مدیر جهادکشاورزی مریوان گفت: سال ۹۸، ۴۳۳ هکتار باغ شامل ۲۸۱ هکتار باغ دیم، ۵۹ هکتار باغ آبی و ۹۱ هکتار هم باغ کشت گیاهان دارویی به سطح باغ‌های این شهرستان اضافه شد.

انگور

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، سیدعزیز هاشمی اظهار کرد: در مریوان حدود ۵ هزار و ۵۵۰ هکتار باغ وجود دارد. باغ‌های دیم به دو شیوه اجرا می‌شوند یا بخشی از آن اراضی ملی غیرجنگلی است که به‌صورت اجاره به افراد واگذار می‌شود یا بخشی از آن اراضی شخصی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان ادامه داد: انگور سیاه یکی از محصولات تولیدی شهرستان مریوان است که در حال حاضر به دلیل کیفیت بالایی که دارد به عنوان برندی در کشور مطرح است.

۷۰ میلیارد تومان درآمد ناخالص از کشت  انگور سیاه

وی بیان کرد: سازمان جهادکشاورزی قلمه ریشه‌دار انگور را برای بهره‌برداران این بخش به‌صورت رایگان تامین می‌کند،  سال ۹۸ حدود ۱۷ هزار تن انگور سیاه در مریوان تولید شد که‌ به‌طور میانگین حدود ۷۰ میلیارد تومان درآمد ناخالص برای کشاورزان منطقه مریوان دربرداشت و امیدواریم امسال این میزان تولید بیشتر شود.

کاشت توت‌فرنگی در ۴۵۰ هکتار از باغ‌های مریوان

هاشمی تصریح کرد: توت‌فرنگی یکی دیگر از محصولات تولید شده در شهرستان مریوان است که سال ۹۸ در ۴۵۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان کشت شد و از این میزان سطح حدود ۹ هزار تن برداشت شد.

وی گفت: مریوان یکی از شهرستان‌هایی است که در راستای طرح پیشران توسعه ۵۰ هزار هکتاری باغ‌ها که برای استان کردستان تعریف شده است اقداماتی انجام داده است. در واقع اجرای این طرح یکی از برنامه‌های اولویت‌دار جهادکشاورزی مریوان است که در قالب آن هم در اراضی ملی قابل واگذاری برابر نظرات کمیته فنی و کمیته استعدادیابی و با هماهنگی اداره منابع طبیعی و هم در اراضی شخصی مخصوصا دیم به توسعه باغ‌ها اقدام شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان مریوان با اشاره به توسعه کشت گلخانه‌ای در این شهرستان افزود: در حال حاضر ۱۰ واحد گلخانه با مساحت ۲.۲ هکتار شامل گلخانه کشت خیار، گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی زیر بار تولید هستند که در مجموع سالانه حدود ۳۰۰ تن محصول از آنها برداشت می‌شود.

کشت گلخانه در مریوان به ۳ هکتار می‌رسد

وی اظهارکرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال‌ ۹۹ حدود ۸ دهم هکتار دیگر به این مساحت اضافه می‌شود یعنی در پاییز سال‌ ۹۹ کشت گلخانه در مریوان به  ۳ هکتار می‌رسد.

تقاضای ایجاد باغ در زون جنگلی تایید نمی‌شود

هاشمی در جواب این سوال که آیا طرح توسعه باغ‌ها در مریوان باعث تخریب جنگل‌های این شهرستان نمی‌شود، گفت: از کل مساحت شهرستان مریوان دو سوم آن به عنوان زون جنگلی تعریف شده است که مطمئنا در زون جنگلی هیچ تقاضا و درخواستی به منظور ایجاد باغ از سوی جهادکشاورزی تایید نمی‌شود و هر تقاضایی در این ارتباط رد می‌شود.

وی افزود: اولویت ما در طرح توسعه باغ‌های مریوان بیشتر دو دهستان گلچیدر که متصل به سارال دیواندره و کوماسی که متصل به منطقه کلاترزان سنندج است و در حال حاضر واگذاری اراضی ملی در این دو دهستان انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان ادامه داد: البته اجرای طرح توسعه باغ‌ها در این دو دهستان قبلا در کمیسیون استعدادیابی و ستاد طرح توسعه باغ‌های استان با حضور همه اعضای آن تایید شده است.

وی تصریح کرد: مطمئنا طرح توسعه باغ‌های جهادکشاورزی به هیچ وجه باعث تخریب جنگل‌های مریوان نشده است چرا که ما خود را یکی از حافظان جنگل می‌دانیم و در زون‌های جنگلی مجوز ایجاد باغ صادر نمی‌کنیم.

هاشمی ادامه داد: با توجه به اینکه افرادی به تخریب اراضی ملی اقدام کردند پس از شناسایی و برخورد با آنها که وظیفه یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان است، ما هم از این حرکت حمایت می‌کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان یادآور شد: مطمئنا تخریب اراضی ملی و جنگل‌ها در شهرستان مریوان به انواع و اقسام منظورها انجام می‌شود که ممکن است یکی از آنها تخریب به منظور احداث باغ باشد اما قطعا تمام تخریب‌ جنگل‌های مریوان به منظور ایجاد باغ نیست.

وی عنوان کرد: از طرف دیگر طرح توسعه ۵۰ هزار هکتاری باغ‌های استان فقط خاص مریوان نیست. بلکه در شهرستان‌های کامیاران، سنندج، سروآباد، سقز و بانه با توجه به توپوگرافی که این مناطق دارند و مستعد احداث باغ هستند اجرا می‌شود که بخشی از این شهرستان‌ها هم جنگل دارند.

هاشمی عنوان کرد: قطعا انگیزه‌های دیگری غیر از طرح توسعه باغ‌ها برای تخریب، تصرف و زمین‌خواری در مریوان وجود دارد و اداره منابع طبیعی هم تکلیف دارد که بدون توجه به اینکه هرگونه تخریب و تصرفی به چه نیت و منظوری انجام می‌شود برخورد کند و از این بابت ما هم برای حفظ و حراست از جنگل‌ها و مراتع به شدت از این برخوردها حمایت می‌کنیم.

کد خبر 515279

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha