اولین همایش مدلینگ اطلاعات ساختمان با همت سازمان منطقه آزاد کیش، شرکت عمران، آب و خدمات کیش و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی در سالن رازی مرکز همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار شد.

اولین پروژه عمرانی با فن‌آوری نسل پنجم

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمد معزالدین، مشاور و معاون اسبق برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق آزاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد صنعتی و ویژه اقتصادی، مهدی رعیتی سرپرست مدیریت فنی و امور زیر بنایی این دبیرخانه، علی مقدس زاده مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات شهری کیش، محمد عطریانفر عضو اسبق شورای شهر تهران، سعید بنی‌هاشمی دکترای معماری و مدیریت ساخت دانشگاه فنّاوری سیدنی (UTS) و عضو هیئت‌علمی دانشگاه کانبرا – استرالیا ازجمله مهمانان این همایش بودند.

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات شهری کیش در حاشیه این همایش با برشمردن ویژگی‌های ممتاز کیش بر خاص بودن و ظرفیت‌های ویژه آن تأکید کرد.

علی مقدس زاده افزود: سرانه فضای سبز کیش، استان هرمزگان ۱۲ برابر سرانه کشوری و ۷ برابر سرانه کشورهای اروپایی است. نبود ترافیک، تراکم جمعیتی کم، یکی از قطب‌های گردشگری و... ازجمله مواردی است که می‌تواند کیش را به پایلوت و شروع‌کننده طرح‌های مختلف تبدیل کند.

وی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال برای اولین بار در کشور، یک شرکت بخش خصوصی در کیش پسماند روغن‌های خوراکی که تهدید زیست‌محیطی نیز هستند را طی فرایندی به محصولی تبدیل می‌کند که در کشورهای اروپایی آن محصول را به بیوگازوئیل می‌کنند.

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات شهری کیش بر ارتقا شاخص‌های توسعه در کیش تأکید و عنوان کرد: طی یک تفاهم‌نامه با سازمان نظام‌مهندسی کشور قرار بر این است که به‌زودی اولین پروژه ساختمانی با استفاده از فنّاوری‌های نسل پنجم ساختمان‌سازی در جزیره کیش ساخته شود.  

وی اظهار امیدواری کرد که ساخت این پروژه از سال ۹۹ آغاز گردیده و کیش به‌عنوان آغازگر این حرکت نوین در صنعت ساختمان کشور باشد.

مشاور و معاون اسبق برنامه‌ریزی و هماهنگی امور مناطق آزاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد صنعتی و ویژه اقتصادی نیز بر پایلوت شدن بسیاری از طرح‌ها در مناطق آزاد تأکید کرد.

محمد معزالدین میزان بودجه عمرانی را در مناطق آزاد را بالاتر از شهرهای دیگر کشور دانست و اعلام کرد به‌صورت میانگین ۲۰ تا ۲۵ درصد بودجه مناطق آزاد برای هزینه‌های جاری و ۷۵ تا ۸۰ درصد برای پروژه‌های عمرانی در نظر گرفته‌شده است.

وی افزود: با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور و کاهش ۱۱ درصد بودجه عمرانی در سال آینده، بهترین زمانه برای پیاده‌سازی فرایندهایی مانند BIM است تا با صرفه‌جویی و بهینه‌سازی هزینه پروژه‌های عمرانی را پایین بیاوریم.

سرپرست مدیریت فنی و امور زیر بنایی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این همایش وضعیت کیش را بسیار مناسب دانست.

مهدی رعیتی با اشاره به بارش‌های اخیر در کشور افزود: بااینکه کیش رتبه چهارم بیشترین بارش را در بارندگی‌های اخیر کشور داشت ولی با تلاش مسئولان معاونت عمرانی سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت عمران، آب و خدمات در کمترین زمان آب‌های سطحی جمع‌آوری شد و این مسئله کنترل شد، درحالی‌که شاهد سیلاب‌ها و آثار آن در شهرهای جنوبی کشور هستیم.

رعیتی هدر رفت مصالح در پروژه‌های ساختمانی را ۸ برابر کشورهای پیشرفته اعلام کرد و گفت: همچنین ۴۵ درصد هدر رفت انرژی در ساخت‌وسازهای کشور وجود دارد.

وی تصریح کرد: به‌صورت میانگین سالانه ۴ میلیون مترمربع پروانه ساخت در ۷ منطقه آزاد کشور صادر می‌شود. وسعت مناطق آزاد تنها یک درصد مناطق مسکونی کشور است.

سرپرست مدیریت فنی و امور زیر بنایی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد صنعتی و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: که بودجه عمرانی مناطق آزاد در سال جاری سه هزار میلیارد تومان بوده است که سهم جزیره کیش در این میان هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان، معادل ۳ درصد بودجه عمرانی کشور برآورد شده است. وی افزود استفاده از BIM باعث کاهش ۳۵ درصدی هزینه‌های ساخت می‌شود که رقم بسیار قابل‌توجهی است.

رعیتی همچنین از برگزاری همایش میراث معماری کرانه خلیج‌فارس و دریای عمان در دوم بهمن‌ماه امسال در مرکز همایش‌های بین‌المللی خلیج‌فارس خبر داد.

دکترای معماری و مدیریت ساخت دانشگاه فنّاوری سیدنی (UTS) و عضو هیئت‌علمی دانشگاه کانبرا نیز در این همایش به‌صورت کامل به ارائه توضیحات درباره مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) پرداخت.

سعید بنی‌هاشمی اظهار کرد: مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (Building Information Modeling) که از آن به‌عنوان «فناوری بیم «نیز یاد می‌شود، فناوری است که در آن به کمک ایجاد یک مدل مجازی چندبعدی، کلیه اطلاعات هندسی، فنی، زمانی، مالی و اجرایی پروژه به‌صورت یکپارچه و طبقه‌بندی‌شده در یک پایگاه داده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در این سامانه کلیه ذینفعان پروژه شامل مدیران و کارشناسان مجموعه مشاوران، پیمانکاران، کارفرمایان می‌توانند با بهره‌برداری از این مدل غنی اطلاعاتی المان محور، فرایندهای طراحی، ساخت، نظارت و بهره‌برداری از پروژه را در طول چرخه حیات پروژه به‌صورت یکپارچه و هماهنگ مدیریت کنند.

بنی‌هاشمی اضافه کرد: فناوری بیم (BIM) یکی از ابزارهای فرایند مدیریت طرح و ساخت مجازی پروژه‌ها (VDC) است که به کلیه عوامل پروژه کمک می‌کند تا قبل از اجرای واقعی پروژه، کلیه مشکلات و ریسک‌های فنی، برنامه‌ریزی و بودجه‌ای پروژه را شناسایی کرده و با انجام هماهنگی‌های به‌موقع و کار تیمی یکپارچه، پروژه را به‌صورت روان و موفق مدیریت کنند.

کد خبر 472068

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha