شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۵
۰ نفر

مقدار زیادی ذرت آلوده در سال‌های ۹۲ و ۹۵ از کشور هند و برزیل وارد ایران شد که به‌دلیل آلوده بودن به سم آفلاتوکسین همچنان در بندر امام خمینی (ره) مانده‌اند.

ذرت‌های آلوده

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، در سال ۱۳۹۲، محموله‌ای مشکوک و آلوده به آفلاتوکسین از طریق دریا وارد بندر امام خمینی‌(ره) شد، همان بندری که یکی شاهراه‌های حیاتی برای صادرات و واردات کالا در استان خوزستان محسوب می‌شود.

این محموله حاوی ذرت آن هم نه به مقدار کم بلکه به میزان ۲۰ هزار تن از کشور هندوستان، ایران را به عنوان مقصد انتخاب کرده بود، اما این محموله نه تنها خوش قدم نبود، بلکه آلوده به سم آفلاتوکسین، ماده‌ای سرطانزا بوده است.

هنوز تکلیف این محموله وارداتی مشخص نشده بود که محموله‌ای دیگر حاوی ۱۲ هزار تن ذرت از کشور برزیل قصد پناهندگی به ایران کرد که با هوشیاری اداره استاندارد خوزستان و شهرستان ماهشهر، هنوز از کشتی پیاده نشده، به قرنطینه در انبارهای بندر امام خمینی‌(ره) هدایت شد.

نتیجه آزمایش آفلاتوکسین این محموله هم مثبت اعلام شد و از ورود آنها به بازار مصرف جلوگیری بعمل آمد.

حال از سال ۱۳۹۲، ذرت‌های هندی و از سال ۱۳۹۵ ذرت‌های برزیلی گوشه نشین انبارهای بندر امام خمینی‌(ره) در استان خوزستان شده‌اند که نه می‌توانند وارد بازار شوند و نه می‌توانند به کشور خود بازگردند.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اهواز، چندین بار ماجرای ذرت‌ها را پیگیری کرد و جواب‌های متفاوتی شنید، تا اینکه پس از هفته‌ها پیگیری و پاسخگو نبودن مسئولان مربوطه، بالاخره یک نفر در بندر امام خمینی‌(ره) صدای ما را شنید و  جواب داد.

یک منبع آگاه درخصوص وضعیت ذرت‌های آلوده دپو شده در بندر امام خمینی‌(ره) گفت: چندی پیش کارگروهی تخصصی در این بندر با حضور سازمان حفاظت اطلاعات و سازمان اموال تملیکی خوزستان برگزار شد.

وی افزود: با توجه به اینکه سازمان اطلاعات به‌طور مستقیم وضعیت ذرت‌ها را رصد می‌کند، براساس شنیده‌ها، ۲۰ هزار تن از ذرت‌های آلوده به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

این منبع آگاه اظهار کرد: اطلاعات بیشتری از وضعیت این محصولات آلوده در دسترس نیست و سایر مسئولان در سازمان حفاظت اطلاعات و سازمان اموال تملیکی استان خوزستان باید پاسخگوی ابهامات درخصوص سرنوشت ذرت‌ها باشند.

به منظور اطلاع از آخرین وضعیت ذرت‌های آلوده و گوشه‌نشین در انبارهای بندر امام خمینی‌(ره) با رئیس سازمان اموال تملیکی استان خوزستان تماس گرفتم.

فریبرز گرگین، مدیر جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی استان خوزستان در یک گفت‌وگوی تلفنی گفت: پرونده ذرت‌های آلوده یک پرونده خاص و حساس است.

وی افزود: امکان پاسخگویی تلفنی به این موضوع نیست و فقط به صورت حضوری در سازمان می‌توانم به سوالات خبرنگاران پاسخ دهم و از پاسخگویی و مصاحبه امتناع کرد.

از سال ۹۲ تا ۹۸، ۶ سال می‌گذرد، اگر کودکی در سال ۹۲ متولد می‌شد، اکنون ۶ ساله شده و سواد خواندن و نوشتن یاد گرفته بود، سوال مردم و خبرنگاران این است که آیا ۳ تا ۶ سال برای تعیین تکلیف محموله‌ای حاوی محصولی آلوده و غیرقابل مصرف کافی نیست؟

چند ماه یا سال دیگر قرار است ذرت‌های آلوده در انبارهای بند امام خمینی‌(ره) بمانند؟

کد خبر 492645
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha