یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۸
۰ نفر

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی از اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه به زبربخش دام در استان خبر داد و گفت: سالانه بیش از ۵۵۰ هزار تن شیر به صورت سنتی و صنعتی در استان تولید می‌شود.

تولید شیر

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، حبیب شریفیان یکشنبه ۱۱ اسفند، در گفت‌وگویی اظهار کرد: تولید شیر سنتی در کشور و به تبع آن استان آذربایجان شرقی بیشتر از شیر صنعتی است؛ ۶۰ تا ۷۰ درصد شیر تولیدی به صورت سنتی و ۳۰ تا ۴۰ درصد آن به صورت صنعتی در استان تولید می‌شود.

وی ادامه داد: سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن لبنیات اعم از شیر پاستوریزه و سایر مواد لبنی در آذربایجان‌شرقی تولید می‌شود.  

شریفیان گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته حمایت‌های بی رویه، تخصیص وام‌های کم بهره و حتی وام‌های ارزی به رشد بی رویه صنایع لبنی دامن زده است، وقتی ظرفیت فرآوری بیش از تولیدات باشد باعث بروز مشکلات و چالش‌های متعددی در این زمینه خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: اگر تولیدکنندگان لبنیات استان در قالب زنجیره ارزش و زنجیره تولید فعالیت نمایند، تامین مالی زنجیره ارزش و زنجیره تولید تمام واحدها و حلقه‌های تولید را پشتیبانی می‌کند.

وی اظهار کرد: واحدهای تولید مواد لبنی در سطح استان به صورت جزیره ای عمل می‌کنند، هر سال نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه به زیربخش دام در استان آذربایجان شرقی اختصاص می‌یابد، متاسفانه این یارانه‌ها در قالب زنجیره ارزش و تولید مورد بهره‌برداری قرار نمی گیرند و در یک بخش می‌مانند.  

شریفیان به تولیدکنندگان صنایع لبنی توصیه کرد تا با تشکیل زنجیره‌هایی در قالب تشکل‌های تولیدی اعم از اتحادیه دامداران، انجمن صنایع تبدیلی و کارخانجات خوراک دام نسبت به تولید و فرآوری مواد لبنی اقدام نمایند تا هم قیمت تمام شده محصولات افزایش نیابد و هم محصولات تولیدی تقاضامحور و اقتصادی باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت با تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات و تامین نهاده‌های دامی، پرداخت یارانه در بخش کشاورزی در زیرمجموعه زراعت برای تولید علوفه، آب، برق، کود و سم تلاش می‌کند تا تولیدکنندگان و فعالان این بخش به راحتی بتوانند به فعالیت تولیدی خود ادامه دهند، اما متاسفانه گاهی اوقات به دلیل عدم پیوستگی زنجیره ارزش و زنجیره تولید این تسهیلات به واحدهای تولیدی منتقل نمی شود.

شریفیان گفت: بحث صادرات یکی از روش‌های تنظیم بازار، تنظیم تولید و حمایت از تولید و توسعه پایدار است، استاندارد لبنیات ایران از کشور توسعه یافته و پیشرفته ای همچون آمریکا خیلی بیشتر و سختگیرانه تر است، صادرات محصولات لبنی ایران به اکثر کشورهای اروپایی، روسیه و منطقه خلیج فارس در سایه همین استانداردهای سختگیرانه صورت می‌گیرد و این امر نشانگر تبعیت و پیروی ما از استانداردهای بین‌المللی است.

کد خبر 488065

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آذربایجان شرقی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha