مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم گفت:‌ به‌ طور میانگین ۹۰ درصد برداشت آب از منابع زیرزمینی استان برای آبیاری در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

برداشت آب در بخش کشاورزی

به گزارش همشهری‌ آنلاین به نقل از ایرنا، احمد حاجی‌حسینی مسگر افزود: بر همین اساس استفاده نکردن از روش سنتی غرقابی و آبیاری مزارع و باغ‌های با روش‌های نوین که در سال‌های اخیر مورد حمایت سازمان جهاد کشاورزی قم است باید به‌ طور جد مورد توجه کشاورزان استان قرار گیرد.

وی افزود:‌ مساله مهم دیگر در کاهش حجم آب مصرفی در بخش کشاورزی استان، رعایت الگوی مصرف تعیین‌ شده و پرهیز از هرگونه اضافه برداشت آب از چاه‌ها، توسط کشاورزان است.

حاجی‌حسینی مسگر ادامه داد: امیدواریم با طرح‌های تشویقی در نظر گرفته‌ شده، کشاورزان استان هرچه بیشتر به سمت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری گرایش پیدا کنند و وضعیت مصرف آب در این بخش به‌زودی با کاهش محسوسی مواجه شود.

وی گفت:‌ امسال به دلیل بارش‌های خوب بهاری، وضعیت آب‌های سطحی و روان‌آب‌ها در سطح مناطق مختلف استان مناسب بود، اما این مساله نباید موجب کمرنگ شدن ضرورت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی شود.

حاجی‌حسینی مسگر بیان کرد: در۳۰ سال گذشته، ‌میزان برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی استان به‌ اندازه‌ای زیاد بوده‌ است که بارش‌های امسال به‌ تنهایی نمی‌تواند جبران‌کننده آن باشد و نیاز است که همه بهره‌برداران به‌خصوص کشاورزان در مدیریت منابع آبی موجود مشارکت کنند.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

کد خبر 479661

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha