شهر لاهور، خواهرخوانده پاکستانی سومین شهر بزرگ کشورمان، در حالی‌که این روزها نفس اصفهان مانند بسیاری از شهرهای کشور زیر سایه آلودگی هوا تنگ شده است، با چالش هوای آلوده دست و پنجه نرم می‌کند.

لاهور

همشهری آنلاین، سمانه معظمی: امسال هم با سرد شدن هوا، سایه آلودگی بر سر بسیاری از شهرهای کشور از جمله اصفهان سنگینی کرد و مدارس این شهر در آذر ماه چندین روز به دلیل آلودگی تعطیل شدند. آلودگی که برخی، واحدهای صنعتی و نیروگاه‌های استان را مقصر آن می‌دانند و عده‌ای دیگر، تردد تعداد بالای وسایل نقلیه.

اما در همسایگی کشورمان، شهر لاهور که بارها عنوان آلوده‌ترین شهر جهان را کسب کرده، این روزها با معضل جدیدی در این زمینه روبه‌روست.

به گزارش نیویورک تایمز، آلودگی هوای مناطق مرزی بین دو کشور هند و پاکستان و این که کدام کشور مسئول آن است، این روزها چالش جدیدی بین مقامات کشورهای مذکور ایجاد کرده است.

درحالی‌که شهروندان دومین شهر بزرگ پاکستان، از مشکلات تنفسی، سوزش چشم و حالت تهوع ناشی از آلودگی هوا گلایه دارند و زندگی در این شهر را با زندگی در یک کمپ آتش گرفته مقایسه می‌کنند، وزیر تغییرات آب و هوایی پاکستان معتقد است که بوی یک توطئه به مشام می‌رسد!

خانم "زرتاج گول” چندی پیش در توییتر خود نوشت: "اطلاعاتی که درباره کیفیت هوای لاهور منتشر شده درست نیست. " و سپس هند را مقصر آلودگی هوای پاکستان دانست.

در بیشتر روزهای زمستان، لاهور و دهلی، پایتخت هند در کسب عنوان آلوده‌ترین شهر دنیا با هم رقابت می‌کنند. درحالی‌که دهلی به تدریج به خطر آلودگی هوا آگاه شده و دولت برخی اقدامات-هرچند ناکافی- را برای مهار این معضل به اجرا درآورده است، اما لاهور هنوز واکنشی به این آلودگی نشان نداده، چه برسد به این‌که اقدامی انجام بدهد.

نگرانی فعالان حقوق بشر

“ریمل محی الدین”، تحلیل‌گر مسائل جنوب آسیا در سازمان عفو بین الملل گفت:" پاسخ نامناسب دولت به آلودگی لاهور، نگرانی‌های زیادی را در بین فعالان حقوق بشر برانگیخته است. هوای آلوده، حق سلامت افراد را در معرض خطر قرار داده است. دولت پاکستان باید کم اهمیت جلوه دادن این بحران را کنار بگذارد و اقدامات فوری برای حفاظت از سلامت مردم انجام دهد. "

در توییت خانم وزیر در ماه گذشته آمده است: “لاهور به هیچ وجه آلوده‌ترین شهر جهان نیست. ” اما بسیاری از مردم لاهور به آمار دولت اعتمادی ندارند و زمانی که وزیر این آلودگی را کم اهمیت جلوه داد و بیشتر تقصیر را به گردن هند انداخت، سوء ظن و عصبانیت آن‌ها بیشتر شد.

“سارا احمد”، مشاور سیاست های شهری در لاهور هم گفت: “گفته های وزیر، خام و تدافعی بود. آلودگی یک موضوع سیاسی نیست، بلکه یک موضوع زیست‌محیطی است. سیاسی جلوه دادن سلامت و رفاه مردم، واکنشی غیرحرفه‌ای است. ”

مانند بسیاری مقامات دیگر در دولت پاکستان، خانم وزیر، سوزاندن محصولات کشاورزی در شمال هند را عامل انتقال دودهای سمی به مرز پاکستان می‌داند. اما کشاورزان پاکستان هم محصولات خود را می‌سوزانند و لاهور با کارخانه‌هایی که دودهای آلوده منتشر می‌کنند؛ احاطه شده و سوخت‌های فسیلی وسایل نقلیه نیز آلودگی هوا را در پاییز و زمستان تشدید می‌کند.

هر سال با سرد شدن هوا، ذرات خطرناک که قابل جذب در خون و بافت ریه هستند، در هوا به اوج خود می‌رسند. در واقع سرما وزن آن‌ها را کاهش می‌دهد و موجب می‌شود در فضای بالای شهر ثابت بمانند. این زمانی است که “فصل پنجم” خطرناک لاهور آغاز می‌شود.

 مرگ ۲۲ هزار نفر در سال

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوای پاکستان سالانه موجب مرگ ۲۲ هزار بزرگسال می‌شود.

ساکنان لاهور می‌گویند که در نبود اقدام مناسب دولت، آلودگی هوا در حال بدتر شدن است. ماه گذشته  دولت، مدارس شهرهای استان پنجاب از جمله لاهور را به دلیل آلودگی شدید، سه بار تعطیل کرد.

“ایتکا میرخوان” شهروند لاهوری گفت: فکر می‌کنم امسال بدترین سال از نظر آلودگی هوا بود. من دیگر اجازه نمی‌دهم پسرم بیرون از خانه بازی کند. این احتمال که شرایط سال آینده بدتر هم می‌شود خیلی نگران‌کننده است.

وی اضافه کرد: در پایان روز لباس‌هایمان بوی دود و دوده می‌دهد، چشم‌ها و گلویمان می‌سوزد و به طور دائم سردرد و حالت تهوع داریم. دولت باید فکری به حال این وضعیت بکند.

کد خبر 471787

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اصفهان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha