برف که می‌بارد انسان‌ها چند دسته می‌شوند، دسته‌ای دنبال سر پناهی گرم‌ و نرم می‌گردند، دسته دیگر از خانه بیرون نمی‌آیند و دسته آخر آن‌هایی هستند که بساط تفریح برفی خود را مهیا می‌کنند. در این‌ بین گروهی اسکی کردن با تجهیزات چند میلیونی را دوست دارند اما وقتی نمی‌توانند از پس مخارج آن برآیند، سرخوردن روی همان تیوب‌های وصله‌خورده را ترجیح می‌دهند.

تیوپ سواری

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، با توجه به علاقه بخش زیادی از جامعه به بازی‌های برفی، زمانی موضوع همگانی کردن اسکی با ایجاد شرایط خاص برای اقشار مختلف هم مطرح بود اما این ورزش به دلیل هزینه‌های زیاد، در کنار دیگر رشته‌های لوکس و گران‌قیمت قرار می‌گیرد، این وضعیت در سال‌های اخیر تا حدی پیش رفته که حتی بسیاری از اسکی‌بازان سال‌های گذشته هم دیگر نمی‌توانند از پس هزینه‌های آن برآیند.

این چیزی است که نایب‌رئیس هیات اسکی استان البرز هم بر آن صحه گذاشت و گفت: یک اسکی‌باز برای شرکت در یک مسابقه در حال حاضر باید حدود ۵۰ میلیون تومان فقط برای بخشی از تجهیزات هزینه کند.

هزینه تجهیزات اسکی چند برابر شده است

فاطمه طبری، با اشاره به تلاش هیات برای توسعه ورزش‌ها و سرگرمی‌های زمستانی در استان گفت: در بخش همگانی، هیات اسکی با برگزاری جشنواره‌ها در طول فصل اسکی و اطلاع‌رسانی در سطح شهر، مشوق ورزش دوستان بوده و تلاش کرده زمینه آشنایی شهروندان با این ورزش مفرح را فراهم کند. این جشنواره‌ها در قالب برگزاری روز جهانی برف، جشنواره استعدادیابی و جشنواره آدم‌برفی است.

وی در ادامه در مورد ورزش قهرمانی و جایگاه البرز در بخش ورزش‌های زمستانی افزود: استان البرز همواره جزو استان‌های قهرمان‌پرور بوده و اولین استانی است که در هر ۵ رشته ورزش اسکی (آلپاین، اسنوبرد، چمن، صحرا نوری و اسکی کوهستان) فعال است.

نایب‌رئیس هیات اسکی استان البرز در ادامه در مورد هزینه‌های این ورزش گفت: اسکی همواره جزو ورزش‌های پرهزینه بوده اما در سال‌های اخیر با توجه به افزایش نرخ ارز این مشکل چند برابر شده است.

واردات لوازم اسکی ممنوع است

طبری ادامه داد: لوازم اسکی در داخل تولید نمی‌شود و از این بدتر این‌که واردات آن نیز ممنوع است، حال تصور کنید با این قیمت ارز نیز نمی‌توان لوازم تهیه کرد و این امر همه علاقه‌مندان به این ورزش را با مشکل مواجه کرده است.

وی راه‌حل این مشکل را ورود وزارت ورزش به حوزه تجهیزات اسکی عنوان کرد و گفت: وزارت ورزش می‌تواند واردات لوازم اسکی به کشور را تسهیل کند.

نائب رئیس هیات اسکی البرز در خصوص هزینه ورزش اسکی هم بیان کرد: قیمت تقریبی لوازم اسکی برای اسکی‌بازان معمولی که شامل کفش، اسکی و باتوم می‌شود تقریباً از ۷ میلیون تومان به بالاست.

طبری ادامه داد: البته امکان اجاره تجهیزات هم وجود دارد و علاقه‌مندان می‌توانند این لوازم را به‌صورت اجاره در اختیار داشته باشند که نرخ تقریبی اجاره لوازم از ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان متغیر است.

قهرمانان اسکی توان خرید تجهیزات ندارند

وی با ابراز نگرانی از نبود لوازم اسکی و قیمت بالای تجهیزات و اثر منفی آن بر ورزش قهرمانی در این رشته افزود: اگر تغییری در ممنوعیت ورود لوازم صورت نگیرد و قیمت‌ها به همین منوال پیش برود دیگر قهرمانان این رشته توان خرید لوازم را نخواهند داشت.

نائب رئیس هیئت اسکی البرز افزود: به‌عنوان نمونه برای یک اسکی‌باز برای مسابقه در رشته آلپاین حداقل باید سه جفت اسکی داشته باشد، هر جفت اسکی در حال حاضر ۱۶ میلیون تومان قیمت دارد. این فقط بخش کوچکی از هزینه‌ها است.

استعدادهای اسکی در حال از دست رفتن هستند

طبری از مسئولان ورزش خواست برای حفظ این ورزش با فدراسیون اسکی همکاری و حداقل، لوازم قهرمانان را با ارز دولتی وارد کند تا فدراسیون این لوازم را در اختیار ورزشکاران قرار دهد. این حداقل کاری است که می‌توان در قبال این ورزشکاران مستعد انجام داد.

وی با بیان این‌که استان البرز به‌ خصوص روستای ولایت رود (روستای نزدیک پیست دیزین) سرشار از استعدادهای برتر در تمامی رشته‌های اسکی است، گفت: اگر وضعیت به همین منوال پیش برود ورزش اسکی استعدادهای خود را از دست خواهد داد.

کد خبر 477833

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار البرز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha