: در اجرای پروژه‌های محلی باید زمینه برای گفت‌وگوی نزدیک و تعامل دوسویه با شهروندان فراهم باشد تا بتوانیم شهروندان را قبل از شروع و در حین اجرای پروژه از خصوصیات آن مطلع و نظرات و پیشنهادهای آنان را دریافت کنیم.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران خاطرنشان کرد: بر این باورم که شهروندان هر محله به واسطه شناخت عمیق خود و مواجهه روزانه با مسائل و مشکلات، بهترین گزینه برای تشخیص نیازها و کمبودهای هر محله و اولویت‌های ضروری آن هستند بنابراین باید به مردم و نظرات‌شان در بهبود پروژه‌ها اعتماد کنیم.

مظاهریان ضمن تقدیر از پیشگامی منطقه ۱۸ شهرداری تهران برای سرعت‌بخشی به پروژه‌های کوچک مقیاس اذعان داشت: اکنون در آغاز این راه هستیم و امیدوارم مطابق برنامه، در مرحله اول ۲۲ پروژه در این مقیاس‌های خرد قرار است در ماه‌های آتی در این منطقه به اتمام برسد.

وی با بیان اینکه تأمین نقدینگی پروژه‌های محلی به صورت ویژه و متفاوت از سایر پروژه‌ها صورت می‌گیرد، افزود: مردم با مشاهده توجه مدیریت شهری به مطالبات آنان و ایجاد تحول در محلات، می‌توانند پیشرفت پروژه‌ها را به صورت دائمی مورد مشاهده و نظارت خود قرار داده و یاری‌گر مدیریت شهری باشند.

همچنین سید محمد فیاض شهردار منطقه در حاشیه این مراسم افتتاحیه، توضیحات جامعی را در خصوص مراحل ایجاد دسترسی خیابان باقری به آزادگان، بازگشایی خیابان سرحدی به بزرگراه فتح، بلوار ۴۵ متری بهار، زیرگذر اکبر حسینی، ساماندهی منظر شهری خیابان باقری، زمین چمن مصنوعی شهرک مفید و ساماندهی محورالزهرا (س) که بخش اعظمی از آنها در قالب پروژه‌های کوچک مقیاس محله‌محور با همکاری سازمان عمرانی مناطق در این بخش از پایتخت در حال اجرا است، ارائه کرد.

وی با تأکید بر اینکه پروژه‌های کوچک مقیاس محله‌محور ابتدا بر اساس نظر و مطالبات شهروندان برنامه‌ریزی، اجرا و سپس توسط خود آنها به بهره‌برداری خواهد رسید، اظهار کرد: اجرای این پروژه‌ها در سطح مناطق ۲۲ گانه مصداق تبیین شعار تهران شهری برای همه بوده و مدیریت شهری بدین شکل به نوعی آنها را در اداره امور شهر سهیم کرده است.

کد خبر 516687
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha