خبر خوب این روزها در روستاهای جنوب استان این است که گروهی از نخبه‌های دانشگاهی با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام، سازمان برنامه و بودجه و با همراهی اساتید وارد میدان شده‌اند تا اشتغال‌های پایدار و موفق را در روستاهای استان اصفهان با مشارکت اهالی روستا راه‌اندازی کنند.

اشتغال

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، در سال‌های اخیر، دستاوردهایی که نخبگان و محققان علمی کشور توانستند کسب کنند، موجب شده تا نام ایران بیش از قبل در مجامع علمی بدرخشد. اما در این میان نخبگانی هستند که پا را از تحقیق در یک حوزه علمی فراتر گذاشته و با کسب اطلاعات دانش‌های روز از علوم انسانی گرفته تا فنی و مهندسی، صاحب‌نظر هستند.

در این مسیر ارتقای دانش و به روز شدن ابزارها، اقتصاد دانش‌بنیان و تحقق آن از جمله رویکردهایی است که در صورت به نتیجه رسیدن می‌تواند تا حد زیادی بار سنگین اقتصاد کشور را بر دوش بکشد و زمینه بهبود صادرات را فراهم کند. از طرفی، نمی‌توان منکر نقش اساسی محققان و صنعتگران شد.

نخبگانی برای تسهیل حرکت چرخ اقتصاد روستایی

بعد از ذکر این مقدمه وقت آن است که قصد و نیت نخبه‌های بسیجی و دانشجوی پژوهشکده شهید اعتباری دانشگاه صنعتی را مرور کنیم؛ آن‌ها قصد دارند تا نیازهای اقتصاد فعال و ایجاد اشتغال را شناسایی و نقاط ضعفی که در صنعت‌های فعال وجود دارد با هم‌اندیشی و محوریت این پژوهشکده برطرف کنند.

قطعاً یک پژوهشکده باید با برخورداری از سابقه و پشتیبانی قابل‌قبول، بتواند به‌ صورت حداکثری توجیه یک صنعت را فراهم آورد و با برخورداری از کادر فعال دانشگاهی و نیز تعریف سند چشم‌اندازی از مراحل انجام پروژه، راه را برای رسیدن به نتیجه‌ای شایسته هموار سازد.  

شناسایی حلقه‌های مفقوده توسعه اشتغال روستایی

حامد کاظم‌زاده یکی از نخبه‌های علمی و از اعضای پژوهشکده شهید اعتباری در فلاورجان گفت : از سال ۹۳ این مجموعه تشکیل‌ شده و سعی کرده‌ایم به‌ شکل تخصصی وارد روستاها شده و موضوع اشتغالزایی را حل کنیم و برای پروژه‌های مختلف در موضوع محرومیت‌زدایی بتوان اقدامات مهمی را با نهادهای مرتبط انجام دهیم.

وی ادامه داد: پروژه‌های اول این مجموعه در روستاهای سمیرم و روستاهای خور و بیابانک انجام شده و در حال حاضر در شهرستان فلاورجان در بخش پیربکران به مرکزیت روستای سهروفیروزان در حال پیگیری این طرح هستیم.

این فعال دانشجویی بیان کرد: ذیل برنامه ششم توسعه در موضوع تسهیل‌گری اقتصادی در روستاها شناسایی ظرفیت‌های مختلف از جمله تولید میوه، گلخانه‌داری، خیاطی و قالی‌بافی سعی کرده‌ایم حلقه مفقوده آنان را پرکرده تا چرخ اقتصاد کشور بچرخد.

کاظم‌زاده افزود: تشریح و آموزش روش‌های نوین کار و کسب برای مستضعفانی است که توانایی کار داشته اما نمی‌دانستند چگونه آغاز کنند و بر این اساس یک فرآیند با موضوع آموزش با تفاهم‌نامه با سازمان فنی و حرفه‌ای در این روستا شکل ‌گرفته است.

وی تأکید کرد: از کارآفرینان موفق این شهرستان دعوت کرده‌ایم که در این جلسات حضور یافته و علل موفق آنان را بررسی کنیم که کارآفرینان در پایان دوره با شناخت از خود در رسته‌ای که موفق هستند شروع به کار کنند.

عضو پژوهشکده شهید اعتباری عنوان کرد: برای هر کدام از افراد حاضر در جلسات آموزش یک صفحه شخصی ایجاد کردیم که کار را شروع کرده و در ۲ سال اول کنار آنان خواهیم بود تا این کارآفرین در موضوعی که وارد شده است احساس تنهایی نکنند.

کارآفرینی در جنگ تمام‌عیار اقتصادی حرف اول را می‌زند

محمدرضا حیدری استاد اقتصاد و عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان که  برای آموزش در این جمع کارآفرینان حضور یافته است، اظهار کرد: آنچه مسلم است در جنگ تمام‌عیار اقتصادی حرف اول را مفهومی به نام کارآفرینی که برگرفته از خلاقیت و خلق فرصت و میل به پیشرفت و خودباوری فردی می‌زند.

وی ادامه داد: برای این کار همه منابع کشور به‌ ویژه نیروی انسانی باید به میدان آمده و از ظرفیت‌های خود استفاده کنند.

 این عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان بیان کرد: در اینجا گروهی از دانشجویان که نخبگان، دلسوزان جامعه و بازوان توانمند نظام هستند به میدان آمده و تلاش می‌کنند برای رفع کاستی‌ها یا اختلالات، انحراف‌ها و اشتباه‌ها قدم‌های مؤثری بردارند.

تسهیل‌گری اقتصادی در روستاها چرا و چگونه؟

پروژه فرآیند تسهیل‌گری اجرای طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان اصفهان پس از بررسی‌های انجام‌شده در دهستان سهر و فیروزان از توابع شهرستان فلاورجان آغاز شده است. بنابر توافق صورت گرفته دو روستا از این دهستان به‌ عنوان محور پیاده‌سازی کامل فرآیند تسهیل‌گری انتخاب می‌شوند.

مسعود داداشی از دیگر اعضای پژوهشکده شهید اعتباری می‌گوید: در زمینه با شرح خدمات ارائه‌ شده، تا یکم  تیر ۹۸، تعداد ۱۴ مأموریت به روستای هدف داشته و در طول این ۱۴ سفر با افراد و مجموعه‌های مختلفی ارتباط گرفته‌ شده و فعالیت‌هایی نیز انجام‌گرفته است.

پروژه‌ای علمی، حساب‌شده و با پشتیبانی مناسب

این فعال کارآفرین افزود: گروه پژوهشکده شهید اعتباری قبل از برگزاری این دوره، فعالیت‌های مختلفی در منطقه انجام داده است. از ابتدای اردیبهشت‌ماه امسال، با تکیه‌ بر طرح مطالعاتی که سال قبل توسط دانشگاه اصفهان برای سازمان برنامه‌ و بودجه در این دهستان انجام‌گرفته بود، گروه شروع به شناسایی اجرایی و میدانی ۹ روستای دهستان کرد.

وی ادامه داد: در قدم اول با دهیاری‌ها جلسه برگزار شده و دید اجمالی از این روستاها به دست آمد. پس از طی مرحله شناسایی، ۳ روستا از این ۹ روستا به‌ عنوان روستای پیشرو انتخاب شدند و در مرحله بعد، روستاهای دیگر طبق همین مدل، به فرآیند اضافه شدند. در همین زمینه روستاهای سهر و فیروزان، طاد و نرگان انتخاب شده و فرآیند تسهیل‌گری آغاز شد.

داداشی ادامه داد: گروه پژوهشکده شهید اعتباری با جلسه‌های متعددی که با اهالی، دهیاران و اعضای شورای این روستاها برگزار کرد، ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالقوه این ۳روستا را شناسایی کرده و مبتنی بر این ظرفیت‌ها نهادهای اقتصادی مرتبط را شناسایی و فرآیند ورود آن‌ها به زنجیره تأمین روستا را شروع کرد.

وی تأکید کرد: با ورود بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گزارش‌ها و برگه‌های بنیاد نیز آماده شد و برای شروع طرح آسمان، این ۳  روستا اولویت قرار گرفت، یکی از اعضای تیم به‌ عنوان تسهیل‌گر طرح آسمان بنیاد برکت نیز فعالیت خود را با همکاری این نهاد شروع کرد؛ در این فرآیند سعی شد قبل از ارائه تسهیلات یا وام از ظرفیت‌های خود منطقه و همچنین نهادهای پشتیبان شناسایی‌شده برای اشتغال ایجاد شود.

کد خبر 479922

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اصفهان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha