مجلس دهم به پایان رسید، اما اختلاف‌نظر میان نمایندگان و اعضای شورای نگهبان در ارتباط با نحوه بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات همچنان ادامه دارد. اختلاف‌نظری که علی لاریجانی، رکورددار ریاست قوه مقننه در جمهوری اسلامی را بر آن داشت در آخرین نطق خود در این مقام، صریح‌تر از همیشه به شورای نگهبان و نحوه عملکردش انتقاد کند.

توئیت آشنا بهزاد نبوی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتماد، هرچند اعضای شورای نگهبان هم بیکار نمانده و از هر فرصت برای پاسخگویی به انتقادها استفاده کردند، یک روز با ابلاغ جوابیه به رسانه‌ها و در آخرین نمونه با انتشار جوابیه به مجلس و در واکنش به اظهارات رییس مجلس در برنامه تلویزیونی گفت‌وگوی وی‍ژه خبری. این اختلاف‌نظر اما تنها به دو طرف اصلی بحث محدود نماند و چنانکه انتظار می‌رفت کنشگران سیاسی از دو جناح و حتی برخی اعضای دولت بنا به اینکه نگاه‌شان به شورای نگهبان نزدیک بود یا مجلسی‌ها، وارد گود شدند.

چنانکه در آخرین مورد، حسام‌الدین آشنا، مشاور رییس‌جمهوری با انتشار یک رشته‌توییت در حساب کاربری‌ خود  ظاهرا به ‌مناسبت «بازگشایی مجلس جدید» به بیان خاطره‌ای از نحوه تایید صلاحیت بهزاد نبوی، نایب‌رییس مجلس ششم در آستانه انتخابات آن دوره پرداخت و در پایان، دیدگاهش را در مورد ردصلاحیت غیرکارشناسی و سلیقه‌ای مبتنی بر «حب و بغض جناحی» از جانب شورای نگهبان بیان کرد. 

آشنا در این رابطه نوشته است: «سال ۱۳۷۹ مهندس بهزاد نبوی بعد از چند بار اعلام عدم احراز صلاحیت، برای انتخابات مجلس ثبت‌نام کرد. در همان ایام به مناسبتی برای ارایه مشاوره به شورای نظارت بر انتخابات دعوت شده بودم و از من خواسته شد پرونده آقای نبوی را بررسی کنم.»

مشاور فرهنگی رییس‌جمهوری و رییس مرکز تحقیقات استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری همچنین اضافه کرد: «‏در بررسی آن پرونده به ۷ عنوان اتهامی -از تحکیم مبانی رژیم سابق گرفته تا جاسوسی برای امریکا- برخورد کردم. در برگ برگ گزارش‌ها تلاش برای برچسب‌زنی و پرونده‌سازی به چشم می‌خورد و من ۶ مورد از اتهامات را با استناد به اطلاعات دیگر موجود در درون و بیرون پرونده بررسی و رد کردم. ‏اما در مورد یک اتهام شخصی و نه سیاسی، صریحا از آیت‌الله جنتی تقاضا کردم خودشان با دعوت از مهندس نبوی و از طریق صحبت رو در رو، موضوع را بررسی و نتیجه کلی را جمع‌بندی کنند. تقاضا پذیرفته شد، ملاقات انجام گرفت و چند روز بعد صلاحیت مهندس نبوی اعلام شد.»

 اینکه «مورد هفتم» چه بوده و میان آیت‌الله جنتی و مهندس نبوی چه گذشته که در نهایت دبیر شورای نگهبان را قانع کرده حکم به تایید و احراز صلاحیت عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بدهد، بر کسی روشن نیست و شاید باید منتظر باشیم یکی از آن دو -احتمالا بهزاد نبوی- خاطره آشنا را تکمیل کند اما به هر تفسیر، آشنا پس از شرح این خاطره، این‌طور نتیجه‌گیری کرده است: «‏می‌دانم که بسیاری از اقدامات نظارتی شورای نگهبان رنجیده‌اند و چه‌بسا حق هم با آنان بوده است، اما آن تجربه به من نشان داد که اگر صلاحیت‌ها نه توسط مخالفان یک نامزد  بلکه از سوی کارشناسان بی‌طرف مورد بررسی قرار گیرد، می‌توان امید داشت که حب و بغض سیاسی یا شخصی در قضاوت بزرگان راه نیابد.»

کد خبر 513820

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha