طبق گزارشی که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است در هفته گذشته میانگین سنی موارد فوت ناشی از کروناویروس جدید ۶۶.۱ سال بوده است.

بیمارستان‌

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، همچنین ۵۶.۹ درصد فوتی ها را مردان و ۴۳.۱ درصد را زنان تشکیل داده‌اند. ۳۷.۹ درصد جان‌باختگان نیز دارای حداقل یک بیماری زمینه‌ای بوده‌اند.

بر اساس این جدول، بیماران با پیامد فوت، بیماران تحت لوله‌گذاری نای و بیماران نیازمند بســتری در بخش‌های ویژه، به عنوان موارد شــدید بیماری منظور شــده‌اند. اطلاعـات این نمودار بر اســـاس موارد بســـتری در بیمـارســـتـان بوده و تعـداد بیمـاران خـارج بیمارسـتانی و موارد بدون علامت در محاسـبه این سـهم‌ها در نظر گرفته نشـده اسـت. به منظور افزایش تعداد نمونه، محاسبه شاخص‌های مرگ در یک هفته گذشته محاسبه شده است.

همچنین بنا بر اعلام گزارش اپیدمیولوژی کروناویروس جدید در روز ۲۳ اردیبهشت که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، در ۷۲ ساعت پیش از انتشار این گزارش ۵۱.۸ درصد مبتلایان به کووید۱۹ را آقایان و ۴۸.۳ درصد را زنان تشکیل می‌دادند. همچنین ۳۰.۲ درصد موارد ابتلا دارای حداقل یک بیماری زمینه‌ای بوده‌اند. از میان موارد ابتلا نیز ۱۲.۴ درصد مبتلایان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و ۱۷.۸ درصد آنها نیز دارای موارد شدید بیماری بوده‌اند. میانگین سنی مبتلایان نیز ۵۳.۳ سال بوده است.

  • آمار ابتلا و فوتی در جهان

بر اساس بررسی‌های اپیدمیولوژی صورت گرفته بر روند ابتلا و گسترش ویروس کرونا در ایران و جهان که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، تا روز ۲۳ اردیبهشت ۴ میلیون و ۲۷۰ هزار و ۷۵۱ نفر در دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۲۸۷ هزار و ۵۴۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

به طور کلی در جهان کشورهای آمریکا، اسپانیا، روسیه، انگلستان و ایتالیا رتبه‌های اول تا پنجم ابتلا به بیماری کووید۱۹ را به خود اختصاص می‌دهند.

بر اساس اعلام گزارش منتشرشده از سوی وزارت بهداشت، ایران نیز بعد از ترکیه، رتبه دهم ابتلا را به خود اختصاص می‌دهد و بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تا روز ۲۳ اردیبهشت، ۱۱۰ هزار و ۷۶۷ نفر در ایران به کووید ۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد ۸۸ هزار و ۳۵۷ تن بهبود یافته و متاسفانه ۶ هزار و ۷۳۳ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بیشترین شناسایی موارد قطعی ابتلا به این بیماری در روز ۱۱ فروردین بوده است. 

  • فاصله‌گذاری هوشمند

با افزایش نگرانی در خصوص شروع کسب‌وکار و فعالیت‌های اجتماعی و افزایش نرخ تماس افراد در جامعه، دولت اقدام به اجرای روشی به نام فاصله‌گذاری هوشمند کرده است که قاعدتاً باعث می‌شود که تماس‌های افراد در جامعه خیلی زیاد نشود ولی در عین حال از حالت قرنطینه کامل با کمترین مقدار نرخ تماس (تعطیلی کامل مشاغل که حالت ایده‌آل برای کاهش بار بیماری محسوب می‌شود) بیشتر باشد. در این مدلسازی، تعداد موارد جدید نیاز به بستری در مبتلایان به کووید-۱۹، بر حسب زمان شروع فاصله‌گذاری هوشمند تخمین زده شده است.

بر اساس گزارش اپیدمیولوژی منتشرشده از سوی وزارت بهداشت، چهار سناریو تدوین شده است که از نظر عدم فاصله‌گذاری هوشمند (قرنطینه کامل با کمترین نرخ تماس) و مدت زمان فاصله‌گذاری هوشمند با توجه به زمان شروع آن با هم متفاوت‌اند. روند تعداد موارد جدید نیاز به بستری در مبتلایان به کووید-۱۹ در بازه زمانی اول بهمن ۱۳۹۸ تا پایان خرداد ۱۳۹۹ برآورده شده است. فرض شد که در کلیه سناریوها حتی با شروع فعالیت اکثر مشاغل، ۲۰ درصد از بیماران کم علامت یا بی‌علامت، خود را در خانه ایزوله می‌کنند. منظور از ایزولاسیون، شرایطی است که افراد مبتلا نتوانند بیماری را به افراد سالم منتقل کنند و سطح ایزولاسیون به تدریج از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد خواهد رسید.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، نتایج به دست آمده بر اساس این مطالعه به این صورت است:

شروع فعالیت مشاغل مختلف که قاعدتاً باعث افزایش نرخ تماس در جامعه می‌شود، باعث افزایش تعداد موارد جدید بستری نیاز به تخت بیمارستانی در مبتلایان به کووید-۱۹ در کشور نیز خواهد شد.

در شرایطی که امکان قرنطینه کامل نیست، فاصله‌گذاری هوشمند باعث می‌شود که نرخ تماس خیلی زیاد نشود.

به تعویق انداختن شروع فاصله‌گذاری هوشمند و فعالیت مشاغل، می‌تواند تعداد موارد جدید بستری نیاز به تخت بیمارستانی در مبتلایان به کووید-۱۹ را کاهش دهد. به نظر می‌رسد در کنار تعویق انداختن شروع فعالیت مشاغل، راهکارهایی برای افزایش کشف و در نتیجه ایزوله کردن بیماران کم‌ علامت یا بی‌علامت نیز در نظر گرفته شود.

  • کوید ۱۹ و کودکان زیر ۹ سال

همچنین اخیرا برخی سازمان‌های بهداشتی درباره بروز بیـماری کاوازاکی در ارتباط با کودکـان مبتـلا به کووید-۱۹ هشدار داده‌اند. این در حالی است که مطالعات بی‌شماری نشان می‌دهد کووید- ۱۹ یک بیماری خفیف برای کودکان به ویژه کودکان زیر ۹ سال و با مرگ نزدیک به صفر است و هنوز هیچ مدرک قطعی مبنی بر شـوک ناشـی از کووید-۱۹ به بیماری کاوازاکی وجود ندارد.

کد خبر 511245

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha