مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۹
۰ نفر

شیوع ویروس کرونا و ابتلای چند نفر از هموطنان به آن در آخرین روز هفته گذشته اعلام رسمی شد. خبری که در ساعات اولیه از ابتلای ۱۸ نفر و مرگ ۴ بیمار حکایت داشت و آمارش در ظهر دیروز به ۲۸ بیمار و ۵ فوتی رسید تا تشدید اقدامات بهداشتی و آماده‌باش مراکز درمانی به‌ منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در شهرهای مختلف کشور را رقم بزند.

کرونا

همشهری‌آنلاین: به جز قم، بابل، اراک و تهران، بسیاری از مراکز استان‌ها هم کارگروه مبارزه با کرونا را تشکیل داده‌اند و ضدعفونی اماکن و وسایل حمل‌ و ‌نقل عمومی در دستور کار شهرداری‌های کشور قرار گرفته است. هر چند که شهروندان هم از قافله پیشگیری‌ها عقب نمانده‌اند و طی ۳ روز گذشته شاهد هجوم آنها به داروخانه‌ها و مراکز عرضه لوازم بهداشتی برای تهیه ماسک، دستکش، ژل‌ و محلول‌های بهداشتی هستیم تا غوغای تهیه ماسک و الکل به اتفاق ویژه بسیاری از شهرهای کشورمان تبدیل شود. در اینباره خبرگزاری ایرنا هم با انتشار فیلمی مدعی شده که بر اساس الگوی شیوع این بیماری در دیگر کشورها، علاوه بر رعایت بهداشت فردی، ضرورت دارد که گروه‌های پرخطر مانند سالمندان و گروه‌های دارای بیماری زمینه‌ای یا نقص سیستم ایمنی از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند.  

تدارک برای رفع نیاز مردم به ماسک 

با وجود اعلام اداره کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، مبنی بر تولید روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک و تعیین قیمت ۴۱۰ تومانی، گزارش‌های میدانی از داروخانه‌های کشور حاکی از کم‌فروشی و نبود این محصول برای فروش است. اتفاقی که البته درباره محلول‌ و ژل‌های بهداشتی و حتی دستکش‌ هم رخ داده است و بسیاری از مردم در تهیه این اقلام با مشکلات زیاد مواجه هستند. هر چند که نباید افزایش تقاضا و اقدام عجیب برخی شهروندان برای خرید فله‌ای این محصولات طی روزهای اخیر را هم نادیده گرفت که عامل مهم التهاب در بازار، کمبود، افزایش ۵ تا ۶ برابری قیمت و ایجاد شرایط جیره‌بندی برای عرضه محلول و ماسک‌های بهداشتی در بسیاری از داروخانه‌ها و مراکز عرضه لوازم بهداشتی است.  

یک شهروند شیرازی در این باره می‌گوید: دیدن بخش زیادی از مردم شهر با ماسک‌ ناخودآگاه هراس عجیبی به دل آدم می‌اندازد و این حس را منتقل می‌کند که تو هم باید ماسک داشته باشی وگرنه حتما در معرض ابتلا به کرونا قرار می‌گیری. اما با وجود مراجعه به چند داروخانه بزرگ شهر فقط اعلام می‌کنند که «ماسک نیست. » روشنک جوادی ادامه می‌دهد: حتی دستمال‌های الکل‌دار هم نمی‌توان پیدا کرد و برخی داروخانه‌ها تنها شیشه کوچک الکل را روی پیشخان خود گذاشته‌اند و آنها را به عنوان تنها محصولات ضدعفونی‌کننده به چند برابر قیمت می‌فروشند.  

البته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تولید ماسک در استان خبر می‌دهد و می‌گوید: در فارس یک کارخانه تولیدی ماسک و ملزومات مرتبط وجود دارد که پیگیری‌های لازم برای صدور مجوز تولید و عرضه این کارخانه صورت گرفته و قرار است از فردا (دوشنبه) روزانه ۱۰۰ هزار ماسک تولید و در بازار عرضه شود. محمدجواد خشنود می‌افزاید: این واحد تولیدی برای فعالیت بهتر منتظر دریافت یک ماده اولیه بود که تامین شده و ماسک‌های تولیدی از دوشنبه قابل عرضه خواهد بود.

نبود هماهنگی در توزیع ماسک‌
روح‌الله کریمی – قم: رفت و آمد در خیابان‌های قم به دلیل شیوع ویروس کرونا کمتر و مدارس قم هم امروز و فردا تعطیل شده است. تقاضا برای تهیه ماسک و تجهیزات بهداشتی افزایش یافته زیرا از ۲۸ آزمایش مثبت ابتلا به کرونا در کشور، ۲۰ آزمایش مربوط به قم است و ده‌ها نفر از بیماران بستری شده در بیمارستان کامکار هم در انتظار اعلام نتایج آزمایشگاهی هستند.

اما ماسک‌های معمولی و فیلتردار در بسیاری از داروخانه‌ها وجود ندارد، یا با چند برابر قیمت فروخته می‌شود. هر چند رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این باره به همشهری می‌گوید: داروخانه‌ها موظف هستند این ماسک‌ها را با قیمت ۵۰۰ تومان در اختیار شهروندان قم قرار دهند. محمدرضا قدیر از توزیع محموله بزرگ توزیع ماسک در روزهای آینده در شهرهای مختلف استان خبر می‌دهد و می‌افزاید: قبول داریم که سوء‌استفاده‌هایی در توزیع ماسک‌ وجود دارد به همین دلیل از شهروندان می‌خواهیم تا تخلفات احتمالی داروخانه‌ها در عرضه ماسک‌ها را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

این اظهارات در حالی است که به نظر می‌رسد هماهنگی درستی میان نهادهای نظارتی و بازرسی و دانشگاه علوم پزشکی قم وجود ندارد، چراکه در روزهای گذشته وقتی مردم قم ماسک‌های معمولی و فیلتردار را با چند برابر قیمت خریداری می‌کردند و گزارش‌های زیادی از تخلفات مراکز عرضه تجهیزات پزشکی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده بود، هیچ گزارشی از برخورد با گرانفروشی در این مراکز دیده نشد.

در عین حال تصویری در شبکه‌های‌ اجتماعی پخش شد که نشان می‌دهد یک انبار بزرگ تجهیزات بهداشتی و ماسک‌های احتکار شده در یکی از مناطق قم کشف شده است. البته برخی نهادهای استان همکاری خوبی با دانشگاه علوم پزشکی برای مدیریت کروناویروس دارند. از جمله شهرداری قم که برای جلوگیری از شیوع کروناویروس تدابیری اندیشیده است.  

کارت بلیت شهروندی به جای پول نقد

یکی از درخواست‌ها و مطالبات مردم قم در روزهای اخیر ضدعفونی کردن ناوگان حمل و نقل عمومی شهری است که این کار به خوبی در حال انجام است. مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم در این باره اظهار می‌کند: ضدعفونی‌کردن اتوبوس‌های شهری با محلول‌های شست‌وشو هر شب طبق دستورالعمل وزارت بهداشت در پایانه مرکزی اتوبوسرانی انجام می‌شود و ما از شهروندان انتظار داریم برای پیشگیری از شیوع بیماری‌های واگیر از کارت بلیت شهروندی به جای پول نقد برای پرداخت کرایه استفاده کنند. امیر یزدی آموزش پرسنل و رانندگان بخش حمل و نقل عمومی را یکی از فعالیت‌های این سازمان در روزهای اخیر ذکر کرد.

کارگران خدمات شهری نیز در روزهای اخیر در تماس با خبرنگار همشهری خواستار توجه بیشتر پیمانکاران به موارد ایمنی بهداشتی شدند. مدیرکل نظارت و هماهنگی امور خدمات شهری شهرداری قم در این زمینه عنوان می‌کند: ما نمی‌توانیم نظافت شهر را به دلیل شیوع بیماری تعطیل کنیم اما در خصوص رعایت الزامات بهداشتی و سلامتی از سوی پیمانکاران و کارگران خدمات شهری برنامه‌هایی در دست اقدام داریم. سیدمحسن میرهادی درباره نگرانی شهروندان پیرامون انتقال پسماندهای عفونی بیمارستان‌های درگیر کروناویروس، اظهار می‌کند: زباله‌های عفونی بیمارستان‌های کامکار و فرقانی با رعایت کامل الزامات بهداشتی و با ناوگان ویژه انتقال داده شده و به درستی دفع می‌شود.

عرضه سهمیه‌ای اقلام بهداشتی

سیدمرتضی احمدپور – تبریز: شهروندان تبریزی‌ هم از کمبود اسپری و ژل ضدعفونی در این شهر خبر می‌دهند و اعلام می‌کنند که داروخانه‌ها ماسک را هم به صورت سهمیه‌ای در اختیارشان قرار می‌دهند. مسئول فنی نسخه‌پیچی داروخانه کاکایی در خیابان آزادی تبریز در این باره می‌گوید: به طور متوسط هر ساعت ۴۰ تا ۵۰ نفر برای خرید محلول‌های ضدعفونی‌کننده و ماسک به داروخانه مراجعه می‌کنند، اما از روز گذشته با هجوم خریداران این محلول‌ها تمام شده و ماسک فیلتردار هم نداریم.

بهروز کاکایی با اشاره به هیجان مردم برای خرید ماسک اظهار می‌کند: این افزایش تقاضا حتی درباره ماسک‌های عادی هم وجود دارد و برخی شهروندان تقاضای ۱۰۰ ماسک هم دارند. به همین دلیل برای کنترل فروش و جلوگیری از بازار سیاه اقدام به سهمیه‌بندی کردیم و در حال حاضر به هر فرد مراجعه‌کننده تنها ۴ عدد ماسک و یک محلول یا ژل ضدعفونی‌کننده در روز ارائه می‌شود.  

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم با اشاره به تمهیدات کشوری برای مقابله با ویروس کرونا اظهار می‌کند: در حال حاضر بحث اصلی پیشگیری از این بیماری است و بر این اساس تامین مواد ضدعفونی‌کننده و ماسک مورد نیاز داروخانه‌ها در دستور کار قرار دارد. البته سهمیه‌بندی در این زمینه اعمال نشده و داروخانه‌ها خودشان اقدام به توزیع محدود ماسک می‌کنند. محمد حسین صومی می‌افزاید: باید آگاهی مردم برای مواجهه با این بیماری افزایش پیدا کنند و با رعایت بهداشت فردی حتی اگر در معرض این ویروس قرار گرفتند هم دچار عفونت نشوند. مهم‌تر از همه باید به اقدامات آگاهی‌بخش به عموم مردم ادامه دهیم و ضرورت دارد مردم از رفتارهای هیجانی در خرید اقلام بهداشتی بکاهند.  

اقدامات پیشگیرانه در شهرهای کشور 

هر چند شیوع کرونا در بسیاری از شهرهای کشورمان اعلام نشده است اما از روز جمعه فیلمی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که از بستری شدن یک مبتلا به کرونا در مشهد حکایت می‌کند. اما روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد علائم این بیمار را آنفلوآنزا عنوان و اعلام کرده مشکلات تنفسی این شخص به معنای ابتلای وی به کرونا نیست. همچنین تا اعلام شدن نتایج آزمایش نمی‌توان در این باره اظهارنظر قطعی کرد. اما با هدف اطمینان خاطر شهروندان و زائران در مشهد و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از اوایل هفته جاری تمامی واگن‌های خط یک و دو قطار شهری مشهد پس از اتمام خدمات‌رسانی ضدعفونی می‌شوند.  

در این باره رئیس دانشگاه فردوسی مشهد هم از تشکیل کارگروه ویژه‌ برای مبارزه و مهار بیماری کرونا خبر می‌دهد و می‌گوید: از پنجشنبه گذشته که وجود کرونا در کشور تایید شد، فعالیت‌هایی در این زمینه با محوریت معاونت دانشجویی دانشگاه در دستور کار قرار گرفت. محمد کافی می‌افزاید: با توجه به این‌که امکان گسترش بیماری در ایران وجود دارد و همچنین با توجه به حضور دانشجویان از نقاط مختلف کشور، مقرر شد در این کارگروه با همکاری کارگروه پدافند غیرعامل دانشگاه، پیشگیری‌ و اقدامات لازم برای مهار ویروس کرونا صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم از اختصاص یک مرکز قرنطینه برای نگهداری بیماران احتمالی مبتلا به کرونا در بندرعباس خبر می‌دهد و می‌گوید: تمهیدات لازم برای مقابله با این بیماری در نظر گرفته شده و همه مراکز درمانی، بهداشتی، پزشکان و پرستاران آمادگی کامل دارند. حسین فرشیدی با بیان این‌که تاکنون مورد مشکوکی از این بیماری در استان مشاهده نشده از مردم خواست با رعایت نکات بهداشتی به‌ویژه شستن و ضدعفونی کردن دست‌ها از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.

فرشیدی درباره کمبود ماسک و ژل ضدعفونی‌کننده در استان هم بیان می‌کند: مردم باید بدانند که استفاده از ماسک در افراد سالم ضرورت ندارد و تنها افراد مشکوک، بیماران تنفسی و کسانی که از این افراد مراقبت می‌کنند، کادرهای درمانی و بهداشتی، ملزم به استفاده از ماسک هستند. اما مردم به دلیل نداشتن آگاهی کافی، به تهیه شمار بالای ماسک از داروخانه‌ها اقدام کردند و همین مسئله موجب کمبود شده، اما به طور یقین در اسرع وقت مشکل برطرف می‌شود.  

جلسه مدیریت بحران شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان هم در حالی برگزار شده که مدیرعامل این واحد از تمهیدات ویژه برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا خبر می‌دهد. قدرت افتخاری در گفت‌وگو با همشهری با بیان این‌که از جمعه شب ضدعفونی اتوبوس‌های شهری آغاز شده است، بیان می‌کند: نظافت کامل تمام اتوبوس‌ها و پاک‌سازی بدنه و داخل اتوبوس‌ها در دستور کار قرار گرفته است. سیستم ثبت انگشت تا اطلاع ثانوی انجام نمی‌شود و پرسنلی که بیماری دارند سرکار نمی‌آیند. همچنین پاکبانان و نیروهای نظافت حتماً از ماسک استفاده خواهند کرد. عوامل باجه‌های فروش کارت بلیت هم باید دستکش و ماسک تهیه و راهبران نیز در حال رانندگی از دستکش استفاده کنند. وی تاکید می‌کند: انجام این اقدامات ضمن پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، باعث افزایش اطمینان خاطر مسافران و استفاده‌کنندگان از حمل ‌و ‌نقل عمومی شهر می‌شود.  

آرزو فلاحی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، هم هر چند شیوع ویروس کرونا در این استان را رد می‌کند، اما از تحت نظر قرار دادن افراد مشکوک به کرونا تا زمان جواب‌دهی و نتیجه قطعی آزمایش خبر می‌دهد و می‌گوید: ترس و نگرانی مردم موجب انتشار اخباری مبنی بر وجود ویروس کرونا در شهرستان‌های قروه، سقز و سنندج شده است اما تاکنون از وجود فرد مبتلا به این بیماری در استان گزارشی نداشتیم. با هدف اطمینان خاطر مردم، همه شهرستان‌های استان یک مرکز درمانی را برای پذیرش بیماران مشکوک به ویروس کرونا آماده کرده‌اند.  

نتیجه آزمایش همدانی‌ها اعلام نشده

فاطمه کاظمی- همدان: همدانی‌ها هم در معرض اخبار غیررسمی شیوع ویروس کرونا در شهر هستند و کار به جایی رسید که دیروز اعلام شد یکی از مبتلایان به این بیماری در یکی از بیمارستان‌های مرکز استان فوت کرده است. اتفاقی که هجوم مردم شهر برای خرید ماسک و مایع ضدعفونی‌کننده و همان داستان نایاب شدن این محصولات در داروخانه‌های همدان یا فروش قیمت‌های نجومی را رقم زد.

برخی شهروندان هم در تماس با همشهری اعلام کردند، بیماران بدحال بستری در بخش‌های ‌آی. سی. یو و ایزوله بیمارستان فرشچیان سینا به بخش‌های عادی منتقل شده‌اند و مسئولان بیمارستان در برابر اعتراض همراهان این بیماران بستری ‌کردن بیماران مبتلا به کرونا را دلیل این انتقال عنوان کرده‌اند. اما معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم‌ پزشکی استان همدان همه این موارد را تکذیب می‌کند و می‌گوید: تعدادی محدود از شهروندان مشکوک به کرونا در همدان شناسایی شده‌اند، اما هنوز نتیجه قطعی آزمایش‌های آنها اعلام نشده و ظرف ۴۸ ساعت آینده نتیجه آزمایش‌های آنها مشخص خواهد شد.

منوچهر کرمی از اعلام تعداد نمونه‌های مشکوک به کرونا در همدان امتناع می‌کند و می‌افزاید: تنها مرجع رسمی برای اعلام این آمار وزارت بهداشت است و وظیفه اصلی ما اطلاع‌رسانی درباره نحوه پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. ضمن این‌که بیماران مشکوک طی روزهای اخیر به قم سفر کرده‌ بودند.  

این مسئول همچنین خبر تخلیه بیمارستان فرشچیان سینا را تکذیب می‌کند و درباره انتقال بیماران بخش آی. ‌سی. ‌یو و ایزوله این بیمارستان به بخش‌های عادی می‌گوید: اصلا چنین چیزی نیست و ما به منظور آمادگی برای پذیرش بیماران مشکوک به کرونا به ۲ تخت ایزوله نیاز داشتیم و با توجه به تعداد تخت‌های ایزوله استان ضرورتی برای جابه‌جایی بیماران وجود ندارد. تنها مورد این‌که معاونت درمان برخی اعمال جراحی غیراورژانسی را با رضایت بیماران به تعویق انداخته است که این هم صرفا به منظور حفظ آمادگی است. در غیر این صورت اگر موردی باشد حتما پیگیری خواهیم کرد.  

آماده‌باش شهرداری اراک و تعطیلی مدارس

مهدیه صالحی - اراک: یکم اسفند یک مورد مثبت بیماری کرونا هم در اراک تشخیص داده شد که گفته می‌شود این بیمار اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه و در قرنطینه به سر می‌برد، اما وضعیت عمومی او رو به بهبود است. همچنین برای پیشگیری از این بیماری مدارس اراک تا آخر هفته تعطیل اعلام شد.

در این باره شهردار اراک در گفت‌وگو با همشهری از اجرای تمهیدات و تدابیر ویژه به منظور پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خبر می‌دهد و می‌گوید: در حال حاضر ۲۰۰ نفر از کارکنان خدمات شهری شهرداری اراک هر شب نسبت به ضدعفونی کردن سرویس‌های بهداشتی، دستگاه‌های حمل ‌و ‌نقل عمومی، مناطق و سازمان‌های شهرداری، ترمینال‌های مسافربری و مبادی ورودی و خروجی شهر اقدام می‌کنند.

محمدکریم شفیعی تاکید می‌کند: شهرداری همه تلاش خود را برای حضور ایمن مردم در اماکن و فضاهای عمومی شهری به کار گرفته و از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند و انتظار است مردم نیز به توصیه‌ها و نکات لازم بهداشتی توجه ویژه داشته باشند.

پلمب داروخانه‌های متخلف

تخلف داروخانه‌ها در عرضه محصولات بهداشتی مورد نیاز مردم در مواجهه با ویروس کرونا زیر نظر سازمان تعزیرات حکومتی قرار دارد و در صورت ارائه گزارش‌های مردمی به ۱۳۵ یا سامانه T۱۳۵ IR برخورد قانونی و به دنبال آن پلمب این مراکز صورت خواهد گرفت. در این زمینه سازمان تعزیرات حکومتی اردبیل از پلمب ۲ داروخانه در این شهرستان به دلیل گران‌فروشی و عرضه نکردن ماسک خبر می‌دهد و اعلام می‌کند: با گزارش مردمی در مورد گران‌فروشی و عرضه نکردن ماسک از سوی برخی داروخانه‌ها پس از انتشار خبر ویروس کرونا، بازدید از داروخانه‌های شهر اردبیل در دستور کار قرار گرفت.

در جریان این بازدیدها ۵ پرونده تخلف تشکیل و ۲ داروخانه به اتهام گران‌فروشی ماسک و دستکش یکبارمصرف و همچنین غیبت مسئول فنی ضمن هماهنگی با دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، پلمب و از ادامه فعالیت تا تعیین تکلیف پرونده جلوگیری شد.
هوشنگ محمدی گراوند، مدیر کل تعزیرات حکومتی استان قزوین، هم از فعال شدن تیم‌های گشت این اداره برای بازرسی داروخانه‌های استان خبر می‌دهد و می‌گوید: اگر تخلفی از داروخانه‌ها در زمینه گران‌فروشی ماسک، دستکش یکبارمصرف و محلول‌های ضدعفونی و یا عرضه نکردن آنها سر بزند به آنها تذکر داده می‌شود و در صورت تکرار تخلف پلمب خواهند شد.

مازندرانی‌ها در اضطراب تایید کرونا 

اشکان جهان‌آرای -مازنداران : انتشار خبر شناسایی ۲ بیمار مشکوک به کرونا در مازندران حساسیت‌ها به این بیماری را در شهرهای مختلف این استان افزایش داد. پس از اعلام رسمی این خبر از سوی مسئولان، نخستین گام جدی برداشته‌شده تشکیل ستاد مقابله و پیشگیری از کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود. دانشگاه علوم پزشکی بابل هم پس از قرنطینه بیماران مشکوک، برای کنترل بیشتر و بهتر این بیماری، بیمارستان میناگر بابل را به عنوان مرکز اصلی قرنطینه و بستری بیماران مشکوک به کرونا معرفی کرد تا مراجعه‌کنندگان به بیمارستان آیت‌الله روحانی نگرانی نداشته باشند.

تا زمان تنظیم این گزارش نتیجه آزمایش بیماران مشکوک به کرونا در مازندران ابلاغ و هنوز مورد قطعی در مورد ابتلا به ویروس کرونا در مازندران دیده نشده، اما اقدامات پیشگیرانه در این استان از سوی ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل و برخی نهادهای دیگر آغاز شده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به همشهری می‌گوید: همه مراکز درمانی در استان روی این بیماری متمرکزند و در مراجعات بیمارانی که نشانه‌هایی از آنفلوآنزا و سرماخوردگی دارند، پزشکان ما بیمار را تحت نظر می‌گیرند و سوابق مسافرات‌ها و روابط آنها را بررسی می‌کنند.

حامد روحانی‌زاده می‌افزاید: اقدامات لازم برای آمادگی مراکز درمانی در مازندران انجام شده و مراکزی در صورت شناسایی افراد مبتلا یا مشکوک در نقاط مختلف استان تعیین شده‌اند. از نظر امکانات و تجهیزات نیز مشکل یا کمبودی در استان وجود ندارد. ۶ مرکز مرجع تشخیص آزمایشگاهی در کشور وجود دارد که آزمایش‌های انجام‌شده در مازندران به مراکز آزمایشگاهی مرجع تهران فرستاده می‌شود.

وی درباره تعداد افراد شناسایی‌شده مشکوک به کرونا در مازندران بیان می‌کند: تاکنون ۲ نفر در بابل، یک نفر در بهشهر و یک نفر در فریدونکنار شناسایی شده‌اند که تحت مراقبت هستند و منتظریم تا نتیجه آزمایش آنها مشخص شود. این مسئول با انتقاد از انتشار شایعات در رسانه‌های مجازی عنوان می‌کند: برای کنترل جو روانی جامعه در مازندران نیز اطلاع‌رسانی مستمر و گسترده در حال انجام است. از همه شهروندان می‌خواهیم که فقط به اخباری که از صدا و سیما یا سایت دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل منتشر می‌شود، دقت کنند.

تمرکز بر پیشگیری از شیوع بیماری در بابل 

هر چند که حساسیت به کرونا در همه شهرهای استان ایجاد شد، اما تمرکز بر بابل به دلیل این‌که نخستین نقطه استان در ابتلای احتمالی به کرونا محسوب می‌شود، بیشتر است. به همین دلیل برخی شهروندان در شهرهای مختلف استان و به‌ویژه بابل پیگیر انجام اقداماتی عمومی برای پیشگیری هستند. مدیر روابط عمومی شهرداری بابل در این باره اظهار می‌کند: برخی اقدامات اولیه برای پیشگیری این بیماری از سوی شهرداری انجام شد، اما چون هنوز ابتلای افراد مشکوک به این بیماری در بابل اثبات نشده، اقدامات گسترده‌ای انجام نگرفته تا از نظر روانی فضای شهر ملتهب نشود.

با این حال اقدامات پیشگیرانه‌ در حال انجام است. ذکریا نتاج ادامه می‌دهد: هر زمان که دانشگاه علوم پزشکی بابل دستورالعملی برای اقدامات جدید ابلاغ کند بلافاصله برنامه‌های جدی‌تر را در شهر آغاز می‌کنیم. صبح دیروز هم جلسه‌ای ویژه برای کنترل بهداشتی فضای شهر و ضدعفونی کردن اماکن همگانی در شهرداری برگزار شد.  این موضوع را قائم‌مقام شهردار بابل هم تایید می‌کند و می‌گوید: ضدعفونی اماکن همگانی و خودروهای ناوگان حمل ‌و نقل شهری در دستور کار شهرداری قرار گرفته است.

در این باره برخی از اقدامات را خودمان آغاز کردیم و بعضی اقدامات دیگر نیز قرار است به زودی آغاز شود. حسام‌الدین گلابیان تاکید می‌کند: اقداماتی هم برای پاکبان‌ها و کنترل سلامت آنها انجام شده و در بقیه حوزه‌ها نیز برنامه‌ریزی‌های متعددی داریم که دیروز در جلسه ویژه شهرداری اتخاذ شد.

کد خبر 486078
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha