چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۲
۰ نفر

ملکان، قطب تولید انواع انگور در آذربایجان‌ شرقی است. به طوری که در سال ۹۸، ۲۳۳ هزار تن انگور در این شهرستان تولید و به بازار عرضه شده است. هر ساله هزاران اصله درخت انگور در این شهرستان به عنوان ضایعات روی دست باغداران می‌ماند که در کنار جاده‌ها سوزانده می‌شوند.

سوزاندن درختان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، به دلیل وجود تاکستان‌های بسیار و تولید بالای انگور در این شهرستان، سالانه ضایعات بسیاری از هرس درختان انگور برجا می‌ماند.  

هر ساله هزاران اصله درخت انگور (مو) در ملکان در استان آذربایجان‌شرقی به عنوان ضایعات روی دست باغداران مانده و در نهایت در کنار جاده‌ها سوزانده می‌شوند. راه حل این معضل که باغداران ملکانی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند هم احداث کارخانه نئوپان سازی و راه‌اندازی صنعت چوب است.  

صنعت چوب در این شهرستان وجود ندارد اما می‌توان با راه‌اندازی آن، از ضایعات مو، سودهای بسیاری کسب کرد. این امر هم‌چنین سبب بهبود وضعیت اقتصادی شهرستان خواهد شد.  

باغداران ملکانی می‌گویند که هر سال مجبورند درختان انگور را بسوزانند، زیرا کارایی برای آن‌ها ندارند و فقط باعث تجمع حشرات و خسارت به سایر درختان می‌شود. اما با به‌کارگیری تنه و شاخه این درختان در کارخانه‌ها و کارگاه‌های چوب هم می‌توان سود برد و هم این ضایعات را در برای موثر استفاده کرد.  

باغداران تاکید می‌کنند که در شهرستان‌های اطراف چون شاهین دژ، تکاب و میاندوآب کارخانه نئوپان‌سازی فعال است و از درختان در این کارخانه‌ها استفاده می‌شود، اما در شهرستان ملکان هیچ کارخانه‌ای وجود ندارد.  

حسن علیوند، مدیر جهاد کشاورزی ملکان در این خصوص به ایسنا، می‌گوید: سالانه حدود ۲۵ هزار تن ضایعات ناشی از هرس باغ‌ها در ملکان تولید می‌شود اما تاکنون این ضایعات چوب درختان انگور در شهرستان اهمیت چندانی نداشته‌اند.  

وی می‌افزاید: این ضایعات درختی گاه در صنایعی به جز چوب هم‌چون صنعت زغال سنگ هم استفاده می‌شود اما آنچنان که باید در این صنعت کاربرد خوبی ندارد.  

مدیر جهاد کشاورزی ملکان ادامه می‌دهد: قبلاً چوب چندان هم باارزش نبود و ضایعات درختان هم اصلا بازاری نداشتند اما اکنون به دلیل کمبود چوب و بحث عدم قطع درختان در جنگل‌های ارسباران، چوب در استان ارزشمند شده است.  

علیوند می‌افزاید: با سوزاندن ضایعات چوبی، خاکستر آن‌ها تبدیل به کود می‌شد اما اکنون می‌خواهیم به جای کود، در صنایع تبدیلی و چوب استفاده شود.  

وی می‌گوید: در این راستا از تمامی سرمایه گذارانی که برای احداث کارخانه یا کارگاه چوب و صنایع چوبی برای استفاده بهینه از این ضایعات مشتاق هستند، استقبال می‌کنیم.  

کد خبر 515282

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha