چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
۰ نفر

پل تاریخی آزان تنها راه ارتباطی چندین روستای بخش مرکزی جویبار با مرکز شهرستان و راه ارتباطی با شهرستان‌های ساری و قائمشهر چندسالی به دلیل تردد خودروهای سبک و سنگین در معرض تخریب است.

پل آزان

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، پل تاریخی آزان در روستایی به همین نام روی رودخانه سیاهرود قرار دارد و سابقه ساخت آن به دوران قارجاریه برمی‌گردد. این اثر تاریخی به شماره ۲۸۴۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

پل تاریخی آزان تنها راه ارتباطی چندین روستای بخش مرکزی جویبار با مرکز شهرستان و راه ارتباطی این روستاها با تعدادی از روستاهای شهرستان ساری و کمربندی قائمشهر در استان مازندران است.

تردد خودروهای سبک وسنگین از روی پل آزان و ساخته نشدن آبنما در مجاورت این پل سبب نگرانی اهالی روستا شد، به طوری که اگر مسئولان همت نکنند پل آزان به سرنوشتی همانند سیکاپل دچار خواهد شد.

اهالی روستاهای آزان و حاجیکلا عمده‌ترین مشکلات برپل تاریخی آزان را اقدامات انجام نشده از سوی مسئولان برای ساخت پل جایگزین، لایروبی رودخانه سیاهرود، آسیب به این پل تاریخی به علت رعایت نشدن تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی از سوی خودروها اعلام کرده‌اند.

یکی از اهالی روستای آزان گفت:برغم قدمت این پل تاریخی تاکنون هیچ اقدامی برای این پل انجام نداده‌اند.

اسحاق جمالی بیان کرد: لایروبی رودخانه سیاهرود باعث آسیب رساندن به پل تاریخی ازان شد و همچنین یک بار مالی برای دهیاری و شورا به همراه داشته است.

وی این پل را مسیر تردد دانش‌آموزان، دانشجویان و چند روستای هم‌جوار اعلام کرد و ادامه داد: افراد برای رسیدن به شهر جویبار و قائمشهر و ساری با مشکل مواجه هستند.

جمالی گفت: برغم نصب تابلو ورود خودروهای سنگین ممنوع، اما این مساله هم رعایت نمی‌شود که تبدیل به یک مشکل شده است.

وی اضافه کرد: تنها شورا و دهیاری روستای آزان پیگیر جلوگیری تردد ماشین‌های سنگین هستند، اگر هرچه سریعتر این مشکل حل نشود چند سال آینده شاهد پل تاریخی در آزان نخواهیم بود.

یکی دیگر از اهالی روستای آزان افزود: طی ۵۵ سالی که از عمرم میگذرد هیچ اقدامی برای این پل تاریخی از سوی مسئولین انجام نشده است، چندین بار شاهد حضور مسئولین و تصویربرداری بوده‌ایم اما اقدامی انجام نشده است.

وی تنها اقدام انجام شده از سوی مسئولان را لایروبی رودخانه سیاهرود واقع اعلام کرد و گفت که متاسفانه این مساله تنها باعث ترک‌خوردگی این پل شده و از مسئولین می‌خواهم تا برای نگهداری و حفظ این پل تاریخی اقدامات موثرتری را انجام دهند.

دهیار روستای آزان بخش مرکزی شهرستان جویبار بیان کرد: چندین مرحله پیگیری و نامه‌نگاری به بخش اداری، استانداری و میراث فرهنگی انجام شد، تصمیم بر این شد در کنار این پل تاریخی آب‌نما بزرگی احداث شود تا خودروهای سنگین از آن عبور کنند اما در این مورد هم تاکنون هیچ اتفاقی نیافتاده است.

سید باقر حسینی اظهارکرد: همیشه عنوان می‌کنند خودروهای سنگین نباید از روی این پل تاریخی تردد کنند اما سوال اینجاست که با احداث نشدن پل جدید این خودروها از چه مسیری عبور و مرور داشته باشند.

پل تاریخی آزان در حال تخریب است

رئیس شورای روستای حاجیکلا بخش مرکزی شهرستان جویبار افزود: پل تاریخی آزان حدفاصل بین روستاهای سیدکلا، آزان و حاجیکلا است.  پل تاریخی آزان یکطرفه و مربوط به دوران قاجاریه است که در آن زمان محل عبور و مرور چهارپایان بوده اما بعد از گذر سال‌ها به تردد خودروهای سبک و سنگین تبدیل شده است.

احمد یگانه گفت: پل آزان کم و کان در حال تخریب است، در سال‌های اخیر سارقان اقدام به کنده‌کاری پایه‌های این پل کرده بودند که این کنده‌کاری‌ها سبب شد تا بخشی از دیواره پل ترک و به سمت فرسودگی برود.

وی با تاکید براینکه پل آزان محل تردد خودروهای سبک و سنگین است، گفت که متاسفانه شوراها و دهیاری‌ها ابزاری برای جلوگیری از تردد خودروهای سبک و سنگین ندارند تا بتوانیم از تخریب این پل تاریخی جلوگیری کنیم.

پل ۲۰۰ ساله آزان توان ماشین‌های سنگین را ندارد

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان جویبار گفت: پل تاریخی آزان پس از گذشت ۲۰۰ سال دچار آسیب شده است، این پل برای تردد خودروهای سنگین طراحی نشده است و مردم باید آگاه باشند که این پل ظرفیت خودروهای سنگین را ندارد.

صاحب دهشت افزود: پل تاریخی آزان یک هویت و یک میراث برای مردم این منطقه است و مردم باید در حفظ آن اهتمام داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر این پل توسط میراث فرهنگی مرمت شود ولی از سوی مردم درخصوص تردد و عبور و مرور رعایت نشود باز هم دچار  آسیب خواهد شد.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان جویبار گفت: در سال‌های گذشته در برخی از آوارگاه‌های این پل ترک ایجاد شد، با اندکی اعتبار می‌توان این پل تاریخی را مرمت کرد اما اگر قرار باشد همچنان تردد خودروها ادامه داشته باشد پس ترمیم آن هیچ فایده‌ایی ندارد و بهترین پیشنهاد احداث پل جدید در فاصله قانونی در کنار پل تاریخی است.

دهشت افزود: اخیرا در سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب شد تا دستگاه‌های متولی و بهره‌بردار بناهای تاریخی اعتبار مناسب برای مرمت این بناها در نظر بگیرند، به نظرم مردم فهیم جویبار به درک اهمیت این بنای تاریخی رسیده‌اند که اگر نیاز به همیاری مردم باشند مسلما مشارکت خواهند داشت.

پل جدید در مجاورت آزان ساخته می‌شود

بخشدار مرکزی جویبار گفت: پل تاریخی آزان به دلیل راه دسترسی ۱۰ روستای منطقه یکی از پرترددترین محورهاست، باتوجه به بافت کشاورزی و مستقر بودن ۱۰ واحدتولیدی، خدماتی و اداری همه روزه شاهد عبور و مرور وسایل نقلیه سنگین و ماشین‌آلات کشاورزی از روی این پل هستیم.

محمد مدانلو افزود: این پل مربوط به دوران قاجاریه است، طی این سال‌ها ۲ بار مرمت این پل انجام شده است اما لازمه حفظ و نگهداری این پل تاریخی ایجاد یک پل در مجاور این پل تاریخی است.

وی از بازدید مشترک فرماندار و راهداری از این پل تاریخی خبر داد و گفت که بنا شد تا یک آبنما در مجاورت این پل برای عبور و مرور ماشین‌آلات سنگین و کشاورزی احداث شود تا با نگهداشتن پل تاریخی بتوانیم مشکل تردد روستائیان را مرتفع کنیم.

کد خبر 511110

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha