مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
۰ نفر

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز از کشاورزان و دیگر افراد خواست از آتش‌زدن بقایای محصولات کشاورزی در سطح اراضی منطقه خودداری کنند.

آتش

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، فردین حکیمی چهارشنبه ۷ خرداد افزود: بر اساس قانون حفظ و احیای منابع طبیعی، آتش زدن نباتات در مزارع و باغات، داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگلبانی ممنوع اعلام‌شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز اظهار کرد: بقایای گیاهی منافع فراوانی دارد که از آن جمله می‌توان به ایجاد پناهگاه برای موجودات ریز خاکزی، موانعی در مقابل قطرات باران، تأمین غذای دام، اصلاح خاک و... اشاره کرد.

حکیمی بیان کرد: آتش زدن یک عمل سریع و حاد برای تغییر محیط است، گفت: این عمل در اکوسیستم‌های طبیعی و تحت مدیریت انسان می‌تواند از قدرت تخریبی و آلوده‌کنندگی بسیار زیادی برخوردار باشد.

کاه و کلش جزیی از محصولات کشاورزی است که باید از جنبه مادی همچون برای مصارف تغذیه دام، منبع سوخت و تولید انرژی، تولید پروتئین، کودهای آلی و حاصلخیزی خاک از آن استفاده برد و آتش زدن آن علاوه بر هدر دادن ثروت ملی، عواقب تخریبی زیادی برای محیط‌زیست به همراه دارد.

حکیمی ازجمله این پیامدها را تخریب زمین‌های کشاورزی، از بین رفتن ریزمغذی‌های موجود در خاک، آلودگی هوا، پراکندگی سموم شیمیایی در هوا، کاهش حاصلخیزی و افزایش درصد فرسایش خاک و... عنوان کرد.

وی ادامه داد: متأسفانه همه‌ساله با نزدیک شدن فصل گرما و برداشت محصولات زراعی، بعضی از کشاورزان از روی ناآگاهی و با اهدافی همچون از بین بردن علف‌های هرز باقیمانده در مزارع و کاهش هزینه مبارزه با آن در سال بعد، از بین بردن آفات گیاهی و جلوگیری از ایجاد محیط مناسب تکثیر این آفات و همچنین ایجاد سهولت بیشتر در عملیات کاشت و داشت و آماده کردن زمین‌های کشاورزی خود برای کشت دوم اقدام به سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز اضافه کرد: این اقدام به‌غیراز آنکه چهره‌ای بدی از طبیعت را نشان می‌دهد، منجر به مشکلات زیست‌محیطی زیادی برای مردم و اکوسیستم منطقه خواهد شد.

به‌طوری‌که با هر آتش‌سوزی، مقداری از خاک سطحی، ارزش حیاتی خود را از دست می‌دهد و به‌مرور سبب از بین رفتن ارزش زراعی و مواد آلی خاک شده ضمن اینکه آلودگی زیست‌محیطی ازجمله آلودگی هوا را به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به قرارگرفته بعضی از اراضی کشاورزی در نزدیکی مناطق مسکونی، گفت: در بیشتر مواقع با سوزاندن چند مزرعه کنار هم خاکستر و دودهای ناشی از آن تمام فضای مسکونی روستایی یا شهری هم‌جوار را دربرمی گیرد و همه ما شاهد مشکلات و عواقب ناشی از آن به‌صورت بروز انواع حساسیت‌ها، مشکلات تنفسی، آلودگی هوا و درنتیجه نارضایتی عمومی از این موضوع خواهیم بود.

پسماندهای کشاورزی را به‌صورت اصولی مدیریت کنید

حکیمی از کشاورزان خواست تا با بهره‌گیری از روش‌های جایگزین و غیر مخرب و همچنین استفاده از نظرات کارشناسان و متخصصین سازمان جهاد کشاورزی، نسبت به مدیریت اصولی پسماندهای کشاورزی اقدام کنند.

وی تأکید کرد: در راستای اجرایی شدن بند ب ماده ۲ و همچنین مواد یک، ۴، ۶، ۷، ۹، ۱۱، ۱۵، ۱۶، ۱۸، ۱۹ و ۲۱ قانون مدیریت پسماندها و به استناد ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، از آنجائی که اعمال مدیریت صحیح پسماندهای محصولات زراعی و از آن جمله گندم نقش مهمی در حفظ محیط‌زیست و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه ایفا می‌کند، لذا اجرای دستورالعمل مدیریت بهینه پسماندهای کشاورزی ازجمله گندم در مزارع ضروری است.

همچنین بر اساس ماده ۱۱ قانون مدیریت پسماند نظارت بر اجرای ضوابط و روش‌های مصوب درزمینهٔ مدیریت پسماندهای کشاورزی به عهده سازمان جهاد کشاورزی خواهد بود.

بر اساس ماده ۴۵ قانون حفظ و احیای منابع طبیعی آتش زدن نباتات در مزارع و باغات، داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگلبانی ممنوع اعلام‌شده است.

حکیمی تأکید کرد: با توجه به بارش‌های مناسب و بهبود وضعیت پوشش گیاهی در سال جاری، احتمال حریق در اراضی و مراتع استان زیاد شده و شهروندان و کشاورزان دقت بیشتری کنند تا در اثر آگاهی یا عدم آگاهی، شاهد بروز حریق نباشیم.

کد خبر 515406

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار البرز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha