به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محسن فرهادی گفت: به عنوان ناظران بهداشت پیش از آنکه از اقدامات قهری مانند پلمب مراکز غذایی و رستوران ها استفاده کنیم، تمرکزمان روی توجیه و آموزش مردم و کاسبان است. البته بعضی از رستورانهایی که مواد دخانی عرضه میکردند، خودشان عرضه دخانیات را تعطیل کردند و برخی هم توسط همکاران ما پلمب شدند.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین راه مهار و کنترل کرونا رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط است، گفت: اصل ماموریت همکاران من در مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت برای بازرسی از اماکن چندان تفاوتی با مدت مشابه در سال قبل نکرده است اما برای رعایت بهداشت فردی و محیط سختگیرتر شدهایم. در این میان توصیه اکید ما به مردم، کاهش ترددهای شهری و پرهیز از سفر به سایر شهرهاست.
فرهادی افزود: ما تقریبا تمام دستورالعملهای نورورزی خود را که هر سال ابلاغ میکردیم، تبدیل کردهایم به بسیج همگانی مقابله با ویروس کرونای کووید ۱۹. در این راستا بازدید از هتلها، اماکن بین راهی، پایانههای مسافربری، متروها، اتوبوسهای درون شهری، ایستگاههای راه آهن و اغذیه فروشیها مانند گذشته انجام میشود با این تفاوت که قوت بیشتری گرفته است. هدف اصلی از افزایش نظارتها رعایت بهداشت فردی و محیط برای کنترل بیماری کروناست.
وی با بیان اینکه این نوع نظارتها تنها کار ناظران وزارت بهداشت نیست، تصریح کرد: این نظارت کار تمام دستگاهها، واحدهای صنفی و عموم مردم است. در این زمینه از وزارت راه و شهرسازی، شهرداریها، وزارت نفت بویژه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی در خصوص جایگاههای پمپ بنزین، بانکها و ... اعلام کردهایم با اهمیت بیشتری نسبت به رعایت بهداشت هم برای مردم و هم کارکنان خودشان سختگیری کنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه در روزهای پایانی سال تقاضا برای انجام برخی خدمات از سوی مردم افزایش مییابد، افزود: در این روزها ممکن است مراجعه به آرایشگاههای زنانه و مردانه نسبت به گذشته افزایش یابد. اما با توجه به شیوع ویروس کرونا به مردم توصیه میکنیم در صورت ضرورت، تنها برای فعالیتهای روتین مانند کوتاهی مو، اصلاح صورت و ... به آرایشگاه مراجعه کنند.
فرهادی افزود البته در همین اقدامات ضروری هم رعایت نکات بهداشتی مانند حفظ فاصله میان افراد و داشتن دستکش هم برای آرایشگر و هم مشتری الزامی است. انجام فعالیتهای حاشیهای بویژه در آرایشگاههای زنانه مانند مانیکور، کاشت ناخن و بویژه فعالیتهای مرتبط با آزاد شدن گازهای شیمیایی مانند رنگ کردن موها و استفاده از پودر دکلره به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
ماسک و دستکش، پسماند معمولی نیست
این مسئول در ادامه صحبتش در خصوص نحوه بهداشتی دفن و امحای زبالههای بیمارستانی و زبالههای شهری مانند دستکش و ماسک گفت: اینکه پسماندها به روشی بهداشتی دفن شود، یک اصل اساسی علمی است که در شرایط فعلی دارای حساسیتهای بیشتری نیز شده است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار کرد: از آنجا که دوره نهفتگی ویروس کرونا طولانی است، فردی که از دستکش و ماسک استفاده میکند، خودش هم از بیماری مطلع نیست و این تصور را دارد که ماسک و دستکش پسماند معمولی است و برای همین پس از استفاده، آن را روی زمین می اندازد و می رود. در حالی که این طور نیست و هر فرد ممکن است بتواند عامل تولید پسماند عفونی باشد که بی توجهی به آن میتواند تمام زحمات ما برای ضد عفونی کردن شهرها را از بین ببرد.
نظر شما