رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: ۶ مرکز برای نمونه‌گیری از افراد مشکوک به کرونا در قم درنظر گرفته شده که در دو نوبت صبح و عصر به نمونه‌گیری اقدام می‌کنند.

كرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سیامک محبی افزود:  وضعیت کرونا در استان قم نسبت به اسفندماه سال ۹۸ و فروردین ماه ۹۹ مناسب‌تر است و ۱۱۵ بیمار مشکوک یا مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های قم بستری هستند.

وی بیان کرد: استان قم در منطقه زرد قرار دارد، استان‌های کشور از نظر ویروس کرونا به مناطق سبز، سفید، زرد و قرمز تقسیم می‌شوند و چنانچه در یک استان یک تا سه نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر مبتلا به کرونا باشند، منطقه زرد است.

رئیس مرکز بهداشت استان قم با اشاره به انجام دو مرحله غربالگری در استان قم، تصریح کرد: مرحله اول غربالگری اسفندماه سال ۹۸ بود که شهروندان در سامانه سلامت خوداظهاری می‌کردند و علاوه بر آن با همه افرادی که پرونده آنها در مراکز بهداشت موجود بود، تماس به عمل آمد و وضعیت سلامت همشهریان بررسی شد.

غربالگری یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفر در قم در مرحله اول

وی بیان کرد: در مرحله نخست بیش از یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفر مورد غربالگری قرار گرفتند که اکثراً مشکلی از نظر کرونا نداشتند اما برخی دارای علامت بیماری بودند که این افراد به مراکز ۱۶ ساعتی ارجاع و توسط پزشکان ویزیت می‌شدند و در صورت نیاز به درمان اقدامات لازم انجام می‌گرفت و چنانچه نیاز به بستری داشتند نیز جهت بستری آنها اقدام می‌شد.

محبی با اشاره به غربالگری اطرافیان افرادی که به دلیل کرونا در بیمارستان بستری می‌شدند، افزود: بیش از ۹۰ درصد جمعیت تحت پوشش استان در مرحله اول مورد غربالگری قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: در مرحله دوم غربالگری کرونا جمعیت تحت پوشش ستاد مبارزه با کرونا بالای ۱۵ سال بود که بیش از ۸۵ درصد مورد غربالگری قرار گرفتند.

رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: با طغیان کرونا، سیستم بهداشتی و درمانی مشکلات بسیاری را داشت که در سیستم بهداشت همکاران بیش از سه ماه درگیر بیماری هستند و ایام تعطیل نداشتند و در برخی روزها از جمله روزهای اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند و غربالگری در دو شیفت کاری خدمات ارائه می‌شد.

وی در خصوص ویژگی سامانه سلامت افزود: سامانه خود اظهاری برای شناسایی زودهنگام افراد دارای علامت ابتلاء به کرونا طراحی شده که هر فرد طی ۲۴ ساعت تنها یک بار می‌تواند اطلاعات خود را ثبت کند.

محبی با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی در مراکز شهری و روستایی قم، تصریح کرد: در بخش‌های روستایی خدمات لازم توسط خانه‌های سلامت ارائه می‌شود.

ممنوعیت فعالیت ۱۱ صنف پرخطر در طرح فاصله گذاری هوشمند

وی اضافه کرد: ازدحام در خیابان‌های قم نگرانی را برای شیوع مجدد کرونا بیشتر می‌کند، در طرح فاصله گذاری هوشمند به ۱۱ صنف پرخطر ابلاغ شد که اجازه فعالیت ندارند که برخی به مرور مجوز فعالیت دریافت کردند اما برخی از واحدها همچنان در حالت تعلیق باقی مانده‌اند که امیدواریم طی هفته آینده وضعیت باقی اصناف مشخص شود که شامل روز بازار، استخر سرپوشیده، گیم نت، تالارهای پذیرایی و سینماها و غیره می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت استان قم بیان کرد: برخی از برنامه‌ها به صورت محافل خانوادگی در حال برگزاری است که این امر می‌تواند خطرناک باشد که امیدواریم با رعایت پروتکل‌ها شاهد توقف فعالیت‌های صنفی نباشیم.

وی گفت: طی اسفندماه سال ۹۸ در زمان درگیری با کرونا، پیک اول مبارزه با آنفلوآنزا را گذرانده بودیم اما پیش بینی می‌شود که در فصل سرد همزمانی آنفلوآنزا و کرونا را داشته باشیم که پیچیدگی و سرایت بالای هر دو بیماری می‌تواند وضعیت خطرناکی ایجاد کند که انتخاب مراکز دیده ور برای شناسایی زودهنگام بیماری کرونا در دستور کار قرار گرفته تا هر چه زودتر با وقوع بیماری بتوانیم افراد مبتلا را شناسایی کنیم.

محبی با اشاره به لزوم توجه به امکانات زیرساختی در بخش بهداشت و درمان، افزود: با شیوع بیماری کرونا با محدودیت‌هایی در زمینه ماسک و لوازم بهداشتی مواجه شدیم که با فعالیت جهادگران اکنون وضعیت مناسبی داریم.

وی بیان کرد: ۶ مرکز برای نمونه‌گیری از افراد مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده که در دو نوبت صبح و عصر اقدام به نمونه‌گیری می‌کنند اما تنها افرادی می‌توانند مراجعه کنند که یا علامت‌های بیماری را دارند یا اینکه با افراد قطعی مبتلا به کرونا در تماس بوده‌اند.

کد خبر 515734

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha